Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćania

infekcje pochwy

Polecane posty

Gość gośćania

ciągle nawracają byłam u lekarzy, miałam robiony wymaz z pochwy wyszły drożdże, teraz przed okresem kochaliśmy sie z chlopakiem i chyba mi sie obtarła i znów to uczucie, możliwe ze przed stosunkiem zarysował mnie paznokciem gdy chcial mnie nakrecic?

Gość gośćania
dodam ze ostatnio sie wyleczylam z tego ale mam wrazenie ze znowu wraca i mam teraz okres ale czuje ze jest tam nie tak, podmyje sie tantum rosa moze pomoze troche , ale na noc bo przeciez teraz jak mam okres to mi wypływa...

Gość gość
Nie masz tak czasem nadżerki?

Gość gośćania
nie, bylam u gin i stwierdzil ze nie mam, wtedy bylam zapisac sie na usg, po stosunku jest podrazniona, lekarz zalecil stosowanie zelu do usg do stosunku

Gość gość
A chlopaka przeleczylas? On moze nie miec objawow.

Gość gośćania
zawsze jak chodzilam do lekarze dermatologa wenerologa gdzie mialam wymaz z pochwy to dopiero na ostatnim badaniu wyszly drozdze i zapisala mi i jemu tabletki i przeszlo, a teraz moze to podraznienie nie wiem bo swedzi

Gość gość
Może teraz grzybica się zaczyna

Gość gośćania
co mam robic, bo juz nie moge tak zyc, mialas to?

przeleczyć się - oboje włączyć przynajmniej przez 10 dni probiotyk np. compli flora ,

Gość gośćania
moze jak sie skonczy okres to lactovaginal dopochwowo zakladac?

Gość gość
ja 8 lat z tym walcze ale od 7 m-cy mam spokoj bo kupilam bawelniane majtki(wiem malo sexy ale tylko wieczorem koronki:)) i przez 4 miesiace codziennie!!!! wkladalam vitagyn C w globulkach, jesli poczulam min swedzenie to zel na noc multigym, a jak akurat mi sie vitagyn skonczyl to lactovaginal( ale wole vitagyn bo szybciej wyplywa i mozna bez dyskomfortu sex uprawiac), robilam tez wymazy 2 razy i nic nie mam!!!!!!! teraz zapobiegawczo co kilka dni vitagyn, czasem jescze czuje swedzenie warg to wtedy kilka dni pod rzad vitagyn, albo smaruje provagiem, a zaraz po okresie jeszcze przemywam 2-3razy tantum rosa uzywam plynu lacibios femina ph 3,5 i badam bo tak sie boje nawrotu ph paskami tak raz na jakis czas duzo zachodu ale to lepsze niz zycie bez sexu i te cholerne objawy swedzenie anieraz to bol!!!!! mnie akurat to pomoglo, ale naprawde codzienne to stosowalam, a i tampony ellen:) 8 lat sie meczylam, a ile kasy wydalam!!!! cuda wianki mi nie pomagaly, a drogie te pimafuciny orungale gynalginy floconazole itd jak diabli!!!!!! a u ilu lekarzy ja z tym nie bylam!!!! ale teraz odpukac spokoj!!!!: :)

Gość gość
tak po okresie warto byłoby coś zastosować. Najlepiej jednak po konsultacji z ginem. Bo leki na grzybicę są na receptę.

Gość gość
a laktovaginakl po okresie przez 10 dni to za malo, ja tez tak kiedys myslalam i lekarz tak mowil , a odbudowac dobra flore bakteryjna to musi trwac kilka miesiecy a nie 1 op i koniec, tak ale na miesiac,ja mialam co miesiac nawroty, czasem mi sie wydawalo ze sie wsciekne z bezsilnosci!!!!!!

Gość gość
Ja tez miałam ciągłe infekcje... Kupiłam nową pralkę i odkąd w niej piorę infekcje jak ręką odjął. Pralka teściowej źle płukała i stąd uczulenie...

Gość gość
Jak używałam prezerwatyw z środkiem plemnikobójczym to też ciągle miałam problemy

Gość gośćania
mi sie to zrobilo rok temu od antybiotyku TAROMENTIN dziewczyny nie bierzcie tego jak wam przepisza lekarze!!! ja mialam to na gardlo, teraz nie biore antybiotykow a to wraca, czasem jak mi sie pochwa otrze po stosunku i nie wiem kiedy to przestanie wracac!!!