Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Klaoodia

Białko vs warzywa

Polecane posty

Gość Klaoodia

Chodzę na siłownie 5-6 razy w tygodniu, ćwiczę siłowo na najlżejszym obciążeniu, żeby mieć tylko zarys mięśni, rozgrzewam się oczywiście na rowerku, potem właśnie te ćwiczenia "siłowe" i w końcu orbiterek, razem wychodzi mniej więcej 1,5h ćwiczeń. Chcę schudnąć, a już pogubiłam się, jedni mówią, żeby jeść dużo białka, inni, że po treningu nie powinnam jeść białka, bo nie schudnę. W takim razie: Co jeść po treningu i przed? I czy po treningu (nie posiłek od razu po treningu, ale później, w trakcie dnia) też nie może zawierać białka? Dziękuję za odpowiedzi

Gość gość
idź na konsultację z siłownianym trenerem, który dobierze Ci odpowiednie ćwiczenia i podpowie w sprawie diety ćwicząc na najniższym obciążeniu nie będziesz miała "zarysu" mięśni ;)

Zgadzam sie z gosciem: idz do trenera, popros zeby ci ulozyl jakis plan, bo takie machanie hantelkami po 1kg to strata czasu. Doradzi ci tez co i jak masz jesc. Tez bym chciala miec "zarys miesni" po takim treningu... Ja sie mecze silowo od roku i dopiero mi wychodzi zarys miesni!

Gość gość
najlepiej do trenera niech ci ułoży, ale powiem ze swojego doświadczenia: małe obciążenie, duża ilość powtórzeń - na spalanie tłuszczu rzeźbienie duże obciążenie, mała ilość powtórzeń - na budowanie mięśni ja przed treningiem jadłam kaszę gryczaną i kurczaka 2h przed potem trening 1h po treningu 45 minut -banana, odżywka albo kurczak jak chcesz schudnąć to jedz godzinę po treningu jak mięśnie, masa to je się zaraz albo do 30 minut po treningu.