Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość EĆKA

Gdzie podziała się moja miesiączka

Polecane posty

Gość EĆKA

Cześć, mam 21 lat. Do sierpnia ubiegłego roku stosowałam antykoncepcję hormonalną. Przed nią moje miesiączki były bolesne i w miarę regularne, ale zdarzało się i tak, że pojawiały się co drugi miesiąc. Po odstawieni tabletek miesiączkę dostałam w październiku, no i do stycznia było ok, regularnie w granicach 2 dni w jedną czy w drugą stronę. W lutym natomiast dostałam ją jeszcze kilka dni wcześniej, ale nie przejęłam się tym jakoś specjalnie. W marcu okres nie pojawił się, w kwietniu również, no i nawet w maju go nie było. Testy wskazywały brak ciąży. Wizyta u ginekologa na początku nie wykryła ciąży, a sam lekarz przepisał mi doustną luteinę. Po dawce 5 dni x 4 tabl. dostałam okres jakoś tydzień po odstawieniu tabletek. Po 3 tygodniach pojawiły się 2'dniowe plamienia, jakieś dziwne. W czerwcu okres znów nie pojawił się, więc postanowiłam znów zastosować luteinę, która została mi od poprzedniego razu, tym razem w dawce 5 dni x 2 tabl. a okres pojawił się w zaledwie 2 dni po odstawieniu. Wcześniej nie miałam takiej możliwości, więc jakoś w pierwszej połowie lipca odebrałam wyniki badań, które wykazały stan zapalny. Lipcowy okres - oczywiście nie pojawił się. Wizytę u ginekologa planuję na poniedziałek (o ile nie weźmie sobie urlopu). Od kilku miesięcy zaczęłam być czynna jeśli chodzi o uprawianie sportu, a od 2 dni ćwiczę turbo e.chodakowskiej, no i również od 2 dni jakoś tak z nienacka pojawiło się u mnie jakby takie... zapalenie pęcherza (już kiedyś to przechodziłam) - częste oddawanie "kropelkowego" moczu, skręcającego z bólu... Zastanawiam się, czy któraś z was może miała podobną sytuację, no bo kurczę... co jest nie tak? Co należy zrobić, aby moje miesiączkowania uregulowały się i aby pojawiały się samoistnie, a nie tylko za pomocą luteiny. Czy ów stan zapalny (którego jeszcze nie wyleczyłam) może być powodem braku miesiączkowania? Co o tym wszystkim myślicie?

Gość gość
ty sie martw tym stanem zapalnym który nieleczony moze zamienic sie w raka

Gość EĆKA
Przecież napisałam, że w poniedziałek skonsultuję to z lekarzem. Poza tym badanie cytologiczne wskazuje tylko i wyłącznie stan zapalny, a nie inne zmiany - badam się regularnie.