Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

swedziii

Polecane posty

Gość gość

Swędzi mnie od wczoraj pochwa i wargi, koszmarnie! Dzwoniłam do gina, termin dopiero na sr, na nfz oczywiście bo z kasa krucho. Nie bylam na basenie nie wiem skad to!Może cos doradzicie!

Gość gość
Przyczyn powstawania grzybicy jest wiele. Obecnie chociażby ciasne ubrania, ktore nie dopuszczają powietrza.

Gość gość
kup sobie masc (bez recepty)clitromazolum i posmaruj. na poczatek troche pomoże.ginekolog do niej przepisze ci takie same tabletki dopochwowe:-) właśnie to przechodzę

Gość gość
clotrimazolum*

Gość zelkaaaaa
ja mialam to samo , i to bardzo czesto, bylam u lekarza i powiedzial ze to "zapalenie" ciagle chcialo mi sie sikac i wszystko bolało. polecam Ci tabletki urofuraginum. kosztuja ok. 15zł a działają od razu, mi pomogly, to moze byc zapalenie ( ja mialam prawie zawsze po stosunku, wiec od razu gdy czulam ze cos nie tak to bralam te tabletki) sa bez recepty,wiec kup sobie a powinno ci przejsc bo ten bol jest niedowytrzymania

Gość lusiaaaaaaa
Pewnie to grzybica. Kup sobie do podmywania tantum rosa w aptece i jakiś probiotyk, mi pomaga invag, zacznij od dziś go zakładać, zawsze to wspomoże leczenie. Nie musisz chodzić na basen żeby dostać grzybicy, osłabienie, leki, publiczna toaleta w pracy, taką infekcje możesz złapać wszędzie. Do ginekologa idź koniecznie.

Gość gość
Może ktoś podarował ci grzybka i st ad problem.

Gość gość
Niewłaściwa higiena miejsc intymnych też powoduje takie problemy z infekcjami - nie wolno myć się mydłem a płynami do higieny intymnej i to najlepiej z kwasem mlekowym, ja kupuję lactacyd i dodatkowo po umyciu smaruję się provag żelem i odkąd tak robię to infekcji nie mam, to dobra ochrona przed szkodliwymi drobnoustrojami - bakteriami i grzybami.

Gość gość
Może się wydepilowalaś i założyłaś stringi stąd swed.

Gość gość
ja miałam podobnie;/ podczas okresu na wewnętrznej wardze sromowej zrobiła mi się jakby ranka.myślałam że od sznurka tamponu,bolało jak diabli.jeszcze się nie zagoiło a już druga taka ranka się zrobiła obok.masakra w czwartek i piątek lekarza nie było więc dopiero w poniedziałek poszłam. i się dowiedziałam że pod grzybka to wędruje!!! zrobił mi cytologie i do tej pory lekko krwawię. a na tabletki i krem do smarowanie muszę czekać bo na zamówienie w aptece. i k**** dbam o higienę intymna a tu taka diagnoza.

Gość zitka
Miałam bardzo duży problem z pozbyciem się grzybicy, po wymazie z gardła, pochwy i odbytu okazało się, że jestem zainfekowana wszędzie. Ograniczyłam całkowicie cukier i białe pieczywo, codziennie zażywałam provag, który kolonizuje pochwę i układ pokarmowy bakteriami mlekowymi, miałam również doustnie orungal i dopochwowo ginoxin. W końcu się udało! Aaa musze dodać, że nosiłam tylko bawełniane pełne majtki prane w 60 stopniach i odprasowywane żelazkiem. Teraz stosuje probiotyk profilaktycznie, nie chciałabym jeszcze raz przez takie leczenie przechodzić.

Gość gość
świąd może być też spowodowany uczuleniem na proszek czy płyn do prania, dlatego dobrze jest prasować bieliznę, zbyt ciasna i niebawełniana bielizna, mi na świąd pomaga provag żel, bo dobrze łagodzi, można go dostać bez recepty

ja uzywalam zelu do higieny intymnej LACTACYD, polecam :)

Gość gość
Po domu chódź i spij bez majtek.Moze być to uczulenie na detergenty.Pij wapno.

Gość gość
nie trzeba iść na basen żeby coś złapać-wystarczy zwykłeosłabienie organizmu.Mnie pomaga maść clotrimazolum zewnętrznie i invag na 7 dni dopochwowo-jak nie przechodzi umawiam się do lekarza.powodzenia