Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MiSSIsIPPi

Pominięta 19 tabletka

Polecane posty

Gość MiSSIsIPPi

Witajcie ! Biorę tabletki Marvelon. Byłam na wyjeździe, moja stała pora przyjmowania to godz. 20.00. Pechowo dostałam zatrucia pokarmowego, zwymiotowalam ok. 19.00. Poczekałam aż organizm się uspokoi. Odczekałam ok. 2 godziny i przyjęłam tabletkę podjęzykowo, celowo, aby nie wchłaniała się przez niezbyt sprawnie pracujący żołądek. Po godzinie lekko znów zwymiotowałam. Czy wie ktoś jakie ma działanie przyjmowanie leków podjęzykowo ? Czy mam to uznać za tabletkę pominiętą ? Czy ona jednak się zdążyła wchłonąć ? Dziękuję i pozdrawiam !

Gość MiSSIsIPPi
Dodam, iż nie mogłma wziąć kolejnej tabletki, gdyż byłam kilkadziesiąt km od domu. Kolejną wzięłam kolejnego dnia o 20.00

Gość gość
Tabletki zawsze ma się z sobą.Zapamiętaj!!.O c*pce też nie pamiętasz ,,,,,,,,,,,,,,,,,że należy otwierać.

Gość MiSSIsIPPi
Miłego PERFEKCYJNIE dnia życzę :)

Gość gość
Trzeba bylo sobie zrobić przerwę dla świętego spokoju. Według mnie nic się nie zmieniło w kwestii wchłonięcia. Zamiast w żołądku rozpuściła się w ustach i ze śliną powędrowała do żołądka. Ale nawet połknięta tabletka, po godzinie jest już zazwyczaj wchłonięta.

Gość MiSSIsIPPi
Dziękuję za odpowiedź. Nie miałam pojęcia o możliwości przerwania. A wróciłam dnia kolejnego dokładnie na czas przyjęcia kolejnej, więc wzięłam kolejną. Teoretycznie podjęzykowo wchłania się bardzo szybko, jednak tknęło mnie dzisiaj, że może COŚ NIE TAK ... Pozdrawiam ciepło :)

Gość gość
ja bym przez kolejne 7 dni stosowala dodatkowe zabezpieczenie.. nigdy nic nie wiadomo... a moje np wchlaniają się 3-4 h więc tę uznałabym za pominietą :)