Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Beruthiel

Jaka jest Wasza ulubiona książka

Polecane posty

Gość gość
o babie co widziała jak gwałcono i bito dziecko a ona nie reagowała bo uważała, że to nie jej sprawa, aż pewnego dnia dziecko nie mogło juz znieść bólu który mu sprawiają i wyskoczyło w wieżowca. fajna?

Ulubionej nie mam. Ale mam swój obszar, który lubię. Lubię czytać Platona na przykład. I pierwotne Science fiction, jak "Micromegas" Woltera

Gość dkfjvdfkln
dzieci z bulerbyn

moja ulubiona sierpniowa książka to tomik wierszy Szymborskiej, której pewnie nie lubi Athelgast, bo ona była z pochodzenia żydówką.

Gość gość
a moja książką o durnej babie która nie miała serca wiedząc o tragedii dziejącej się na jej uszach nie podoba ci sie?

Gość gość
"Jeździec miedziany" "Tatiana i Aleksander", "Ogród letni"

Nie wiem, czy była żydówką, ale nie przepadam (nie moja bajka). Ale czytałem np. Freuda i Fromma, którzy byli żydami . . .

Gość gość
Muszę kończyć umieram - sobaszka :)

Gość gość
ja lubie książki Ericha von Dänikena

Gość 2003
ja lubie czytac ksiazki przyrodnicze, a takze o zdrowiu, o nauce, o psychologii. kiedys bardzo lubilam filozofie i nadal lubie, ale na czas obecny nie czuje potrzeby. odkad zaczelam czytac tego rodzaju ksiazki w ogole mnie nie ciagnie do telewizji ani czasopism. ale moja najulubionsza ksiazka wszechczasow jest powiesc chatlotte bronte "dziwne losy jane eyre" :) natomiast z dziecinstwa "mala ksiezniczka" (rozrywkowo) oraz "maly ksiaze" (filozoficznie). obecnie uwielbiam czytac powiesci margot livesey. jaki mily temat, dziekujemy beruthiel :)

Gość 2003
ach, i szymborska tez lubie, ale nie wyrobilam w sobie jakos nawyku czytania poezji. ostatnio urzekl mniejej humorystyczny wierszyck "konkurs pieknosci meskiej" ;)

50 twarzy Greya - część pierwsza, tak mnie wciągnęła, że przeczytałam 550 stron w jeden dzień. Zostało mi 20 stron, jak skończę biorę się za następne dwie części.

Gość dziecko na niebie
Mitch Albom - "Pięć osób, które spotykamy w niebie" Jostein Gaarder - "Dziewczyna z pomarańczami" Poza tym - ogromna większość książek Stanisławy Fleszarowej-Muskat.

Gość Bosianka
Lubię książki Maeve Binchy, takie ciepłe, ze smaczkiem pisane babskie książki (nie mylić z romansami). Z polskiej literatury tak klasycznie "Nad Niemnem" i "Krzyżacy".