Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dotsdots

Szum w uszach ból po alkoholu

Polecane posty

Gość dotsdots

W środę piłam alkohol, w sumie nie napiłam się, aż tak bardzo. Ale mimo to miałam w czwartek mega kaca. I do tego ból głowy jakby ktoś założył mi obręcz i uciskał do tego taki napór w uszach, ucisk. I trwa to już 2 dzień. Przejdzie? Miał ktoś tak? Czy iść do laryngologa?

Gość gość
ból w węzłach chłonnych jest objawem białaczki, zbadaj się:(

Gość gość
*ból po alkoholu dodam.

ja to po alkoholu mam delirium nawet nieraz jak kończę pić także powiem ci dużo na temat złych skutków. Być może zatrułaś się alkoholem lub nie możesz pić bo u osób ze skłonnościami migrenowymi nawet 50 ml trunku wysokoprocentowego może wywołać migrenowe bóle głowy czyli takie jak opisujesz. Co piłaś i ile (ml jeżeli możesz określić) ?

Gość dotsdots
1/2l wermutu 14% wypiłam . Raz w czerwcu tak się napiłam i było to samo, 3 dni trzymały mnie takie bóle. W środę znów się napiłam i znów to samo, nie wiem, boje się, że nie przejdzie, bo bardzo boli głowa i ten nacisk w uszach jakby coś drapało i swędziało plus zauważyłam, że troszkę gorzej widzę. Boje się;/ Chyba trzeba się do laryngologa wybrać.

Gość gość
a co ty piłaś? Może jakis etanol?? Albo jesteś uczulona? To się ciesz, bo alkoholizm Ci nie grozi hehe

Gość gość
Military, czy ty wiesz co to delirium??? Stonuj debilko...

Gość dotsdots
kupiłam w sklepie martini rosso i nie wiem dlaczego mnie tak siekło. Piłam razem z mamą na imieniny i ona wczoraj też mówiła, że ma większą banię niż zwykle i tak widzi jak przez mgłę, ale jej przeszło już.

Gość gość
hahahahaaa nałykałyście się alkoholu niewiadomego pochodzenia :D:D:D

Gość chamowa w piateczek
niektorzy ludzie maja gen powodujacy ze bardzo zle metabolizują alkohol wiec silniej sie zatruwaja, a co za tym idzie gorzej przezywaja kaca. wiekszosc azjatow ma ten gen, ale inne rasy tez.

Gość gość
Military rany boskie!!! Delirki masz??? To jest groźne dla życia nie wierzę w to...

Gość dotsdots
jak niewiadomego pochodzenia?! przecież kupiłam w normalnym sklepie. Pić już nie będę, bo to nie dla mnie i tym lepiej bo zdrowiej. Ale boję się, że to nie przejdzie i stracę słuch itp. (bo jestem panikara);/

Gość dotsdots
ale myślicie, że to przejdzie? Ile takie coś może trzymać? Bo ciężko mi funkcjonować, robić cokolwiek z tym bólem głowy i uciskiem w uszach.

Gość gość
Specu:D cześć. Dobrze, że przestałeś hahaaaa 🌻👄🌻

Gość chamowa w piateczek
alkohol podnosi tez cisnienie, bardzo mozliwe ze to od cisnienia

Gość gość
Specu:D cześć. Dobrze, że przestałeś hahaaaa 🌻👄🌻

już teraz nie mam bo się hamuję ale mam skłonności do alkoholu bo u mnie w rodzinie było dużo alkoholików zaczynałem pić w wieku 14 lat, nie zamierzam być alkoholikiem wiem że będę pił ale z umiarem ale kiedyś delirkę miałem 2 razy lub 3 i przy ostatniej mało co nie wylądowałem w szpitalu, dlatego radzę wszystkim szpanerom co mają mleko pod nosem uważać na alkohol i inne używki bo lump to nie jest zawsze stary dziad z pod sklepu

Gość gość
Słuchaj military: Delirka jest objawem ostatniego stadium choroby alkoholowej:o Ty umrzesz na tę chorobę i tyle:classic_cool:

delirka to inaczej skutek uboczny odstawienia alkoholu jak ktoś go odstawi po powiedzmy 2 tyg intensywnym piciu to organizm to odreaguje i wtedy występują drgania mięśni (trzęsą sie łapy), ból, złe samopoczucie, lęki, złe samopoczucie psychiczne przy naprawdę beznadziejnych przypadkach alkoholików którzy piją całe życie mogą wystąpić omamy słuchowe i wzrokowe ale nie umiera się od tego jak przestanie sie chlać jak świnia ja mam 27 lat i nie chce wykitować więc przestałem

Gość gość
a kto jak nie alkoholik chla przez dwa tygodnie??>?> Ty masz jeszcze mózg?? Jesteś alkoholikiem. Jak mi nie wierzysz idź do poradni, niech ci powiedzą, że nie :D:D:D

Gość dotsdots
no już coraz lepiej, powoli przechodzi, jeszcze troszkę czuję się "nieswojo", ale żeby kac trzymał aż 3 dni, ja p*****le, więcej nie piję.

Gość Gitara71
Witam. Jestem doświadczonym i czasem trzežwiejącym alko. Tłumaczenia Wasze są śmieszne i każdy alko Wam to powie, oczywiście ten nie pijący. A już ciągi i delira to 100% alkoholozm. Pozdrawiam.