Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kornelaAa

pierwsza wizyta u gina

Polecane posty

Gość kornelaAa

Witam Was. Zastanawiam sie w jakim wieku pierwszy raz poszłyście do ginekologa? Czy coś was zmusiło czy to była profilaktyczna wizyta??

Gość gość
witaj! napiszcie tez jak się zachować co robic jakie polecenia wydaje ginek i jak się wtedy zachować... takie wskazówki mogą nam pomoc tzn mi....

Gość gość
19 lat ogolnie uznałam, że to najwyższy czas i pora, a poza tym planowałam rozpoczęcie współżycia.

Gość pozdrowienia z paryza
przedluzajacy sie okres, za trzecim razem gdy miesiaczka trwala ok 14 dni poszlam do lekarza

Gość gość
napiszcie jak się zachować jak siadac na samolot jak się zachować i jak rozumieć słowa proszę się rozebrać gdzie???co sciagnac....????co zostawic

Gość gość
Tutaj masz wszystko opisane www.doz.pl/czytelnia/a2606-Pierwsza_wizyta_u_ginekologa

sciagasz spodnie/spodnice i majtki, gore tj stanik bluzke zostawiasz na miejscu. Lekarz pokarze ci gdzie jest przebieralnia, w ktorej bedziesz mogla sie rozebrac. i wtedy normalnie podchodzisz do fotela , siadasz i rozkraczasz nogi. Zadna filozofia:) co najwyzej spalisz sie ze wstydu-normalka za pierwszym razem.

Gość gość
co z depilacja?? rozumiem to jasne ze bez krzaczorow.ale ma być lyso??

Gość gość
Nie musisz się depilować specjalnie na wizytę. Jeśli normalnie tego nie robisz, to nawet odradzam, bo pójdziesz z podrażnieniami. Dla lekarza nie ma to żadnego znaczenia.

mozesz miec i krzaczory, twoja sprawa. Lekarz ma cie tylko zbadac, takie jest jego zadanie. Fryzure zrob jaka ci sie bedzie pdobala, czy to bedzie paseczek, czy trojkacik czy lyso

Gość gościna121212
nie mówi "rozebrać się", raczej "zapraszam na fotel" ;) co oznacza, że trzeba zdjąć dół, więc lepiej ubrać np. tunikę, wtedy tak naprawdę nie jesteś naga na fotel siadasz tak, że pośladki najbliżej krawędzi i nogi na takie metalowe cosie, gin Cię poinstruuje natomiast później może Ci zbadać piersi, ale wtedy się przebierasz, następnie zdejmujesz stanik. ja nienawidzę bardziej badania piersi, nie wiem dlaczego. gorzej, że gin, do której teraz idę jest podobno świetna, bo polecona, ale nie ma jako takiego parawanu;( no ale nieważne;) a byłam pierwszy raz w wieku 23 lat, z powodu 2-3 naprawdę bolesnych miesiączek i bóli w środku cyklu, których wcześniej nie miałam i ogólnej hipochondrii :-P, ale na szczęście wszystko było ok. generalnie masakryczne uczucie dla mnie, ale pewnie dlatego, że jestem dziewicą i nikt mnie rozkraczonej jeszcze nie widział:-P a z kolejnymi wizytami dużo stresu mija:-P jakby to miałbyć facet to bym się nie zdecydowała, ale na szczęście duży wybór w moim mieście.

Gość gość
Przede wszystkim - powiedz że to twoja pierwsza wizyta, lekarz ci wówczas wytłumaczy co i jak.

Gość gościna121212
*ale wtedy się ubierasz, następnie zdejmujesz stanik.

gościna121212 bardzo ladnie ci wszystko opisala:)

Gość gość
Eee, bez przesady. Ja na pierwszej wizycie jako dziewica byłam u faceta.

Gość gość
a czy lekarz mozemi zwrocic uwagę na krzaczory...lub ze mam 22 lata i to 1wizyta dość pozno???

Gość gość
Nie powinien.

Gość gość
aha a jkies np.chusteczki do higieny brac gtzn mam namysli ze po to jak sa płodne i kaopie itp.

Gość gościna121212
to jak tam kto woli, trochę nie rozumiem wyboru faceta, no ale to już indywidualne. ja w każdym razie sobie takiej sytuacji nie wyobrażam. moje lekarki były taktowne, więc nie komentowali, że tak późno owłosienie to chyba też w badaniu nie przeszkadza, no bo niby dlaczego?

Gość gościna121212
*nie komentowały:-P

Gość gość
wlasnie nie wiem..dlatego pytam....

Gość gość
gościna121212 - dla mnie to po prostu był lekarz i starałam się wybrać jak najlepszego (udało się zresztą i chodze do niego do dziś), płeć nie miała kompletnie żadnego znaczenia

Gość gościna121212
no dla mnie płeć ma;)

Gość gość
Kwestia nastawienia ;)

Gość gość
Nie trzeba się niczego bać.W domu musisz przygotować sie psychicznie na wizytę.W tej chwili nagość nie jest straszna.Jestesmy do niej przygotowani.Włoski nie musisz depilować,ale dobrze jest przyciąć na krótko

Gość gość
Rozbierasz się trochę wiecej jak na plażę.W dzisiejszych czasach golizna już nie jest straszna.W dobrych gabinetach sa stroje jednorazowe.

Gość gość
A czy leżąc na fotelu kładziecie bose stopy na tych metalowych strzemionach ? Pytam bo nie wydaje mi się to zbyt higieniczne.....

Gość gość
U mnie nie ma metalowych strzemion. Jest fotel z podpórkami pod łydki.