Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość VinterDelSur

Pieczenie okolic intymnych

Polecane posty

Gość VinterDelSur

Hej. Od jakiegoś czasu mam pewien problem, a mianowicie - dopadło mnie pieczenie pochwy. Nie mam pojęcia co jest tego przyczyną. Z góry mówię, że to nie grzybica, ponieważ juz kiedyś ją miałam i objawiała się zupełnie inaczej. Poza tym zastosowałam tabletki Clotrimazolum i nic nie pomogło, dlatego śmiem twierdzić, że to nie grzybica. Kiedyś czytałam, ze to może byc od kwaśnych upławów, ale nie wiem czy jest to udowodnione. Stosowałam Lactovaginal i nic. Może ktoś wie, co to może być i jakie sa ewentualne sposoby na to, by się tego pozbyć

Gość diwakaa
zakarzenie bakteryjne lub podraznienie po seksie

Gość diwakaa
jak ja mialam sotatnio ginek przypisal mi jakies tabletki na infeckje (chyba cos z antybiotykiem) plus cos dopochwowo tez sama bym nie ryzykowala leczenia

Ja juz się umówiłam do gina, ale do tego czasu chyba zwariuję. Może są jakieś domowe sposoby na to, by przynieść sobie ukojenie

Gość diwakaa
ja sie ratowalam nasiadowkami z rumianku :-) moze pomoze sproboj!

Gość gość
Maść clotrimazolum , tania , bez recepty , sskutreczna

Gość gość
Ja się ratowałam płukankami z kurzych jaj.

Gość gość
mozesz sprobowac probiotyku doustnego provag, moze bedzie skuteczniejszy, bo ma az 3 gatunki roznych bakterii kwasu mlekowego, wszystkie polskiego pochodzenia, co podobno sprawia ze sa bardziej skuteczne niz te obce, albo mniej zroznicowane (np.1 gatunek), ja stosowalam rozne probiotyki, wiele bezskutecznie, dopiero ten mi pomogl

Gość WinterDelSur
A jednak to grzybica :( Tak powiedział ginek :(

Gość gość
co Ci przepisał lekarz? Mnie to dziadowstwo dopadało wiele razy, wszystkie standoardowe leki przerobiłam, ale skutku większego nie było, aż do momentu, gdy lekarz zorientował się, że chłopak może być nosicielem i chyba tak było. Razem zastosowaliśmy terapie trioxalem i jak ręką odją :)