Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kasśka

pytanie do kierowców

Polecane posty

Gość Kasśka

Gdy mam zielona strzałkę do skrętu w prawo w drogę trzypasmową o na dwóch dalszych pasach jad a samochody a na tym jednym, najbliżej mnie jest pusto to mogę skręcać, czy powinnam poczekać aż cała droga będzie wolna?

Gość gość
wystarczy że wolny będzie pas na który chcesz skręcić, masz prawko i pytasz o takie rzeczy ?

Gość Kasśka
tak, pytam, bo jakiś samochód mi prawie w d**ę wjechał i zwątpiłam. Wjechał bo albo zmieniał pas na skrzyżowaniu, albo mega szybko dojechał do mnie. Jak skręcałam mój pas był pusty.

Gość gościk
na początku musisz się zatrzymać przed pasami nawet jak nie ma pieszych,bo warunkowa strzałka jest traktowana jak znak STOP.Możesz wjechać jeżeli nie utrudnisz jazdy innym samochodom,jeżeli wiec masz wolny pas to możesz jechać śmiało

Gość Kasśka
zatrzymałam się wtedy. bo nawet puszczałam samochody z tego pasa. Ale potem nagle mi ktoś zaczął ostro trąbić i hamować za mną. Nie mam pojęcia dlaczego. Wjeżdżałam bardzo ostrożnie i upewniałam się, że nikogo nie ma.

Gość gość
Hahaha ja zawsze trabie i faki pokazuje takim przymulonym co to c**j wie za co prawko dostali.