Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marvelous

wizyta u ginekologa

Polecane posty

Gość marvelous

Witam. :) Czy jest tu moze na forum ktos kto moze mi odpowiedziec na pytanie. Czy narzady intymne kobiety/dziewczyny po g****ie mogą ulec jakimś zmianom? Oprocz przebicia blony. mam niebawem wizyte u ginekologa i nie wiem czy pomimo upływu dosc dlugiego czasu może się zorientować? Czy bedzie o cos pytal jesli odpowiem mu ze nie wiem czy moja blona jest przebita? (bylam wtedy zbyt mała by zwrocic na to uwage i nie wiem czy mimo to fizycznie jestem dziewica). Jesli tak to co radzicie mi mu odpowiedziec? Nie ma co nawet wyciagac konsekwencji prawnych. Nie jest latwo o tym pisac a co dopiero powiedziec obcej osobie, ktora siedzi przed Toba. bardzo prosze Was o jakies odpowiedzi :) Pozdrawiam, klaudia. Lat 17.

Gość gość
Lekarz nie zada pytania, czy jesteś dziewicą, tylko czy współżyjesz/ rozpoczęłaś współżycie. Jeśli nie współżyjesz, odpowiedz zgodnie z prawdą, że nie. Nawet jeśli okaże się podczas badania, że nie masz błony dziewiczej, lekarz nie będzie zaskoczony. Błona może zostać przerwana nie tylko podczas stosunku, ale też np. podczas intensywnych ćwiczeń fizycznych. Niektóre dziewczyny mają też po prostu szczątkową błonę.

Gość gość
Blona dziewicza nie jest wyznacznikiem dziewictwa. Tylko Ty wiesz, czy jestes dziewica czy nie.

Gość marvelous
a co w akiej sytuacji odpowiedziec na pytaie czy wspolzylam? nawet nie wiem czy mozna g***t do tego porownywac....

Gość marvelous
gwa.lt *

Gość gość
Odpowiedź, że nie. Masz prawo nie mówić o g****ie, jeśli tego nie chcesz. Uprzedź natomiast lekarza, że jest to Twoja pierwsza wizyta. I koniecznie wybierz kogoś poleconego, aby mieć pewność że trafisz do delikatnej i taktownej osoby.

Gość marvelous
tak wlasnie zrobilam. Tylko niepokoi mnie to ze lekarz cos sobie pomysli... Mimo wszystko nie znam tej osoby. A nigdy nie lubilam gdy ludzie mysla cos o kims mimo ze nie znaja o kims prawdy. A nie kazda sytuacja oznacza to samo.

Gość gość
marvelous - dla lekarza jesteś tylko jedną z kilkunastu albo i kilkudziesieciu pacjentek, jakie przyjmuje w ciągu jednego dnia. Myślę więc, że Twoje obawy co o tobie pomyśli, są zupełnie nieuzasadnione. Zbada i zapomni. I jak Ci już wyżej pisałam, nie będzie miał podstaw, żeby cokolwiek sobie o Tobie myśleć. Brak błony u osób które nie rozpoczęły współzycia nie jest niczym niesamowitym dla lekarza.