Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 go艣膰

czemu ludzie wola niezdrowa diete dukana od zdrowej south beach

Polecane posty

Go艣膰 go艣膰

jw i tyle samo sie chudnie 1 nie jest zdrowa dieta 2 dieta sb jest 1 z najzdrowszych

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
moze mi to ktos wyt艂umnaczyc?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
bo sie nie znaja na dietach, ktos im podpowie i zaraz ja zaczynaja a faktycznie sb jest zdrowa

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
wiesz co ja by艂am na dukanie nad sb tez sie zastanawia艂am ale po opisie wydaje mi sie trudna, pierwsze wrazenie mam negatywne mo偶e tez nie uda艂o mi sie zdobyc odpowiednich informacji na jej tenat i to co mi jeszcze w niej nie odpowiada to zakaz picia kawy. a ty by艂a艣 na sb? mo偶esz co艣 o niej powiedzie膰?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Podstawy diety Soutch Beach Dieta South Beach, czyli dieta pla偶 po艂udniowych, opracowana przez dr. Arthura Agatstona, sk艂ada si臋 z trzech etap贸w. Jest bezpiecznym sposobem odchudzania pod warunkiem rozs膮dnego stosowania. R贸偶ne jej sk艂adowe mog膮 sprawia膰 trudno艣膰 osobom stosuj膮cym t臋 diet臋, przy czym ka偶demu inne. Od bardzo dawna wiadomo, 偶e bia艂a m膮ka, w臋glowodany i 艣rodki konserwuj膮ce wp艂ywaj膮 niekorzystnie na nasze zdrowie. Niestety brakowa艂o profesjonalnych bada艅 medycznych na reprezentatywnej grupie os贸b oraz uporz膮dkowanego zebrania wiedzy oraz do艣wiadczenia dietetyk贸w i lekarzy, w celu znalezienia odpowiedzi na pytanie co je艣膰, a jakich produkt贸w stanowczo unika膰. Dieta South Beach nie jest diet膮 niskow臋glowodanow膮, ani te偶 diet膮 niskot艂uszczow膮. Natomiast pokazuje, jak oprze膰 swoje od偶ywianie na w艂a艣ciwych t艂uszczach i w臋glowodanach, kt贸re s膮 nazywane dobrymi oraz jak bez specjalnych wyrzecze艅 obywa膰 si臋 bez z艂ych. W rezultacie stosowania tej diety b臋dziemy czu膰 si臋 zdrowiej oraz mo偶emy straci膰 na wadze od 4 do ponad 6 kilogram贸w w ci膮gu pierwszych 2 tygodni. Mo偶emy to osi膮gn膮膰 jedz膮c normalne porcje wo艂owiny, kurczaka, indyka, ryb czy owoc贸w morza. Mi臋so b臋dziemy uzupe艂nia膰 mn贸stwem warzyw, a tak偶e jajkami, serem i orzechami. Sa艂atki b臋d膮 doprawione sosami na prawdziwej oliwie. W ka偶dym dniu przewidziano 3 prawid艂owo zbilansowane posi艂ki. Co wa偶ne nale偶y je艣膰 tak, aby si臋 nasyci膰, nie mo偶e zatem by膰 mowy o ci膮g艂ym uczuciu g艂odu towarzysz膮cym wielu dietom, kt贸re stanowi powa偶ne 藕r贸d艂o zniech臋cenia. 呕aden racjonalny program 偶ywienia nie mo偶e wymaga膰 pogodzenia si臋 ze z艂ym samopoczuciem przez ca艂e 偶ycie. Dieta South Beach zach臋ca swoich zwolennik贸w do zjadania przek膮sek zar贸wno przed po艂udniem, jak i po po艂udniu, nawet je艣li s膮 zdania, 偶e nie jest to potrzebne. Po obiedzie dozwolone jest spo偶ycie deseru. Oczywi艣cie mo偶emy pi膰 wod臋, kaw臋 i herbat臋, je艣li sobie tego 偶yczymy. Przez pierwsze 14 dni stosowania diety niedozwolone jest spo偶ywanie chleba, ry偶u, ziemniak贸w, makaronu i pieczywa, a tak偶e owoc贸w. Jednak zanim zd膮偶ymy si臋 skutecznie zniech臋ci膰 zaczniemy ponownie dodawa膰 te produkty do swojej diety, ale dopiero po up艂ywie 2 tygodni. W czasie tego pocz膮tkowego okresu musimy tak偶e odm贸wi膰 sobie wszelkich cukierk贸w, ciast, ciastek i lod贸w. Zabronione jest te偶 piwo i jakikolwiek inny rodzaj alkoholu. Po zako艅czeniu tej fazy dozwolone b臋dzie picie wina, kt贸re jest korzystne z r贸偶nych powod贸w zdrowotnych. Nawet osobom, kt贸rym trudno wyobrazi膰 sobie 偶ycie bez makaronu, chleba, ziemniak贸w, czy nawet bez czego艣 s艂odkiego bezbole艣nie min膮 dwa tygodnie bez tych artyku艂贸w. Pierwsze dwa dni mog膮 stanowi膰 problem, ale w ci膮gu nast臋pnych ich brak nie jest ju偶 tak mocno odczuwalny. Nie oznacza to, 偶e przez ca艂y czas b臋dziemy zwalcza膰 pokusy, poniewa偶 ju偶 w ci膮gu- pierwszego tygodnia apetyt na te produkty praktycznie zniknie. Tak zatem wygl膮da faza 1- najbardziej rygorystyczny okres diety. Po 2 tygodniach jej stosowania b臋dziemy o 4-6 kg l偶ejsi. Z okolic pasa zniknie wi臋kszo艣膰 zb臋dnego t艂uszczu, co b臋dzie natychmiast zauwa偶alne po ubraniach. Dokonaj膮 si臋 r贸wnie偶 trudniej dostrzegalne zmiany wewn臋trzne, takie jak poprawa sposobu reagowania organizmu na pokarmy, kt贸re powodowa艂y nadwag臋. Dzi臋ki modyfikacji diety 艂aknienie rz膮dz膮ce poprzednio nawykami 偶ywieniowymi b臋dzie skutecznie zanika膰. Utrata masy cia艂a nie b臋dzie nast臋pstwem ograniczenia jedzenia, ale efektem unikania pokarm贸w wywo艂uj膮cych te niepo偶膮dane pragnienia oraz odk艂adanie zapas贸w t艂uszczu. Reasumuj膮c: I faza ma na celu przygotowanie organizmu i uwolnienie go od zale偶no艣ci od insuliny, trwa 2 tygodnie i z regu艂y w tym czasie nast臋puje g***towny spadek masy cia艂a, co najmniej kilka kilogram贸w. II faza jest etapem przej艣ciowym, w kt贸rym wprowadza si臋 dobre w臋glowodany, natomiast III faza to w zasadzie dieta na ca艂e 偶ycie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
na topiku justus ( wezsza w pasie- dieta plaz poludniowych na 1 stronie jest opis i 14 dni jadlospisu przyklad ) mozna z niego zmaieniac doadawas skla albo zm nierniac na inne dowolnie komponowac

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
tez sie nad tym zastanawiam

Udost臋pnij ten post