Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość otojestem2999

jak to powiedzieć kolegom i koleżankom z pracy

Polecane posty

Gość otojestem2999

Mam małe pytanie. Rozmawiałam już z Szefem, on wie. A teraz zostaje mi poinformować kolegów i koleżanki z pracy. Jestem dopiero na początku 3 miesiąca, ale chciałabym już tego nie ukrywać. Jak to im powiedzieć?

Gość otojestem2999
może któraś ma to już za sobą?

Gość gość
A co to kogo obchodzi? Sami zauważą...

Gość otojestem2999
wolałabym jakoś poinformować. Wszyscy siedzimy w jednym pokoju (prawie) więc fajnie nam się dogaduje. Gadamy o dzieciach, budowie domów , o chorobach .....o wszystkim. Ale nie mogę się przełamać. Już tyle razy śmialiśmy się kiedy będę miec drugie dziecko....

Gość gość
A co chcesz mieć jakieś fory. Nie mówiłabym chyba że sami zapytają albo wyjdzie podczas rozmowy. Gdyby do mnie ktoś w pracy podszedł i powiedział nagle że jest w ciąży to zrobiłabym oczy i pomyślała sobie " a co mnie to interesuje?" ale żeby osobie informującej nie było głupio uśmiechnęłabym się i powiedziała "gratulacje"

Gość gość
ale o co ci chodzi? :D myslisz ze caly swiat zyje twoja ciaza? nie musisz mowic nawet, co kogo to obchodzi. twoj beben, twoja sprawa

Gość gość
nigdy nie wiem co powiedziec jak mi jakas ciezarna wyznaje ze jest w ciazy, obrzydza mnie t odoslownie a ona mowi o tym i widac po minie, ze czeka na gratulacje. no to mowie cos milego i czym predzej uciekam od niej ,bo boje sie ze zacznie mnie zanudzac tym wszystki

Gość blondyna 333
wielkie aj waj, to chyba twoja prywatna sprawa. Piszesz jak byś miała 15 lat i bała się powiedzieć rodzicom.

Gość otojestem2999
no jeśli ma to być tak odbierane to faktycznie lepiej nic nie mówić. Nie chodzi o fory, jakoś tak myślałam że trzeba ich poinformować jakbym np. się źle poczuła lub coś. Wcześniej miałam straszne mdłości ale nie zauważyli, starałam się cały czas mieć jakieś jabłko na biurku czy coś. Teraz mam taką nadzieję będzie coraz lepiej i nie będę musiała kłamać (bo na początku gdyby mnie zapytali to pewnie pokłamałabym ponieważ zawsze może się coś stać i potem musiałabym się tłumaczyć, a teraz jestem w 12 tygodniu i myślę że największe zagrożenie poronieniem minęło).

Gość otojestem2999
no dobra, chciałam tylko zapytać

Gość gość
Jeśli poczujesz ze chce ci sie wymiotować to idź do łazienki jak ktoś cię spyta czy źle się czujesz to wtedy powiedz że masz mdłości bo jesteś w ciąży. Jak to naturalnie wyjdzie to ok. Nie ukrywaj jak poczujesz ze ci słabo to powiedz że to chyba przez ciąże. Jednak przemówienie w stylu " Chciałam wam coś oznajmić ..." może zostaw dla rodziny a nie kolegów i koleżanek z pracy. Jak ktoś cię zapyta kiedy czas na drugie dziecko wtedy powiedz że już nadszedł . Wtedy wygląda to normalnie a nie jakoś sztucznie

Gość otojestem2999
no właśnie o coś takiego mi chodziło. Ale jak mówię w żartach to nie wierzą.