Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Duphaston w ciązy

Polecane posty

Gość gość

Hej dziewczyny,licze że ktos mi tutaj doradzi,jestem w 9 tygodniu ciązy ,przez 4 dni po przebudzeniu sie zauwazyłam na papierze nawet nie na wkładce troszkę brązowego śluzu,spanikowałam trochę,i to było tylko rano,potem cały dzień spokój,od 2 dni nie miałam już,ale wczoraj dla świętego spokoju poszłam do mojej ginki zapytac się co to może być,ona mnie zbadała na fotelu,powiedziała że wszystko w porządku,szyjka długa,zamknięta,potem na usg mnie wzieła,dzidziuś tez w porządku,serduszko mu bije,kosmówka się nie odkleja i powiedziała że być może to sprawa hormonów i przepisała mi d*phaston 2razy po jednej tabletce,i sama niewiem xzy go brać???? Nic mnie nie boli,śluz mam normalny,a skąd ona wie jaki ja mam progesteron jak nie miałam badanego nawet,tylko tak w ciemno mi to przepisała? mam mętlik w głowie zupełny,a jak on mi zaszkodzi bardziej niz pomoże,może ktos był w takiej sytuacji jak ja???

Gość gość
d*phaston Ci nie zaszkodzi, a jedynie może pomóc, ja na Twoim miejscu słuchałabym lekarza, a brązowy śluz świadczy właśnie o spadku progesteronu

d*phaston w ciąży na pewno Ci nie zaszkodzi, to progesteron który utrzymuje ciążę, po 16 tyg. przejmuje tę funkcję łożysko, ja bralam do 16 tyg. mimo że żadnych plamień nie mialam

Gość gość
Może i macie racje dziewczyny,bo ja niepotrzebnie czytam te głupie ulotki a tam pisze że dopiero po nim można plamić.

Gość gość
W pierwszej ciąży również brałam i tak w 13 tyg lekarz mi odstawić i w nocy dostałam krwotok ,pojechałam na IP lekarka mnie zbadała i miałam wybór zostać w szpitalu albo w domu leżeć plackiem brać d*phaston z powrotem i jeszcze relanium mi zapisała ,relanium nie brałam ,brałam tylko d*phaston jeszcze z 2 tyg i leżałam chodząc tylko do wc ,po czym po 16 ty mogłam odstawić na dobre i mogłam wstać z wyra .Lepiej brać nie zaszkodzi a może pomóc .

Gość gość
Raczej ci nie powinien zaszkodzić,ale pomóc może bardzo,a ulotek to razcej nie czytaj bo się będziesz nakręcac niepotrzebnie:)

Gość gość
MI niestety zaszkodził więc omijaj to świństwo z daleka

Gość gość
Ja biore po 3tabletki d*phastonu. On nie zaszkodzi jedynie pomaga utrzymac ciaze. Standardowo po poronieniach go daja na podtrzymanie. A jak sie zaczyna cos dziac to kaza od razu 4 tabletki tego leku brac.

Gość gość
a jak ci zaszkodził?

Gość gość
Kobito co ty piszesz jeszcze nie słyszałam żeby ten lek komus zaszkodził

Gość Silmna
Nie słuchaj bzdur, że d*phaston zaszkodził w ciąży! Ja podczas 4,5 letnich starań o dziecko miałam 5 lekarzy i KAŻDY (z innych klinik, miast) po owulacji zalecal d*phaston albo luteinę! Noi słuchaj lekarza a nie dziwnej babki na forum!

Gość loloooiii
Kolezanka poroniła 4 ciąże zanim inny gin zapisał jej d*phaston i urodziła 2 zdrowe córeczki!

Gość gość
Dzięki dziewczyny za odzew,w takim razie będę go brać ,miałam watpliwości ale po Waszych wypowiedziach widzę że duzo kobiet to łyka:)