Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość JongenOfEenmeiske

12 tydzien a plec dziecka mozliwe

Polecane posty

Gość gość
co za kretynka! wazna jest dieta kobiety a facet moze jesc co chce. dieta kobiety wplywa na jej srodowisko w pochwie.

Gość gosc88
wedlug mnie 12 tydzien to za szybko zeby stwierdzic plec, i nie ma to nic wspolnego ze sprzetem czy okiem lekarza.

Gość JongenOfEenmeiske
pije bardzo rzadko alkohol, jesli juz to piwo. Pali tez raz na ruski rok

Gość gość
moj maz tez bardzo zdrowo sie odzywia, ale czesto zdarza mu sie zgrzeszycusmiech.gif uwielbia slodkie. na sniadanie obowiazkowo przynajmniej jedna kanapka z dzemem, maslem orzechowym lub powidlami. ponadto duzo sera, mleka, poza tym normalnie, normalNY OBIAD mieso, warzywa, ziemniaki lub ryz. to jest dieta na chłopaka

Gość gość 38
na tych pierwszych nic a nic. ale na tych kolejnych,połówkowych tak.zwłaszcza jak lekarz przełączyl na trójwymiar.wtedy ślepy by zobaczył. muszę przyznać,że jestem pełna podziwu,że lekarze potrafią płeć wcześnie odczytać. moja bratowa jest w 12tyg i lekarz nie podał płci.powiedział,że nie ma pewności i nie chce by się sugerowali. ale fakt,czasem wargi sa tak duże,że można je za siusiaka wziąć,znówu u mnie ten siusiak jakoś zniknął skoro mam dziewczynę:-) ale lobuziara z niej i niczego się nie boi.śmiejemy się,że to chłopak miał być.to teraz nadrabia.

Gość JongenOfEenmeiske
gosc 38 - na jakiej podstawie wiec twierdzisz, ze to za szybko by stwierdzic plec dziecka?

Gość gość
kuzwa a ta dalej, tysiac pytan do i truje innym zeby jej powiedzieli ze jednak lekarka sie pomylila.

Gość JongenOfEenmeiske
''na tych kolejnych,połówkowych tak.zwłaszcza jak lekarz przełączyl na trójwymiar.wtedy ślepy by zobaczył'' mowisz o usg drugiej coreczki? czyli to co widzxieliscie wygladalo jak siusiak? a pozniej okazalo sie ze jednka to nie bylo to? U mnie ni widac bylo nawet niczego co mogloby przpominac siusiaka wlasnie, tylko raczej jadra

Gość gość
lekarz jej powiedział że chłopak a ta się nie może z tym pogodzić. dziewczyno co będzie to będzie, czemu tak to drążysz? tak bardzo cchesz miec córke??

Gość gość 38
nie widziałam ani przy pierwszej córce ani drugiej ,na żadnym usg niczego co by wyglądało jak penis,dla mnie to tam nic widać nie było.dopiero jak lekarz przełączyl na 3D to było pięknie wargi widać.ale taki gest miał tylko przy drugiej dziewczynce,ponieważ gdy spytał o płeć orzeklismy,że ponoć chłopak.to się zasmial i nam pokazał. ale powiedział,że o błąd we wczesnej ciąży nietrudno.

Gość gość
hahaha wazna jest dieta faceta,mam ksiazke na ten temat i ogladalam program naukowy:) Autorko nie przejmuj sie tu siedzi sama patologia i nie ma co sie radzic i przejmowac :)

Gość mamadwóchdziewczynek
Pomyłki na pewno się zdarzają, ale ja miałam w 12tc powiedziane, że dziewczynka na 100% i jest dziewczynka więc możliwe jest określenie płci na tym poziomie. Z tego co mi kiedyś znajoma połóżna mówiła to jak widzi się chłopca to raczej na pewno tak jest, podobno sporadycznie jak lekarz widzi córkę wcześnie to później może się okazać, że jednak chłopiec bo wykształci się jeszcze "męskość" ;-) może trochę niedokładnie napisałam, ale w skrócie - gratuluję synka ;-)

Gość JongenOfEenmeiske
moja przyjaciolka wlasnie mi powiedziala, ze miala identyczna sytuacje jak ja. w 12 ty=ygodniu widac bylo''jaderka'''a w kolejnym usg w 20 tygodniu byla dziewczyna, porod w pazdierniku, poki co dziewczynka...wiec wez tu badz madry

Gość gość
to książke wyrzuc do kosza, cytuję artykuł z neta: " (...) Przyszły tatuś nie musi zmieniać swojej diety. Zdaniem badaczy, jego menu nie wpływa na płeć dziecka. Mają oni jednak jeszcze jedno zalecenie dla przyszłych mam, żeby począć dziewczynkę powinny kochać się z partnerem regularnie, z wyjątkiem dnia "przed" i "po" owulacji."

Gość gość
Dieta „na dziewczynkę” Co jeść? Przetwory mleczne (oprócz słonych serów), jogurty, jaja, ryż, potrawy mączne, gruboziarniste kasze, figi, migdały, niesolone orzechy, marchew, fasolę, cebulę, paprykę. Raz dziennie – słodycze, zwłaszcza czekoladę i miód. Co pić? Mleko, koktajle mleczne, kakao, wodę niskosodową. Czego unikać? Soli i słonych potraw. Dieta „na chłopczyka” Co jeść? Potrawy słone, mięso, solone wędliny, ryby, ryż, makaron, białe pieczywo, sucharki, warzywa (oprócz wymienionych w diecie „na dziewczynkę”) – zwłaszcza pomidory i ziemniaki, banany, daktyle, pestki słonecznika, oleje, margarynę. Co pić? Wodę o dużej zawartości sodu, herbatę, kawę, coca-colę (umiarkowanie). Czego unikać? Mleka, ciast i ciastek zawierających mleko, skorupiaków, chleba pełnoziarnistego, czekolady i orzechów.

Gość gość
moja kolezanka jest dietetyczka i wg niej dieta absolutnie nie ma znego wplywu na plec dziecka. tym decyduje jeden jedyny moment przy zaplodnieniu...

Gość skandaaaaall
To z dietą to kompletna nieprawda. Liczy się jedynie moment zapołodnienia oraz to, ile plemników z x i y ma mąż. To trochę loteria, ale dieta nie ma za bardzo wpływu na błony komórki jajowej, żeby ona przepuszczała tylko dane plemniki czy coś, a w momencie zapłodnienia płeć już się nie zmieni.

Gość kaaaaasaaala
Moja ciocia zawsze chciała syna, jadła wg. diety, starała się trafić przed owulacją i ma 3 córki :D Więc wątpię w tw wszystkie diety itp. :D

Gość Kopercia
Sasiadka miała taki przypadek, że do 22t.c lekarz ( podobno świetny) mówił ze chlopiec, póżniej powiedział w okolicach 22-26tc że ma wątpliwości :) Okazało się że urodziła dziewczynke :)

Gość gość
już na innym temacie pisałam dokładnie w 11tyg+6 dni się dowiedziałam że będzie chłopiec, z każdym następnym usg się to potwierdzało. syn wyjątkowo chętnie pokazywał swe klejnoty:))

Gość gość
To z dietą to kompletna nieprawda. Liczy się jedynie moment zapołodnienia oraz to, ile plemników z x i y ma mąż. To trochę loteria, ale dieta nie ma za bardzo wpływu na błony komórki jajowej, żeby ona przepuszczała tylko dane plemniki czy coś, a w momencie zapłodnienia płeć już się nie zmieni. xxx wymądrzasz się a gówno wiesz! jedne plemniki wolą środowisko zasadowe a drugie nie, a o środowisko zasadowe mozna zadbac jedząc odpowiednie rzeczy, a więc tak, dieta jak najbardziej ma wpływ na to jakiej płci urodzi się dziecko.

Gość gość
AUTORKO,jeśli jesteś bardzo ciekawa płci,możesz kupic test ,który od 12 tyg.swierdzi płeć.Możesz go kupić przez internet za 199 zl.O ile pamiętam jest to test z krwi.

Gość gość
W 15 tygodniu Pani ginekolog powiedziała mi ze za wcześnie w tej chwili na określenie płci. Zmieniłam lekarza ze względu na małe zainteresowanie pacjentami i tydzien pózniej czyli 16 tydzien miałam wizytę u mojego aktualnego ginekologa ten tez powiedział ze to zdecydowanie za wcześnie. W 20 tygodniu na kolejnej wizycie powiedział ze on nie widzi siusiaka, ale nigdy nie jest to pewne do końca. W 24 tc potwierdził dziewczynkę na 100% i faktycznie tak sie odwróciła ze sama mogłam to stwierdzić.

Gość ulatła
a wegetarianki mają tylko córki:-)

Gość gość
żebyś wiedziała, np Mrozowska

Gość gość
Mozliwe, u mnie chlopak uwidocznil sie w 12.2tc