Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

6dc można zajść w ciążę

Polecane posty

Gość gość

Witam Jest możliwe zajście w ciązę w 6 dc.? cykle mam co 28 dni. Jeszcze nie mam dni płodnych , ale wczoraj pozwoliłam mężowi żeby zrobił to. Planujemy kolejne dziecko ale za 2 miesiące. Dni płodnych nie mam jeszcze, nie ma żadnego śluzu więc chyba ciąży nie będzie prawda?

Gość gość
Jest możliwe. Plemniki mogą przeżyc do 7 dni nawet to by wychodził 12dc. Jeśli nie wiesz jak długą masz fazę lutealną i kiedy występuje dokładnie owulacja to wszystko jest możliwe, aczkolwiek szanse nie są duże. Ba! Wręcz niewielkie ;)

Gość gość
owulację mam w 14/15 dniu. W kwietniu sprobowaliśmy w 7 dc. i nie zaszłam.Wiec teraz raczej tez nic nie bedzie.

Gość gość
Mozna, cale zycie przez prawie 18 lat mialam cykle 28 dni jak w zegarku. A w tym miesiacu okazalo sie ze owulacje mialam.wlasnie w okolicach 4-5dc a okrec dostalam 18dc. Wiec wszystko jest mozliwe,w przod nigdy nie przewidzisz jaki bedzie cykl nawet jak zawsze.byly regularne.nawet upal moze miec wplyw. Jest tez cos takiego jak owulacja spontaniczna,gdy organizm wyczuwa mozliwosc zajscia w ciaze hormony tak dzialaja,ze.uwalniaja kom.jajowa wczesniej lub pozniej.

Gość gość
Zaszlam w 7dc przy cyklach ponad 30 dniowych

Gość gość
Jeżeli masz na pewno śluz niepłodny,to szanse są równe 0.Plemniki mogą przetrwać w drogach rodnych kobiety ok 5 dni,ale w płodnym śluzie.

Gość gość
Zaszlam w 7dc przy cyklach ponad 30 dniowych xxx jaka płeć?

Gość gość
No właśnie jaka płeć?

Gość gość
a ja za sprawą grypy zaszłam w ciążę (córcia) w 21 dc, przy cyklach 31-dniowych. Staraliśmy się wówczas o drugie dziecko dość długo. Nie wiem, chyba to, że na nic nie liczyłam po tej grypie to się udało:)

Gość cxcxcdddd
to jest praktycznie niemożliwe...przy 28 dniowym cyklu zapewne masz owulację 12-14 dc....plemniki tak długo nie żyją, by przetrwały do tego dnia..u mnie owulacja przy cyklach 27-28 dni była w 13 dc (testy owu) stosunek 12, 13, 14 dc...i jest synek :)

Gość gość
u mnie odwrotnie, cykle 26-27 dni a stosunki do 9 dc i ciążyy ne było, niebezpiecznie jest 11-12-13-14 dnień

Gość gość
a ja przy cyklach 28- dniowych miewałam owulację juz w 9 dc ( potwierdzoną monitoringiem), a czasmi dopiero w 17-18, więc różnie to bywa

Gość gość
owulacje wylicza sie tylko przypuszczalnie, moze ona byc wczesniej lub pózniej

Gość gość
Jestem autorką tego topiku. Dzisiaj mam 8 dc no i mam plamienie to chyba okoloowulacyjne o ile sie nie myle mam takie cos od kilku cykli...wiec co myslicie, ze moge miec wczesniej owulacje? Nie mam testow owu. Wiec nie wiem, chyba jutro kupie en test owulacyjny. Tylko,ze jak robie te testy to np. ta ciemniejsza krecha pojawia sie w 12 dc to owu jest za 1 lub 2 dni. Jest mozliwe, ze owu. mam juz dzis? Nie wiem co moga oznaczac te plamienia? Owulacje? Czy owulacje , ktora bedzie za kilka dni. Miala tak ktoras?

Gość gość
Co o tym sądzicie? To co wyżej napisalam

Gość gość
ja w tym cyklu miałam plamienie owulacyjne i ból 10-11 dnień cyklu inne objawy też wskazywały, normalnie zazwyczj owu jest 12 dnia czasem 13 lub 14 bo cykle są 26-27-28 dniowe, czyli też w tym cyklu u mnie było wcześniej i lekkie plamienie przez 2 dni teraz 15 dc i faza lutealna, wszystko pozamykane i śluz gęsty niepłodny

Gość gość
U mnie w tym 6 dc nie bylo sluzu, pojawil sie w 8 dc no i te dwa dni plamien w 8 i 9 dc. Testy owulacyjne robie no i nic na razie nie wskazuje zebym miala owulacje. Wiec sama nie wiem czy jest juz po owulce czy dopiero bedzie za 3 , 4 dni.

Gość gość
Niektóre testy mogą być wadliwe. Mi kiedyś nie pokazały w ogóle owulacji mimo ze była potwierdzona przez ginekologa. Sama najlepiej interpretuj śluz, temperaturę. Albo kup sobie mikroskop owulacyjny