Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmartwiona99

Jak wygląda pierwsza miesiączka po tabletkach

Polecane posty

Gość zmartwiona99

Witajcie. Moje pytanie kieruje do kobiet które odstawiły tab. anty. Jak wyglądała wasza pierwsza miesiączka? Pytam ponieważ mam obawy. 8 dni spóźniała mi się @ i 9 dnia plamiłam na ciemno brązowo. Kolejnego dnia lekko krwawiłam. Na następny dzień krwawiłam tylko do wieczora póżniej tylko ciemno-brązowe plamienie. Dziś lekko tylko wystąpiło plamienie. Czy to @?

Gość gość
To chyba indywidualna kwestia.. Ja przyjmowałam tabletki lekko ponad rok, gdy odstawiłam, miałam normalny okres, może trochę skąpszy niż przed przyjmowaniem tabletek. Nie jestem pewna, czy przyszedł dokładnie w odliczonym terminie, bo wtedy nie współżyłam już wcale, więc jako, że nie obawiałam się ciąży, nie odliczałam sobie jakoś specjalnie dni. W zasadzie mam wrażenie, że teraz (koło roku bez tabletek) mój okres jest jakby trochę mniej obfity, niż zanim zaczęłam przyjmować tabletki, ale nie mogę tego kategorycznie stwierdzić, bo zaczęłam stosować tampony, a to trochę zmienia odczucia o obfitości okresu.

Gość gość
Bardzo mnie to martwi że krwawiłam przez 2 dni to jeszcze lekko :/ A czy to była napewno miesiączka?

Gość zmartwiona99
Bardzo mnie to martwi że krwawiłam przez 2 dni to jeszcze lekko :/ A czy to była napewno miesiączka?

Gość zmartwiona99
odezwijcie się

Gość truskavvka
U mnie po odstawieniu tabletek, a odstawiłam w czerwcu do tej pory nie pojawił się okres, ginekolog kazał czekać jak byłam w lipcu, ale teraz jak poszłam parę dni temu usg dopochwowe wykazało, że moje endometrium ma tylko 5mm, czyli stanowczo jest za małe a moje jajniki nie pracują, dostałam hormony na przywrócenie miesiączki i wywołanie okresu oraz przywrócenie do działania moich jajników. Moim zdaniem to była właśnie Twoja miesiączka, ta ciemno brązowa, delikatnie plamiąca. Ale jeśli się bardzo niepokoisz udaj się do gin.

Gość gość
możliwe że to miesiączka. czy tzw krwawienie z odstawienia.jeśli nie poczekasz na kolejna to się nie dowiesz;-)

Gość nina13
jak skończysz opakowanie to wiadomo że nie jest to okres tylko krwawienie z odstawienia przecież Twój organizm nie wie że nie zamierzasz wziąć następnego opakowania. Ja przyjmowałam tabletki ponad rok i następny już okres (nie ten zaraz po skończeniu opakowania ) dostałam po 20 dniach od ostatniego krwawienia czyli norma a krwawienie już było obfite normalnie czyli takie jak zanim zaczęłam brać tabletki

Gość nina13
a jak długo zmartwiona brałaś tabletki

Gość zmartiona99
Wgląda to tak brałam 3 miesiące w czasie 7 dniowej przerwy postanowiłam odstawić. W czasie 7 dniowej przerwy dostałam @ trwał 5 dni. I teraz to mój pierwszy miesiąc od kiedy nie biorę. w tym miesiącu właśnie to plamienie i krwawienie przez 2 dni wystąpiło. Możliwe że to był @?

Gość nina13
dla mnie tak bo wiadomo że zaraz po odstawieniu ma się krwawienie z odstawienia tym bardziej że z hormony przyjmowane nie znikają z organizmu tak z dnia na dzień. Teraz nie bierzesz to organizm zgłupiał i okres był jaki był. Zresztą nawet lekarze mówią że miesiąc przerwy w braniu tabletek to za mało, żeby organizm wrócił do "naturalnej pracy". Ja miałam to szczęście że od razu wszystko wróciło do normy ale liczyłam się z tym że tak może nie być nawet kilka miesięcy. a czemu tak krótko brałaś tabletki i przestałaś?

Gość zmartiona99
Ponieważ żle zaczełam się po nich czuć. To była męczarnia. Nigdy więcej ich nie wezmę. Poszłabym z tym do mojej ginekolog ale ona jest jakaś nie normalna. Wiem o tym że by się na mnie wydzierała że po co je wg brałam itd. Jak narazie szukam ginekologa więc chciałam was się zapytać czy to normalne. Brałam tab. anty. tylko dlatego ponieważ poroniłam.

Gość nina13
jak czytałaś kilka odp wyżej niektórym cykl do normy wracał nawet pół roku bez obaw.