Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

poklocilam sie z lekarka

Polecane posty

Gość gość

Dlaczego te pipy sa takie glupie? Chcialam skierowanie na badania profilaktyczne, ktore powinny byc wkonywane co roku. I co mi odpowiedziala? Ze jest jeszcze mloda (32 lata) i nie musze wykonywac badan co roku! A jakbym na cos zachorowala to ta sama glupia pipa powiedzialaby ze trzeba sie badac! To jakas kpina

Gość gość
czy tylko ja mam pecha do tych konowalow?

Gość blaszany bebenek
za skierowanie rozliczylby ja NFZ a ona nie chce tracic pieniedzy ktore moze wydac dla siebie zamiast dla ciebie

Gość gość
na razie opisałas sytuację,teraz napisz co jej powiedziałaś w kłótni i co z tego wynikło,dała ci to skierow. na bad .czy nie?

Gość gość
do blaszany bebenek: Bylam w przychodni Lux med, prywatnie, wiec nie wiem, czy to co napisales odnosi sie do mojej sytuacji. Czyli jak mam to rozumiec? Ze jak lekarka wypisze mniej skierowan, to ma jakies gratyfikacje finansowe, jezeli pacjen leczy sie w ramach nfz? to jakis kosmos

Gość gość
haha u mnie też jest zawsze tak samo, jak proszę o jakieś skierowanie na podstawowe badania bo też lubie profilaktycznie sprawdzić raz do roku to zawsze są problemy. Tylko jakoś dziwnie że do stomatologa mogę iść w każdej chwili na sprawdzenie zębów i nikt nie każe mi czekać aż ząb będzie mnie na tyle bolał że trzeba będzie leczyć tygodniami albo wyrwać. Idę co pół roku i mi sprawdzą a do lekarza się idzie i żadnych badań nie chcą wykonać. Najlepiej jak człowiek sam za nie zapłaci to właściwie od czego ci lekarze żeby tylko prywatnie do nich chodzić

Gość gość
Generalnie doszlo do niemilej sytuacji. Ja mowilam swoje, ona swoje. Ona twierdzila, ze w moim wieku to wystarczy robic badania co 1,5 roku. A ostatnie badanie robilam w maju w zeszlym roku. Nie wiem, czy nie potrafila obliczyc, ze poltora roku minie za 3 miesiace! A wszedzie trabia, ze profilaktyka jest wazna! Powiedzialam ze zalezy mi na moim zdrowi i chce zrobic te badania. Wkoncu mi je przepisala! Ale z wielka laska. To ona powinna mi o nich przypominac, a nie ja mam prosic i wyklocac sie o kazde skierowanie!!!

Gość gość
Też zauważyłam,że jak sie na lekarza wyjedzie z gębą to się uzyska co się należy,wiem,że nie powinno tak być,że sami powinni dbać o nas,swoich żywicieli ale stwierdziłam to parokrotnie osobiście

Gość gość
do gosc wyzej: Niestety sie z Toba zgadzam, jest bardzo malo lekarzy kompetentnych, myslacych, z powolaniem! Brak ich kompetencji powoli wzbudza we mnie agresje:(

Gość taż samotniczka
a jakie ty badania robisz tak często/ naprawdę co roku chodzicie na badania/ co badacie/

Gość gość
morfologia, cholesterol, glukoza, raz na 2 lata rentgen klatki piersiowej

Gość gość
a czy te podstawowe badania nie są tańsze niż prywatna wizyta?

Gość taż samotniczka
a po co ten rentgen/ skiad ci to przyszło do głowy/ mas zjakieś rodzinne obciążenia/ bo to nei ejst jednak do końća normalne, zeby co 2 lata latać na prześwietlenia... to wcale dobre nie ejst dla twojego ciała

Gość gość
Taniej wyjdzie iść prywatnie zrobić badania niż bulić za wizytę prywatną, z której nic nie masz.

raz w roku morfologia mocz ob cukier itp podstawy trzeba było poprosić o oświadczenie że odmawia skieroania na badanie bo za młoda

Gość autorka tematu lalaps
Bylam w przychodni Lux med. Mam tam wykupiony abonament, za ktory placimy co miesiac. Zarowno wizyte jak i badanie tego typu mam juz w pakiecie. Rentgen klatki piersiowej wykonuje co 2 lata i to wcale nie jest za czesto. Mialam podejrzenie astmy oskrzelowej i lekarz (prof.) powiedzial ze powinnam sobie wykonywac rengen kontrolnie. Poza tym moj tata zmarl na raka pluc. A ta pipa nawet o nic mnie nie zapytala. Ja mam myslec za nia? Za co ona dostaje kase? To ona powinna przeprowadzic wywiad i proponowac badanie a nie ja mam wymuszac te badania. Glupia pipa!!!

Gość gość
Też korzystam z Luxmedu i jeśli chodzi o lekarzy, to oni zatrudniają tam albo nłodych lekarzy, niedoświadczonych, któzy często dopiero robią specjalizację albo takich, którzy sa bardzo niemili i wredni.