Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Millla123

Relacja lekarz pacjent

Polecane posty

nie wiem co zrobię, nie jestem typem kobiet, które osaczają mężczyzn, jestem subtelna w tym co robię, to nie jest takie proste jak brzmi : "spodobał mi się mój lekarz", mógłby być moim prawnikiem, kolegą, współpracownikiem i takie samo wywarł by na mnie wrażenie, przeszkodą jest to że jest moim lekarzem i są pewne utarte normy...

Gość gość
No właśnie mógłby być prawnikiem, kolegą z pracy itd.Gdyby tylko dal Ci jasny znak wyciągnęłabyś go choćby na piwo ;) A tutaj taka niewiadoma , żeby się nie skompromitować:/ czy mniej więcej o to kaman ? :D

Gość gość
nic podobnego to facet powinien się starać a nie kobieta, gdy jest odwrotnie to szanse na coś poważnego maleją do 0

Gość gość
Millla, ale ty bzdury piszesz,jakie utarte normy...???

Gość gość
ale o co chodzi ?

Gość consilium
Consilium daje Wam obu paniom, cito! do kolegi psychiatry. :)

Gość gość
jak ktoś ma podobny problem, to śmiało niech sie wypowie

Gość gość
kochana lekarze to r****cze może i masz szansę

Gość gość
r****czem albo dziwka jestes ty

Gość pacjĘĘtka
consilium, bądź tak uprzejmy i zajmij nam kolejkę tuż za sobą. :)

Gość gość
ja nie jestem lekarzem, więc nie aspiruję :) ale niejeden by się ucieszył na taka opinię

nie wiem skąd wy bierzecie te głupie i proste opinie o lekarzach, jak napisałam na początku to że ten człowiek jest lekarzem to czysty przypadek, ale to jego zawód jest przeszkodą

a zresztą niech się wypowiadają osoby zainteresowane tematem, a nie te które robią "syf" na forach

Gość gość
pacjĘĘtka nieźle odpowiedziałaś ;) Drogi consilium weź coś na wstrzymanie ;) Przypominam że lekarz to tylko człowiek, który tak samo coś czuje i tak samo popełnia błędy. To nie jest jakieś bożyszcze, tylko normalny mężczyzna. Problem w tym, jak ewentualnie zagadać, i czy nie ma żony. Brak obronczki o niczym nie świadczy, nie wiem czy mimo wszystko nie jest zajęty. Ta niewiedza to też problem:P Mnie np nie hamuje świadomość że on jest moim lekarzem, i nie nakręca mnie to. Mogłabym podejść do niego koleżeńsko, wyciągnąć po pracy na kawę czy piwo,) Problem tkwi w tym że rzadko go widuje, mimo wszystko nie jesteśmy na stopie koleżeńskiej, i nie wiem jak mógłby zareagować na bądź co bądź moją śmiałą propozycje a wiadomo, nie chciałabym jakiejś nie zręcznej sytuacji.

Gość gość
:) Bo ja mam dokładnie ten sam problem:) Nie twierdze że go kocham to zbyt mocne słowo. Zauroczenie , fascynacja ?Nie mówię że mam żyć z nim długo i szczęśliwie. Jest przystojny, fajnie mi się z nim gada, chciałabym poznać go lepiej, poza gabinetem i dopiero czas by pokazał jakby to się skończyło ;) Kto wie, może byłby tylko moim bardzo dobrym znajomym , a może byłoby coś więcej ? ;) Nie jestem nastolatką która uważałaby że jeden uśmiech to znak że jest to wielka miłość na całe życie. Szkoda tylko, że większość złośliwców z takiego założenia wychodzi. Ostatnio nieźle wyszło, oj te cholerne pielęgniareczki mierzyły mnie wzrokiem, a chodzi o to ze będąc na kontroli, rozmawiałam jak z kolegą a nie z lekarzem ;)

Gość gość
w sensie że totalny luzik, i co chwile żartowałam z czegoś ;)

Gość consilium
Jednego nie rozumiem. Mianowicie tego, dlaczego wypowiadacie się w imieniu doktorów w stylu: "nie wiem skąd wy bierzecie te głupie i proste opinie o lekarzach", "Przypominam że lekarz to tylko człowiek, który tak samo coś czuje i tak samo popełnia błędy. To nie jest jakieś bożyszcze, tylko normalny mężczyzna", "kochana lekarze to r****cze może i masz szansę". Skąd Wy bierzecie takie teksty? Przecież do takich oświadczeń, to trzeba co najmniej być w związku z doktorem i to nie jednym a na pewno dość długo by poznać ich opinie i tak lekko je tu paplać. Nieprawdaż? Wy panie, chyba opiniujecie nasze mniemanie o Was, jak same chciałybyście słyszeć. :) To troszkę żenujące.

Gość pacjĘĘtka
gość- to ja mam podobną sytuację. Chciałabym go poznać jako człowieka, przyjaciela, bo wiem, że jest wartościowym dobrym mężczyzną. Zawód wykonywany jest w tym przypadku tylko tłem dla jego niesamowitej osobowości. ..... consylium - ja nie opiniuję środowiska lekarskiego, ani jakiegokolwiek innego z jakiego pochodzi mężczyzna, który mnie zaintryguje. Nie oceniam przez pryzmat wykonywanego zawodu, zarówno mężczyzn, jak ki kobiety. Ważne jest to, kto jakim jest człowiekiem i jeśli lekarz jest bucem to traktuję go tak samo, jak potraktowałabym murarza, płytkarza, kierowcę. Facet to facet bez względu na to jaki mundurek nosi.

Gość gość
słuchaj lekarzem to Ty z pewnością nie jesteś, bo żaden "normalny" lekarz nie siedzi wieczorami na forum dla kobiet, więc może nie wypowiadaj się w ich imieniu bo to jest żenujące, (mój ojciec jest lekarzem, a siostra stomatologiem, więc wiem jaki tryb życia prowadzą i co myślą o innych ludziach, wcale nie sa ponad to, tylko ciężko pracują)

Gość pacjĘĘtka
gość z 21.55 i takie osoby, jak Twój ojciec i siostra cenię. Mój znajomy lekarz też ciężko pracuje i nie obnosi się z tym, że jest lekarzem. Na kim to niby miałoby zrobić wrażenie? Na pewno nie na dobrze wykształconej, mądrej i niezależnej kobiecie. Lekarz - zawód, jak każdy inny. I w nim trafiają się perełki, ale i tacy, co prześliznęli się na studiach ledwo co na trójach.

Gość consilium
"Facet to facet bez względu na to jaki mundurek nosi." Nie każdy facet ma zajęcia w prosektorium i trzyma mózg w dłoni. Nie każdy facet w choćby pociągu seksualnym widzi hormony i biologię plus jakiś tam metafizyczny motylki i parcie na prącie etc :) Pomyśl o tym kobieto.

Gość gość
hbuaivhos;!!!!

jeżeli facet jest przemądrzałym i irytyjącym chamem to żaden zawód mu nie pomoże - nawet lekarz, ja mogłabym mieć muchy w nosie, bo skończyłam takie a nie inne uczelnie, bo jestem takim a nie innym człowiekiem, mity o środiwskach lekarskich, prawniczych i innych są ostro przesadzone, a prawdziwego dżentelmena ciężko spotkać, więc jak go spotykasz to nie liczy się dla Ciebie jego wykształcenie, i to że czasemna pierwszy rzut oka wogóle do siebie nie pasujecie, to się poprostu dzieje i nie trzeba się kalać, że ktoś ma dla kogoś bardziej poważany zawód od Ciebie

Gość pacjĘĘtka
Pozwól, że sparafrazuję Twoją wypowiedź: " Nie każdy lekarz ma zajęcia w prosektorium i trzyma mózg w dłoni. Nie każdy lekarz w choćby pociągu seksualnym widzi hormony i biologię plus jakiś tam metafizyczny motylki i parcie na prącie etc :) Pomyśl o tym mężczyzno." ..... i co? Myślisz, że facet, który siedzi w zawodzie sporo lat, ma swoją prywatną praktykę, widząc kobietę na ulicy ocenia ją jak eksponat z sali wykładowej Akademii Medycznej? A jeśli nawet tak ocenia, to uważam, że ma problem ze sobą i zapraszam do naszej wspólnej kolejki do psychiatry. :) Czy każdy policjant, prokurator etc., który jedzie na interwencję w miejsce wypadku, lub zbrodni, ocenia potem kobiety jak kupę mięsa?

pacjĘĘtka bardzo mądre rzeczy piszesz, a Ty cons... coś tam daruj sobie już tą żenadę

lekarz, który patrzy na wykształcenie swojej partnerki hahaha, ale się uśmiałam, to normalny człowiek, który wybrał tą a nie inną drogę, znam paru lekarzy dla których kobieta, która wykonuje totalnie coś innego niż on czasem bardziej przyciaga, bo wtedy mają mnóstwo tematów do rozmów

Gość powściągliwość w mowie
w środowisku czasami przekłada się na subtelność nawet przesadną, tzw. estymę. z subtelności często wynikają sygnały. interpretacja nie myli, mylą konsekwencje czynów. jak się potrafi liczyć do dwójki trójka oznacza istnienie prawidłowości. przeszacowywaną na szczerość - szacunek, dentodeontologię np. relacji. najtrudniej sobą zainteresować swoim stosunkiem do samego siebie. i znaleźć się w plątaninie myśli, jak teseus wśród nici ariadny w labiryncie minotaura pragnień wzajemności wyjątkowej ze względu na dowód odnalezionego w drugiej osobie braku. ciekawe czy głód uzupełnienia się jest zaspokajalny miłością pełną. etc. nie można zawsze być powściągliwy w niuansach poszukiwania.

Gość gość
zgadza sie gość , jestem w takim zwiazku , ja mam swoeje zajecia cieszy sie że jestem szczęsliwa w tym co robię , nawet jesli miałabym być kucharką to są dze że równiez nie miałby nic przeciwko, taki to człwiek , wybrał mnie a nie wykształcenie.