Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Załamany gość

Przepocony garnitur

Polecane posty

Gość Załamany gość

Drogie Panie Problem bardzo krepujacy mam. Na codzień chodzę w ciemnych garniturach. Ze względu na panująca aure trudno sie nie spocic. Pomimo codziennych kąpieli, kosmetyków i czestych zmian garnitury nie pachna świętością. Może jestem przewrazliwiony, ale odnoszę wrażenie ze po odbiorze z pralni sa czyste ale rownież nie pachną świeżo. Czy widzicie jakieś rozwiazańie? Jakiś pochłaniają zapachów? Albo porządne pranie domowym sposobem? Pomóżcie, raczej nie pachne zle, ale strasznie mnie to irytuje. Pozdrawiam

Gość gość
Po pierwsze wydepiluj pachy i te miejsca, gdzie najbardziej się pocisz a masz futro. Ogolenie niewiele pomaga, najlepszy jest wosk lub laser. Są w sklepach drogeryjnych wywabiacze zapachów. Po trzecie nie noś codziennie tych samych garniturów (najlepiej neden raz na trzy dni, nie częściej niż co drugi dzień). A nie możesz ograniczyć noszenia garnituru tylko do miejsc służbowych? Na drogę do i z pracy, na lunch przebieraj się w inne ciuchy.

Gość Bomic
Spróbuj też dezodorantów zawierających w składzie ałun lub po prostu smaruj skórę ałunem (do kupienia w mydlarniach, drogeriach itp.). Ogranicza to nieprzyjemny zapach potu, także stóp.

Gość Załamany gość
Dziękuje drogie Panie. Mnie raczej interesuje co zrobić z już nie świeżo pachnących garniturem? Nie wiem jak to wyjaśnić ale problem nie w tym ze on zwyczajnie śmierdzi a w tym ze nie ma zapachu świeżości. Może to nie normalne ale przeszkadza i to. Jeszcze jakieś propozycje?

Gość gość
To na to jest, niestety, tylko jeden sposób: kupić nowy garnitur.