Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zmiany atopowe

Polecane posty

Gość gość

synek ma na buzi placki szorstkiej czerwonej skory, siostro mi powiedziała ze to zmiany atopowe! nie mam pojęcia co to jest, do lekarza pojde w pt, maly trochę się drapie, nasililo się to w te upaly, tak to było lepiej, może ma czyjes dziecko taki problem? co robicie z takimi zmianami?

Gość gość
hej:) u mojego dziecka byl ten problem mniej wiecej od 4 tyg. zycia - czerwone plamy na policzkach, pewnie swedzace, bo dziecko spalo niespokojnie i probowalo sie jakby drapac. pediatra zalecil zmiane mleka na bebilon pepti, kapanie w emolium i smarowanie czerwonej skory kremem emolium trojaktywnym (dziala przeciwswiadowo) a po kilku dniach zwyklym kremem emolium. w ciagu paru dni byla duza poprawa, a po ok.1,5 tyg. skora byla wygojona. potem zdarzaly sie jakies male plamki, ale to nic w porownaniu z tym co na poczatku. po kilku miesiacach przeszlismy na inne, zwykle mleko i wszystko bylo ok ze skora. powodzenia! pozdrawiam

Gość tuliTALKA
Nie stresuj się, u mojego synka zmiany na twarzy pojawiły się jak miał około trzech miesięcy, zmieniliśmy mleko na bebilon pepti, podawaliśmy mu codziennie przez trzy miesiące latopick, probiotyk wspomagający leczenie alergii pokarmowych. Kąpaliśmy Maciusia w emoilum lun oilatum, tymi samymi produktami natłuszczaliśmy skórę. Nie przegrzewaj dziecka, ciepło powoduje że zmiany się nasilają.

Gość lila26
Dziecko prawdopodobnie jest na coś uczulone. Najlepiej skonsultuj się z lekarzem ale z doświadczenia możgę Ci powiedzieć że trzeba nawilżać skóre odpowiednimi kosmetykami np. oilatu, emolium. Warto też stosowć u takiego dziecka latopic czyli probiotyk dla alergików. Jednak podstawą jest konsultacja z lekarzem i odnalezienie tego na co dziecko tą alergię ma

Gość gość
latopic nie zaszkodzi bo jest przeznaczony dla dzieci z azs i alergią pokarmową. ale lekarz wszystko ci wyjaśni najlepiej.

Gość gość
w skrócie jeśli to zmiany atopowe to powinnaś poszukać co może być ich przyczyną-u małych dzieci najczęściej uczulają jakieś pokarmy,u moim córke to było mleko-musiały mieć dietę.Do tego emolienty/ilatum,emolium/ maści,kremy, probiotyki-ja też podawałam latopik/jego się daje raz dziennie przez conajmniej 3 m-ce-póxniej kurację można powtórzyć.Lekarz może też włączyćleki antyhistaminowe-zyrtec, czasem potrzebna jest maść ze sterydem-ale to w ostateczności i na krótko/dużo efektów ubocznych/.