Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niszi

Angina co robić

Polecane posty

Gość niszi

Witam, w weekend byłem nad jeziorkiem, było ciepło i zjadło się kilka lodów, zimne napoje itp. Od wczoraj dokuczał mi ból po lewej stronie gardła, dziś zaglądam a tam na migdałku jest biała plamka w czerownym otoczeniu, boli przy przełykaniu , nie mam gorączki, tylko ból z lewej strony mi dokucza.Czym mam to leczyć ?? kupić sobie tabletki na gardło?? czy antybiotyki trzeba brać?? proszę o porady.pozdrawiam

Gość gość
Angina to raczej nie jest. Spróbuj poleczyć się faringoseptem - tani i jak dla mnie bardzo skuteczny przy zapaleniu gardła.

Gość gość
Narazie zalecam sól z woda lub soda jedna łyczeka na szkalne wody i szałwia .Stan bedzie sie pogarszać to antybiotyk bedziesz musiał wziąść 3 4 razy dziennie płukaj jame ustna

Gość gość
3-4 razy dziennie

Gość gość
sami fachowcy na forum :D, do lekarza najlepiej iść i on oceni czy angina czy nie. Brak gorączki absolutnie nie wyklucza anginy a ta plamka na migdałku raczej ja sugeruje. Wówczas bez antybiotyku sie nie obejdzie. angina uwielbia upalne lato :)

Gość niszi
Byłem u lekarza i stwierdził że żadnej plamki nie ma ,mimo tego że ja pół godziny wcześniej widziałem, Wróciłem do domu z ciekawości patrzę w lustro a tam jest ta plamka. :-S co za lekarz który gardła nie potrafi obejrzeć nawet :-S co mam robić? iść jesZcze raz czy licZyć na to że zniknie samo? czy na to można stosować tabletki na gardło mogą coś pomóc?

Gość niszi
A może to Noe angina? gorączki brak i tylko z jednej strony mam ostro czerwone i ta plamke nie widoczna dla lekarza :/Plamka jest wielkości ziarna słonecznika więc duża i dobrze widoczna więc nie wiem jak on tego nie dostrzegł

Gość niszi
Nie mam gorączki ani nic tylko czerwone gardło i plamka na migdale, biorę antybiotyk skoro nie ma żartów z ropną anginą;/ mam nadzieję że szybko przejdzie , można robić płukanki z wody utlenionej z wodą ??

Gość gość
to pewnie zapalenie gardła w każdym razie polecam wodę utlenioną, właśnie płukałam wczoraj gardło bo bolało łyżka stołowa wody na szklankę i płukać

Gość gość
i też miałam taką małą plamkę ale zniknęła

Gość niszi
A mam pytanie czy te plamki na migdale to jest ropa zebrana w środku czy można to jakośs usunąć z migdała??

Gość niszi
Czy angina może objąć tylko jedną stronę gardła?? ja tak mam mam czerwoną lewą stronę i migdał noi na migdale lewym jest plamka biała... pzodrawiam

Gość niszi
Wziałem już 6 tabletek antybiotyku , i narazie nic ,plamka ani migdał się nie zmniejszył , tylko trochę mniej boli ...

Gość niszi
Witam, dziś mija tydzień jak biorę Duomox, gardło nie boli , plamka prawie zniknęła , gardło już nie jest takie czerwone, lecz jeszcze ta biała plamka jest trochę widoczna, mam brać jeszcze według zaleceń z ulotki 10 dni na anginę , lekarz powiedział że 7 dni co robić?? brać jeszcze do tych 10 czy zakończyć dziś ?

Gość niszi
Jeszcze jedno pytanie , czy w anginie ropnej to co robi się na migdale to jakiś osad na zewnątrz na migdale który da się usunąć?? czy ropa w środku ?? bo ja tego niczym nie mogłem usunąć , dotykałem patyczkiem do uszu i nic nie znikało więc zostawiłem, i wraz z zanikaniem bólu powoli znikała ta plamka ,