Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

gynoxin na zapalenie pochwy

Polecane posty

Gość gość

2 godź temu zaaplikowałam sobie globulkę dopochwowo leku gynoxin jest tu jakiś lekarz?nie mogę wytrzymać tak mnie pali, nie mogę zasnąć koszmar chce mi się wyć z bólu, czy ktoś to brał i też się tak czuł nie wytrzymuję

Gość gość
Zrób sobie irytację, żeby wypłukać globulkę. Takie działanie nie jest normalne. Może jesteś uczulona na składnik leku. Nie stosuj dalej, idź do lekarza, żeby przepisał coś innego.

Gość gość
Irygację oczywiście, a nie irytację. Jeśli masz rumianek to zrób sobie naparem z rumianku, jeśli nie to po prostu letnią wodą.

Gość gość
Idź wypłucz go z siebie jak najszybciej. Jest za mocny albo Cię uczula. Udaj się też jak najszybciej do lekarza, żeby zmienił Ci globulki. Mnie kiedyś też tak szczypało, ale pomyślałam że ma tak być, a w nocy przez sen doprowadziłam się drapaniem do krwawienia aż, a później to już było mega nie przyjemnie. Więc wypłucz go z siebie jak najdokładniej, a i później możesz zrobić sobie nasiadówkę z rumianku żeby trochę załagodziła.

Gość gość
do tego lekarz przepisał pimafucort którym lekko posmarowałam pochwę, jutro mam zacząć gynalgin przez kolejne 10 dni. Powiedziałam lekarzowi że leki dopochwowe mnie uczulają a on odp że wszystkie uczulają i dalej pisał receptę. Ten gynoxin jest 600mg jednorazowo bo mam zapalenie przedsionka pochwy-mieszane czyli bakterie i grzyby. wziełam relanium i nie wiem czy płukac to z pochwy

Gość gość
Wypłukuj jak najszybciej. Nie męcz się.

Gość gość
po tym leku przeżyłam horror, zasnęłam po relanium ale w bólu, rano nieco mniejsze pieczenie, nie wypłukałam leku. Jeśli to reakcja alergiczna to jestem jedna z niewielu bo czytałam i nikt sie nie skarży na takie dolegliwości, dzisiaj gynalgin z tego co czytałam też jest po nim pieczenie więc jazda przez 10 dni nie wiem czy to psychicznie wytrzymam, nie potrafię sobie poukładać w głowie dlaczego leki dopochwowe tak mnie palą, czuję bezradność pieczenie

Gość gość
Pójdź do innego ginekologa przecież takie dolegliwości tylko pogorszą Twój stan. Później już po leczeniu na Twoim miejscu zakupiłabym provag żel, łagodzi on podrażnienia, hamuje rozwój grzybów i bakterii, ja stosuje go profilaktycznie żeby infekcja się nie rozwinęła.