Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak dobrac makijaż

Polecane posty

Gość gość

Hej dziewczyny. Może wy mi pomożecie. Zazwyczaj mój makijaż wygląda tak: podkład+korektor pod oczy. Odcień mam dobrze dobrany i prawie nie widać że mam go na twarzy. Poprostu wyrównuje kolor bo mam miejscami zaczerwienienia. Do tego żeby nie wygladac jak trup gdyż mam bardzo jasna karnacje daje na polczki (kości policzkowe) odrobinę rozświetlajacego różu. No i oczywiście tusz do rzes. Na tym koniec. Chciałabym jednak czasem od tego odskoczyc lecz nie wiem jak. Nie potrafię dobrać kolorów. Nie wiem czy lepiej malować całą powieke czy tylko cienki pasek przy rzesach itd. Oczy mam dosyć duże i zielone a włosy ciemny blond. Cera bardzo jasna. Usta pełne dość duże a nie takie wąziutkie. Podpowiecie coś? Mam 19 lat ale wyglądam na więcej. Tak 21-22. Chciałabym żeby makijaż trochę mnie odmlodzil, dodał blasku.

Gość gość
Jak masz zielone oczy to na powieki fiolet, pięknie podkreśli kolor. Kup ciemnofioletowy eyeliner i troszkę jaśniejszy fioletowy cień, którym lekko rozetrzesz kreskę i podkreślisz dolną powiekę, i voila :)

Gość gość
P.S. możesz też pobawić się cieniami w różu, różowo-fioletowymi też się sprawdzają przy zielonych oczach

Gość gość
Cienie w jasnym rózu powinny też pasowac. A na usta błyszczyk Ci wystarczy, ale tylko nie z brokatem

Gość gość
A coś poza rozem i fioletem? Z fioletowym cieniem wyglądam jakbym miala podbite oczy.:/

Gość gość
Może chłodne odcienie brązu czekoladowego i jakiś jasny beż :) zależy co w danym dniu zamierzasz ubrać. Sprobuj dopasowac kolorystycznie.

Gość gość
Jeżeli chodzi o kolory ubrań to dość często noszę białe bluzki jednak najlepiej wyglądam w żywych, intensywnych kolorach więc staram sie właśnie takie nosić: czerwony, brzoskwiniowy, intensywna zieleń i róż, jaskrawy żółty, jasny ale jaki żywy fiolet(nie taki blady) itp.

Gość gość
Fiolet się sprawdza bardzo dobrze, tylko okolice oka musisz najpierw potraktować dobrym korektorem, kolorem zrobić na oku rozmytą kreskę (jak ktoś wyżej opisał) i nie pozwolić, żeby cień się osypał przy makijażu. Mam spore cienie pod oczami, ale jak się właśnie taki makijaż z fioletem sprawdza się świetnie, absolutnie żadnych podbitych ślepków :)

Gość gość
A możecie doradzić jakiś dobry eyeliner? Taki dla początkujących nie ukrywam że nigdy nie używalam. Wygodniejsze są te w pisaku czy z pędzelkiem?