Subtelna24 0 Napisano Sierpień 8, 2013 Witam. Biorę tabletki antykoncepcyjne artizia, właśnie skończyłam piąte opakowanie. W czwarty dzień po ostatniej tabletce dostałam miesiączkę i wyglądają tak jak normalnie w pierwszy dzień, za to na następny dzień już nic. Okoliczności były takie, że w połowie cyklu byłam z chłopakiem na wycieczce i powiedziałam, żeby nie kończył w środku, więc była tabletka + stosunek przerywany. 4 dni później nagle się okazało że mogę zostać u niego na noc i nie miałam tabletek, więc była przerwa powyżej 12 godzin pod koniec drugiego tygodnia. Seksu wtedy też nie uprawialiśmy. do ginekologa idę dopiero w poniedziałek. Wiem, że w takie upały okres może wyglądać inaczej, jednak to mnie martwi. Dodam, że objawy przed miesiączką miałam takie jak zwykle, tj. ból brzucha, chęć słodkiego większa i większota na seks wieczór przed okresem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Subtelna24 0 Napisano Sierpień 9, 2013 no tak, tyle tylko, że ja nie odstawiłam tabletek, jedynie wzięłam jedną z ponad dwunastogodzinnym odstępem, opakowanie wzięłam do końca i teraz jestem w trakcie przerwy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Sierpień 9, 2013 Naprawdę tak trudno przeczytać ulotkę? :o Każde krwawienie w przerwie to krwawienie z odstawienia. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Sierpień 9, 2013 Dziewczyny, jakim cudem wy się decydujecie na branie pigułek antykoncepcyjnych nie mając najbardziej podstawowej wiedzy? Autorka jest kolejnym takim przypadkiem. MAsakra. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Subtelna24 0 Napisano Sierpień 9, 2013 Martwię się tylko i wyłącznie dlatego, że wcześniej nie miałam takiego okresu, nawet podczas brania poprzednich czterech opakowań. zdarzyło mi się tak pierwszy raz, jestem młoda, mam 18 lat dopiero, więc wszystkich rozumów jeszcze nie pozjadałam... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Sierpień 9, 2013 Wszystkie rozumy nie są Ci potrzebne, wystarczy lektura ulotki. Krwawienie z odstawienia może mieć postać tylko plamienia i to wystarczy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Sierpień 9, 2013 Nie ma znaczenia jakie były poprzednie. Z czasem mogą też pojawiać się później w trakcie przerwy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Subtelna24 0 Napisano Sierpień 9, 2013 przeczytałam jeszcze raz ulotkę. nie ma nic o jednodniowym okresie, jest tylko że po odstawieniu tabletek w trakcie przerwy występuje krwawienie z odstawienia i następne opakowanie należy rozpocząć ósmego dnia niezależnie czy krwawienie nadal trwa, nic więcej na ten temat nie ma. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Sierpień 9, 2013 Post z 8. sierpnia godz. 22.02. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach