Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pytanie panna młoda czy pani młoda sie pisze na winietkach

Polecane posty

Gość gość

Ogolnie na winietkach psize sie pelne imie i nazwisko, prawda? nie zadna ciocia krysia tylko krystyna nowak. a dla nas? panna mloda i pan mlody?

Gość gość
ja mialam nasze imiona i nazwiska

Gość gość
Przeciez juz nie bedziesz panna

Gość gość
czyli lepiej pani?

ja właśnie zamierzam napisać "babcia marysia" "ciocia zosia" i tak dalej....a nasze imiona a dokładnie ich skróty. Przecież te winietki są i tak tylko dla osób zainteresowanych, które i tak będą wiedzieć czy są babcią marysią a nie np wujkiem stefanem. Bliższą rodzinę tak zamierzam wypisać a dalszych i znajomych z imienia i nazwiska.

Gość gość
najbardziej profesjonalnie jest imię i nazwisko bo może pojawić się problem jeśli jest dwóch wujków Bartków albo dwie ciocie Krysie

My mielismy gosci z imienia i nazwiska,a nas wpisalismy jako Pan Młody i Pani Młoda tylko z imienia.Dodatkowo na winietkach mielismy wpisane Pan x....KAMERZYSTA,Pan x....FOTOGRAF,Pan x....DJ-WODZIREJ....

Gość gość
no u mnie pare dciotek by sie obrazilo jakbym napisala ciocia basia - trzeba to brac pod uwage

Gość gość
ja nie wiem czy wy czytac potraficie czy nie - pyta o pannę/panią młodą, a wy o ciotkach :D :D pewnie, że pani młoda! panną jest się do ślubu.

Gość gość
A nieprawda, że Panną Młodą się jest do czasu ślubu. Owszem, zmienia się stan cywilny z panny na mężatkę, ALE zgodnie ze Słownikiem Języka Polskiego - Panna Młoda to kobieta w dniu swojego ślubu. Funkcjonuje to tak samo jak związek słów np.: młoda godzina, poczta pantoflowa itp. Zgodnie z tym, wyrażenie Pani Młoda jest BŁĘDEM!!!! Wszystkie kobiety w dniu swojego ślubu to Panny Młode.