Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość owocowykoktajl

czy uzywacie oleje i jakie

Polecane posty

Gość owocowykoktajl

jak w temacie i czy widzcie efekty? Ja uzywam olej kokosowy z biochemii urody i arganowy na wlosy. Efekty sa naprawde super. Zastawiam sie teraz nad olejkiej rycynowym do rzes, faktycznie dziala cuda czy to lipa? w sumie w aptece kosztuje grosze 3-5 zl ale naprawde warto?

Gość gość
Ja uzywam w kuchni olej z pestek winogron, do sałatek , do smazenia itp. Uzywam tez arganowy kosmetyczny na noc na twarz i zamiast balsamu do ciala. Mam tez arganowy spozywczy, ktory czasem dodaje do sałatek, ma zapach orzeszkow prazonych. Od paru dni mam tez olej z czarnuszki, mozna do pic w problemach trawiennych i smarowac twarz jezeli pojawią sie niespodziewane wypryski lub trądzik.

Gość gość
Używam oleI. Różnych, na włosy IHT albo Sesa, albo rossmanowski antycelulitowy, na twarz głównie z pestek malin, arganowy i jojoba. Do rzęs mam odżywkę L'Biotica, wg praktyczniejsza niż rycyna.

Gość gość
wbrew pozorom olej kokosowy nie nadaje się do każdego rodzaju włosów, niektóre przesusza zamiast nawilżać oleje należy dobierać do struktury włosów bo nie każdy jest odpowiedni im bardziej przesuszone i zniszczone włosy, tym trudniejszy dobór właściwego oleju włosy naturalne, nie zniszczone przyjmą każdy dla bardzo zniszczonych, porowatych dobra jest oliwa z oliwek, olej z awokado i pestki moreli

Gość kafeterka29
a uzywaliscie kiedys kosmetykow naturalnych z olejami? mnie sprezentowala takowe ciocia. wczesniej uzwalam arganowego do wlosow. tyle,ze jak za duzo nalozylam to byly tluste. a teraz mam krem do wlosow z olejem arganowym. jak dla mnie rewelacja. kupila go na internecie. sera mineral beauty system. o tutaj zdjecie tych kosmetykow, mam chec na szampon jeszcze http://www.przystanekpiekno.pl/1111009024-linia-arganowa mam wrazenie ze wlosy sa lepsze niz po samym olejowaniu.

Gość morelowa morela annikaannikaa
moge podsunac pewien pomysl ktory kiedy wyczytalam - otoz zamiast smarowac rzesy olejem, ktory splywa do ozu, mozna do tego wykorzytsac poadke alterry, ktora sklada sie z olejkow,a ma postac zwarta, wiec lato nalozyc na rzesy:) Sama będę stosowac jak przedluzane rzesy mi juz wypadną:) Poza tym używałam oleju kokosowego do wlosow, ciala i twarzy, ze slodkich migdalow, z ogorecznika, Alterry jojoba i migdal, rycynowym czasami smaruje twarz. Do tego tez vatiki i amli, kazdy dobrze wplywal na wlosy :)

Gość ahu
olej z nasion konopii indyjskich- olej konopny do wszystkiego, też doustnie i przed snem, olejek migdałowy do cery i włosów(przed myciem).Olej rzepakowy do smażenia i inn. .No i nie olej oliwa z oliwek, do wszystkiego.

Gość gość
ja uzywalam kujawski ale ostatnio przezucilam sie na smalec. I jest git.