Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Boję się lecieć samolotem co robić

Polecane posty

Gość gość

bo w ostatnie wakacje zamiast samolotem pojechałam pociągiem... :( kosztowało mnie to 2x drozej :( w tym roku lece w takie miejsce, ze pociagiem nie dojade...i strasznie sie boje, nawet nie samego lotu tylko akcji na lotnisku, wiecie z tymi bagazami, odprawa celna, ja w ogole nie znam angielskiego tylko dogaduje sie po polsku i rosyjsku :O stane jak glupie ciele i co ? lece z kolezanką, ktora tez z angielskiego zna slowa typu SEX i SHOP , smieje sie ze jakos to bedzie a najwyzej porwa nas murzyni :O Co robic ?

Gość Uliara
idz piechota :) wycieczki krajoznawczo tutystyczne maja teraz branie

Gość gość
skad takie niziny intelektualne maja kase na podrozowanie?

Gość Ina 323
Lecicie same indywidualnie czy z biurem podróży?

Gość gość
Ja niedługo lecę sama do Indii i się nie boję.

Gość gość
Indywidualnie, do Włoch, samolotem do Mediolanu a dalej pociagiem. Moja przyjaciolka ma tam znajomych do ktorych jedziemy.

Gość Ina 323
Ja mogę dać taką radę, że na tych odprawach itp. nie jest tak bardzo źle (tak przeszłam przez to i wiem), jeśli lecicie indywidualnie to najlepiej kupić sobie rozmówki angielskie i z działu podróż, odprawa itp. wypisać na kartkę najważniejsze zdania i zwroty i mieć wtedy przy sobie i już to wam pomoże by nie być "cielakami" :)

Gość co jest z nikiem
to jedź autobusem :P

Gość gość
Gorszych tumanów widziałam na lotnisku i jakoś dali sobie rade :classic_cool: a jak bedziecie w italii to napisz sobie na kartce co masz mowic w kasie po bilet na pociag :classic_cool:

Gość gość
ja tu się głowię żeby wygrać bilety na dowolony lot i w świat w konkursie Bilety LOTu dla Twojej ekipy

Gość gość
Przestań, nie przesadzaj. Ja też leciałam samolotem i sobie poradziłam bez znajomości języka. Wszędzie masz tablice, wyświetlają Ci się loty. Możesz spytać kogos w samolocie, pasażera obok, czy Ci pomoże jak jest już więcej 'oblatany' i przejść odprawę razem. Ludzie gadają po polsku, możesz podejść, zapytać. A jak znasz rosyjski, czy koleżanka, to obsługa na pewno umie i po rusku się dogadasz. Przestań panikować, dasz rade :)

Gość gość
Przestań, nie przesadzaj. Ja też leciałam samolotem i sobie poradziłam bez znajomości języka. Wszędzie masz tablice, wyświetlają Ci się loty. Możesz spytać kogos w samolocie, pasażera obok, czy Ci pomoże jak jest już więcej 'oblatany' i przejść odprawę razem. Ludzie gadają po polsku, możesz podejść, zapytać. A jak znasz rosyjski, czy koleżanka, to obsługa na pewno umie i po rusku się dogadasz. Przestań panikować, dasz rade :)

Gość gość
nie wierze ze ktos nie zna chociaz tych podstawowych 20 slow po ang. 0/10

Gość gość
Proponuję autokar, niektóre firmy mają bardzo przystępną ofertę i co najważniejsze zapewniają wygodne podróżowanie: http://przewozosob.zgora.pl/