Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zdegustowana1

Dlaczego ludzie robią z dzieci świnie

Polecane posty

Gość zdegustowana1

Byliśmy na urlopie i na nieszczęście okazało się że domek obok nas wynajmuje dziewczyna ode mnie z pracy :O Nie lubię jej bo zielonego pojęcia o niczym nie ma a mądrzy się na każdy temat :( Dziś rano już nie wytrzymałam kiedy spytała jak mój chudzina się miewa-chodziło jej o mojego syna. Bo ona to by z niego zrobiła prawdziwego chłopca. Nie wytrzymałam i odpowiedziałam,że spaślaka takiego jak ona... Wiem że brzydko jej powiedziałam,ale po 3 tygodniach miałam jej dość :O ona jest mojego wzrostu-164cm a waży 95kg :( ponoć to od tarczycy... bo oczywiście pączki, kebaby i cola nie mają wpływu na jej wagę. Jej syn ma 2latka a powoli zaczyna się toczyć. Dzieciak nie ma siły biegać, nie bawi się z innymi tylko non stop rusza buzią... mój syn ma 3lata i owszem jest dość szczupły i wysoki, je dużo owoców i warzyw, czasem słodycze i jest cały czas w ruchu. jej syn waży coś koło 18kg a mój 15kg i jest o głowę wyższy. Ale ona uważa się za eksperta w kwestii żywienia,bo mój syn to wygląda anemicznie...

Gość gość
Lekarka mojego dziecka stwierdziła iż lepiej jeżeli już to być poniżej 50centyla niż na 95 :)

Gość zdegustowana1
Ja bym nawet nie zauważyła jak ona to dziecko karmi,bo mnie to nie interesuje co inni robią ale ona po kilka razy w ciągu dnia zaczepiała mnie i pytała: co Twój niejadek tak mało je? Kilka razy nawet próbowała go dokarmiać :O Na dodatek opowiadała,że cieszy się iż tak im urlop wypadł bo ma w tym czasie zjazd absolwentów i przynajmniej nie musi wymyślać wymówki żeby nie iść. A nie chce iść bo liceum było dla niej koszmarem bo z powodu tuszy jej dokuczali. A swojemu dziecku serwuje to samo :O

Gość gość
Masakra, coraz więcej dzieciaków je w Mc Donaldach, w KFC, w fast foodach... Potem toczą się takie małe grubasy. Wstyd

Gość gość
O kurcze a moja trójka to takie szczypiory ze kazdy by ich chcial dokarmiac a zkesc potrafia oj potrafia.Ale przynajmiej sa zdrowe ,maja duzo energi i wiecznie w ruchu

Gość gość
nad wodą widziałam mamuśkę z takim tłuścioszkiem, szczerze było mi go żal

Gość ZmartwionaMatka
Wydaje im się, że tak jest zdrowo.

Gość adajfgjuh
rodzice którzy przekarmiają dzieci są bezmyślni albo wredni... innej opcji nie widzę. albo są głupi i nie widzą co robia albo robią to celowo żeby dzieci nie były lepsze od nich.

Gość gość
ja też nie mogę patrzeć na tak tłuste dzieci i ich mamuśki, jak mozna się tak dać upaść i dziecko, też to mój dziadek tak pasł ale świnie bo odstawiał je na sprzedaż

Gość isabelllllla
moje dzieci np bardzo duzo jedza.czasem potrafia wiecej ode mnie a maja tylko 4 i 7 lat.mam taka kolezanke ktora wlasnie swoja corke 2letnia pasie wszystkim co popadnie.dziecko jest po prostu grube.i jeszcze mi daje rady typu:poslodz dziecku mleko cukrem(!).dziecko ma 4mce.a najlepszy numer:rozmawiam z bratowa(jej corka ma 6mcy)na temat gotowania zupek i mowie ze musi byc tluszcz(mialam na mysli oliwe lub roslinne maslo itp)a ta z tekstem ze mozna przeciez smalcu dodac!!!no to jak ona tak dziecku zupki gotowala to niech sie nie dziwi czemu moje normalnie wygladaja a jej corka jest otyla.ludzie naprawde nie maja rozumu czasem.zwracalam jej uwage ale ona wie lepiej.to wiecej sie nie wtrace

Gość adajfgjuh
a potem te dzieci w wieku szkolnym są zaczepiane i przezywane od "spaślaków, grubasów, loch, wieprzy" itp. mają kompleksy i trudne relacje z rówieśnikami. przez durnych rodziców którzy w d***e maja swoje dzieci i ich przyszłość,

na wakacjach z nami była rodzina grubasków. dziecko 9 lat a waży więcej ode mnie. ich menu to smażona kiełbasa przyprawiona kostką rosołową, grzanki smażone na oleju bo zwykły chleb jest be, duzo słodyc zy i piwo

Gość adajfgjuh
obrzydlistwo...

Gość zdegustowana1
No właśnie tacy ludzie zachowują się tak jakby sami nie cierpieli z powodu nadwagi. a przecież ich życie było często pasmem nieszczęść i zawodów przez dodatkowe kilogramy. Wiedzą jakie to przykre i dla dziecka też chcą przepłakanych nocy? mam koleżankę która prawie zmarła w liceum bo się chciała odchudzić-w 3tygodnie zrzuciła 20kg dużo ćwicząc i stosując arcy restrykcyjną dietę-1ogórek lub jogurt dziennie i 5-6l wody. trafiła do szpitala. potem już bardziej racjonalnie podchodziła do odchudzania. miała żal do mamy-która jest szczupła,że ją tak upasła-ale mama mogła nie wiedzieć co ona przechodziła. teraz ta koleżanka ma dziecko i bardzo dba o jego dietę,bo wie ile cierpień kosztowało ją odchudzanie. Dlatego kompletnie nie rozumiem grubych ludzi którzy tuczą swoje dzieci-przecież kochający rodzic chce dla dziecka czegoś lepszego!

Gość adajfgjuh
no właśnie, każdy rodzić POWINIEN dbać o swoje dziecko. Ja w dzieciństwie byłam straszona przy jedzeniu ("jak nie zjesz to...") i kazano mi jeść na siłę. poxniej w wieku 9-13 lat miałam nadwagę ale nie dużą. sama się odchudziłam w wieku14-15lat ale ta waga ciągle się chwiała raz tyję a raz chudnę do tej pory a mam 26lat... wszystko z powodu przekarmiania i stresu przy stole w dzieciństwie dlatego nie wyobrażam sobie bym miała swoim dzieciom robić to samo... to sadyzm.