Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czarniulkka

Czy można wysłać paczkę bez podania odbiorcy nazwiska

Polecane posty

Gość czarniulkka

Słuchajcie mam nieciekawą sytuację. Poznałam pewną osobę , która okazała się oszustem i niestety posiada moje rzeczy , a nie mieszkamy w tej samej miejscowości i chciałabym je odzyskać. Zna mój adres , zna moje imię , ale nie zna nazwiska. I pytanie jest takie czy mógłby wysłać mi tą paczkę pod sam adres , a w miejsce odbiorcy mógłby napisać samo imię , czy nazwisko też jest konieczne.?

Gość gość
skoro zna twój adres to jaki problem z poznaniem nazwiska?? no błagam :/ na poczcie nie wysla paczki bez nazwiska, ale mozesz poprosic by wpisac no nazwe wymyslonej firmy

Gość czarniulkka
No właśnie taki problem z podaniem nazwiska , że ta osoba jest bardzo niebezpieczna i nienormalna dlatego nie chce mu podać bo źle może to się dla mnie skończyć. Chce po prostu swoje rzeczy i się od tej osoby raz na zawsze uwolnić. A przez kuriera też trzeba by było podać nazwisko , czy nie jest to konieczne.?

Gość gość
pytanie jest, dlaczego puszczasz się z niebezpiecznymi kolesiami??? gdzie ty masz rozum????

Gość gość
podaj fałszywe nazwisko, proste

Gość gość
zapytaj na poczcie bo jest coś takiego jak wysyłanie na skrytkę pocztową ale nie wiem ile to kosztuje w tedy nie przynosi ci listonosz tylko ty odbierasz podajesz nr skrytki

Gość czy to ten psycho
Czy to R. ???

Gość czarniulkka
Nie rozumiem puszczam.? Kto pisze tutaj , że się puściłam.? K***a nie wiesz o co chodzi , więc nie oceniaj i nie pisz głupot...

Gość czarniulkka
Myślicie , że można podać fałszywe nazwisko.? Bo w sumie kto by to sprawdził.

Gość JEBAĆ PO
A jaki problem jest podać fałszywe nazwisko.

Gość czarniulkka
Macie racja w sumie jak on by sprawdził czy to jest to jest prawdziwe nazwisko czy nie. Wystarczy , że adres będzie prawdziwy.

Gość gość
jeśli wysyłasz na poste restante to nie musisz podawać adresu domowego, ale musisz nazwisko zgodne z dowodem, bo inaczej nie wydadzą osobie, której nazwisko się nie zgadza. Ale jak wysyłasz na domowy to możesz podać jakiekolwiek nazwisko, bo w końcu pod danym adresem może każdy mieszkać albo odwiedzać. Wtedy jak mama przyjmie pocztę to powiesz - "to do mnie" i po sprawie :P tylko musisz odebrać w domu od listonosza, bo na awizo w poczcie mogą chcieć dowodu. wtedy przynajmniej adres powinien się zgadzać, a w razie czego powiesz, że to dla Cioci, która ma inne nazwisko niż Ty, ale mieszka z Wami.