Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

TORBIEL JAJNIKA NADŻERKA ZESPÓŁ POLICYSTYCZNYCH JAJNIKÓW

Polecane posty

Gość gość

czesc! byłam dziś u ginekologa, który powiedział mi, że mam właśnie te rzeczy :/ słyszałam, że to dobry naciągacz w szczególności na tą nadżerkę. przerecytował mi cały swój cennik. 2 miesiące temu byłam u mojego stałego ginekologa do którego chodzę zawsze i on powiedział, ze jest wszystko ok. wiecie może ile czasu tworzy się torbiel za macica? powiedział mi, że on właśnie tam się umiejscowił i że ma 5 cm. czy to możliwe żeby torbiel urosła do takich rozmiarów przez 2 miesiące?

Gość gość
Możliwe. Miałaś usg? Zespół policystycznych jajników diagnozuje się na podstawie usg i badań hormonalnych. Po prostu skonsultuj to z innym ginekologiem.

Gość gość
Robił mi USG, cytologię i USG piersi. Czytałam,że to straszny naciągacz i jestem też umówiona do innego lekarza. Jak zapytałam czy może mi przepisać jakąś antykoncepcję to powiedział,że nie przepisuje się antykoncepcji w środku cyklu. Powiedział,że nadżerkę likwiduje się tylko laserowo i u niego to kosztuje 1200zł "czego Pani nie ma w pakiecie" ... Koszmar ;( Strasznie się boję. Nie mam żadnych dolegliwości, przyszłam tylko po tabletki :(

Gość gość
To lekarz prowadzący swój własny gabinet? Czy w jakiejś sieci klinik? Z tą antykoncepcją to starszny kit. Niby kiedy się przepisuje? :D Dostałam miesiączkę i lecę na wariata, żeby mi przepisał antykoncepcję? :D

Gość gość
Byłam na wizycie prywatnej w prywatnym gabinecie ... Nie leczę się na NFZ. Normalnie teraz siedzę i ryczę ;(

Gość gość
To idź na NFZ. O co chodzi z tym, ze nie ma pani tego w pakiecie? Dlatego zapytałam czy to jakas siec klinik typu luxmed, enelmed itp. Nie ma się czego bać. :) Dostałaś wydruk usg?

Gość gość
Na NFZ przynajmniej jest o tyle dobrze, ze wiesz, ze nie naciągają Cię na żadne badania ani zabiegi.

Gość gość
A tę torbiel zobaczył na usg czy wymacał?

Gość gość
Nie dał mi nic, tylko mi powiedział o tym, że takie coś niby mam i szybko laser trzeba zrobić. Obecnie jestem w Kaliszu bo się przeprowadziłam, wcześniej mieszkałam w Warszawie i tam chodziłam do prywatnej kliniki i mialam swojego ginekologa. Mam ubezpieczenie Allianz z firmy Lux Med na całą Polskę więc mogę sobie chodzić prywatnie do każdego lekarza.

Gość gość
Zrobił USG wewnątrzmaciczne. Powiedział, że torbiel umiejscowiona jest za macicą...

Gość gość
Zastanawia mnie jedno... jeśli niby mam tą nadżerkę to czy mógł mi zrobić cytologię i to 2 razy? Bo raz coś tam źle zrobił i powiedział, że musi jeszcze raz :/

Gość gość
Jeśli on przyjmuje w luxmedzie to napisz na niego reklamację ze względu na to, że przepisał Ci antykoncepcji pod pretekstem, ze w danym momencie cyklu się nie przepisuje. Powinnaś dostać wydruk z usg z opisem, zwlaszcza jeśli rzekomo na tej podstawie zdiagnozował Ci torbiel i pcos. Uspokój się, bo możliwe, że to wszystko bzdury. Idź do innego lekarza. Nadżerka, nawet jesli ją masz to nie jest nic aż tak strasznego. A co do pozostałych to wątpię, ze to masz, bo 5cm torbieli się nie zostawia od tak sobie. Zespołu policystyxznych jajników też. Jedno jest pewne - TO JAKIŚ KONOWAŁ! Głowa do góry!

Gość gość
Moja ciocia ma taką torbiel i ma silne objawy (kłopoty z wypróżnianiem), więc to jest wątpliwa kwestia. Cytologię nawet powinien pobrać.

Gość gość
Ciocia ma też silne dolegliwości bólowe także spokojnie. :)

Gość gość
Trochę mnie uspokoiłaś, dziękuję :) Nastraszył mnie, że nie będę mogła rodzić siłami natury jeśli nie wykonam tych zabiegów. No tak, ale ta torbiel chyba by się nie zrobila przez 2 miesiące? To trochę poplątane. Mam ubezpieczenie Allianz, który jest połączony z Lux Medem i oni mają placówki współpracujące typu Medix w której dziś byłam...

Gość gość
Ale ja właśnie nie mam żadnych objawów... tlyko mi się ostatnio okres spóźnił... zamiast 30 dnia był 46 dnia. Nic więcej, ja przyszłam tylko po tabsy ;(

Gość gość
Czy któraś z Was może mi powiedzieć jaki jest koszt usunięcia torbieli operacyjnie? Czy tabletkami można tak dużą torbiel usunąć?

Gość gość
Jesli dobrze kojarzę to laparoskopowo ok. 2000. Jesli torbiel na jajniku to wręcz trzeba spróbować z tabletkami antykoncepcyjnymi zanim się w ogóle o operacji pomyśli.

Gość gość
A jest szansa, że ten "specjalista od naciągania" pomylił torbiel z pęcherzem...?

Gość gość
:D Nie wiem. :D Ale jak nie dostałaś wydruku (a przy takiej diagnozie powinnaś dostać wydruk z dokładnym opisem) to mógł sobie nawet tę torbiel wymyślić ;)

Gość gość
To myślicie, ze co zrobić? Chyba będzie najlepiej jak umówię się z innym lekarzem...

Gość agazkrakowa
Oczywiście ze zmień lekarza! Ja miałam podobne problemy do Twoich i jesli jestes z Krakowa to polecam Ci dr Joanne Korabel. Super ginekolog i polożnik, zajmuje się mną od jakiegoś czasu. Teraz robimy wszystko bym zaszła w ciążę :))) przyjmuje na Grzegórzeckiej w SCM Kraków. Pozdrawiam