Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ZaniepokojonaAgi

ból po kulkach gejszy

Polecane posty

Witam! Współżyję z mężem od 8 lat, nigdy nie rodziłam, zakupiłam sobie nie dawno kulki gejszy. Wczoraj po raz pierwszy postanowiłam je wypróbować, lecz w ciągu pół godzinnego noszenia czułam dyskomfort i leki ból, po czym kulki usunęłam. Potem przez kilka godzin odczuwałam lekki ból jajników. Rano wszystko było w porządku, przez osiem godzin byłam w siedzącej pracy w biurze, a gdy wróciłam do domu to przy poruszaniu się lekki ból jajników i podbrzusza znowu się pojawił. W internecie niestety nie mogłam nic znaleźć, proszę o poradę bo nie wiem co myśleć czy to tylko chwilowy ból po tym że mięśnie macicy musiały sobie poradzić z "ciężarem kulek"? bo przecież chyba nie powinno dojść do uszkodzenia jajników? Proszę o odpowiedz i pozdrawiam!

Gość autorka tegoż tematu
uwierz mi, że nie mogło dojść do uszkodzenia jajników :D:D znajdź sobie rysunek anatomiczny budowy kobiety :)

Gość gość
mialam to samo po 1 uzyciu, bo odrazu 4 wlozylam, ale potem spoko

Gość gość
Może za długo je trzymałaś? Rozpoczyna się od kilku-kilkunastu minut dziennie, a po przyzwyczajeniu się do ciężaru kulek, stosując gadżet z bezpiecznego materiału kobieta może dojść do 2-3 godzin dziennie.

Gość gość
Może myślisz o tym i dlatego Cię boli :) A tak na serio to jakby coś się działo to idz do gina, moze to jakis stan zapalny? I w czasie się zbiegło. Tylko ja sobie nie wyobrażam wizyty na której mówię lekarzowi, że stosowałam takie kulki ;)

Gość gość
ale kulki służą głównie ćwiczeniom mięśni Kegla, więc lekarz jedynie pochwali ;)

Gość gość
a co daja te kulki??? jakaś przyjemność jest z tego?

Gość gość
przyjemnosc zayebista, nie ma to jak wlozyc sobie i pojachac aute do miasta i orgazm na skrzyzowaniu,ze trzeba awaryjne właczac:D

Gość gość
no to fajna sprawa:D

Gość gość
moj maz lubi jak sobie wkladam i chodze tak po domku w mini:D no teraz to wogole nago:D

Gość gość
A jakie polecacie??? bo Ja sie na tym nie znam a chętnie sobie sprawię:)

Gość gość
A jak się dobiera rozmiar kulek? Mam 29 lat i jeszcze nie rodziłam, czy te kulki pomagają ćwiczyć mięśnie żeby poród potem przebiegał łatwiej i bez nacicnania?

Gość gość
jak pisałam, kulki ćwiczą mięsnie Kegla, co jest przygatne przy porodzie i to bardzo, a potem przy schorzeniach takich jak nietrzymanie moczu, ćwicząc te mięśnie można wyeliminowac takie rzeczy, choc zapewne wiesz, że można ćwiczyc również bez kulek praktycznie wszędzie i o każdej porze

Dziękuję za odpowiedzi. Myślę, ze jak na pierwszy raz to chyba wybrałam za duże kulki chociaż tak jak przeczytałam w różnych art kulki powinny być o średnicy ok chyba 3,5- 3,8 cm. Moje mają 3,5. Mam nadzieję, że mi przejdzie. Jeśli ból nie ustąpi udam się do ginekologa.

Gość gość
ja też mam 3,5 czy 3,8 srednicy, to jest standardowy rozmiar:)

Gość gość
Agi ja myslę, ze poprostu za długo je miałaś jak na pierwszy raz i stąd ból

Dla zainteresowanych : kupiłam ładne kolorowe kulki z silikonu medycznego. I chyba jak na razie dam sobie z nimi spokój:P Może kiedyś zrobię 2 podejście:)

Gość gość
Agi a jakiej firmy? Kupiłas na allegro czy w sklepie?

Gość gość
Agi nie dawaj sobie spokoju, tylko za kilka dni załóż je znowu na kilka minut, a potem wydłużaj stopniowo czas

Gość gość
mnie ginekolog poleciła kupić kulki gejszy,by ćwiczyć mięśnie kegla.właśnie się zabieram za wyszukanie jakis.wyczytalam,że silikon medyczny najlepszy jest.zobaczymy jak to działa:-)

Gość gość
W takim razie życzę powodzenia, i żeby pierwsze wrażenie były przyjemniejsze niż moje pozdrawiam :)