Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

z ciekawości

Polecane posty

Gość gość

jak ubraliście dziś swoje 2,5letnie dzieci na podwórko?u nas 15stopni i lekki wiaterek:założyłam koszulkę na ramiączka,cienką bluzkę z dł.rękawem i bluzę,cienka czapeczka,spodnie i kaloszki,potem wyszLo słonko to zdjęłam tą z dł.rękawem i sama bluza ale jak się schowało to nie chciało mi się zakładać pod spód znowu z dł.rękawem i założyłam na tą bluzę polarową kamizelkę

Gość gość
Zapomnialas szalika I rekawiczek jeszcze :/

Gość gość
Po co założyłaś koszulkę na ramiączka, nie lepiej na dziecko?

Gość gość
Dziewczyno pdzesadzasz. Sobie tez dajesz bluzke z dlugim i na to bluze???

Gość gość
U mnie też taka pogoda. Syn w podobnym wieku. Ubralam go w spodnie buty i koszulke z dlugim rekawem ale pod spod tshirt z krotkim jakby mu bylo za cieplo zeby go rozebrac. Bez czapki bo nie ma slonca.

Gość gość
to co mój za grubo był ubrany?-autorka

Gość gość
tak, zdecydowanie

Gość gość
Wedlug mnie nie powinnas byla zakladac mu polaru bo jest to material ktory trzyma cieplo i przy 15 stopniach i jeszcze z dlugim rekawem pod spodem dziecko moze sie zapocic, sama bluzka z dlugim rekawem wystarczy ale bez bluzy juz na wierzch.

Gość gość
u nas 17 stopni, synek biega w spodniach 3/4 i w cienkiej koszulce z długim rękawem, czapka to by do głowy nie przyszła (inna sprawa że moje dziecko nosi czapkę tylko zimą i to od kiedy skończył 5 miesięcy), sprawdzałam szyjkę, jest ciepły, jak bym go ubrała w 3 warstwy i czapkę jak autorka to by mi się zapocił chyba

Gość gość
U mnie tyle samo było i mój syn ma 2,5 roku ,ubrany był w krótkie spodenki ,adidasy ,koszulkę i bluzę odpinaną cienką ,którą zresztą zdjął po jakiś 30 min spaceru .

Gość a licytujcie sie
Kto dzis bardziej dziecko rozbierze :D jak ja lubie to czytac. W taka pogode sama bym sie nie rozebrala,u nas cieplej a chodzimy w dlugich spodniach i bluzie wiec dziecka bym tym bardziej nie ubrala na krotko. Ale dla mnie to sobie mozecie i w kapielowkach chodzic :D

Gość gość
mnie tylko dziwia mamy, ktore np same sa w krotkich spodenkach i bluzce z krotkim rekawem, a dziecko w bluzie, czapce i spodniach

Gość gość
A ja dziecko ubieram tak jak siebie. Czyli dziś spodnie długie i długi rękaw tak samo dziecko

Gość gość
a licytujcie sie Kto dzis bardziej dziecko rozbierze smiech.gif jak ja lubie to czytac. W taka pogode sama bym sie nie rozebrala,u nas cieplej a chodzimy w dlugich spodniach i bluzie wiec dziecka bym tym bardziej nie ubrala na krotko. Ale dla mnie to sobie mozecie i w kapielowkach chodzic smiech.gif A ty w czym chodzisz w lato w wełnianym swetrze ,idiotka .

Gość gość
Mój w tym wieku, 18 st, bawełniany krótki podkoszulek, bawełniana bluzka z długim rękawem, bawełniane długie portki i trampki. Wyszedł z tatą, ubranym podobnie tylko bez długiego rękawa. Jakby było słońce to pewnie też by chodził tylko w podkoszulku nawet przy takiej temp.

Gość gość
mój syn 3 lata biegał dzisiaj po podwórku w klapkach w bosych nogach krótkie spodenki i cienka bluzka a i tak się domagał żeby biegać w samych majtkach. Był spocony nie wyobrażam sobie biegania w czapce i bluzie. ubierz się jak swoje dziecko i pobiegaj za piłką z 15 minut chociaż to zobaczysz co zostawisz na sobie.

Gość gość
A ty w czym chodzisz w lato w wełnianym swetrze ,idiotka . Xxxxxxx Idiotko jakby bylo zimno na welniany sweter to bym taki zalozyla. Ubieram sie adekwatnie do odczuwalnej temperatury a nie bo lato. Xxxxxx Autorko powiem ci tyle ubieraj dziecko jak ci podpowoada.intuicja przeciez latwo sprawdzic czy dziecku jest akurat czy za.cieplo czy za zimno

Gość gość
1,5 roku body z krótki rękawem, pampersa, cienką bawełnianą bluzkę, bardzo cienki polarek, spodnie dresowe, skarpety, trampki, dziecko do wózka, wiał wiatr i przestał padać deszcz.

Gość gość
gość A ty w czym chodzisz w lato w wełnianym swetrze ,idiotka . Xxxxxxx Idiotko jakby bylo zimno na welniany sweter to bym taki zalozyla. Ubieram sie adekwatnie do odczuwalnej temperatury a nie bo lato. Xxxxxx Autorko powiem ci tyle ubieraj dziecko jak ci podpowoada.intuicja przeciez latwo sprawdzic czy dziecku jest akurat czy za.cieplo czy za zimno Jednak utwierdziłam się że jesteś z tych idiotek co w lato w kozakach chodzą .Dzisiaj nie było tak zimno aby ubierać tyle rękawów ,dzisiaj dzieci i dorośli chodzili w krótkich rękawkach było duszno mimo braku słońca ,a tobie zazdrość d**ę zżera czy jak że o licytacji kto jak był dzisiaj ubrany .Pewnie ledwo zawieje a ty dzieciakowi czapkę a uszy wciskasz .

Gość gość
Ale 15 a 18 stopni to roznica, 18 to cieplo i krotki rekaw jak najbardziej ale 15 to tak chlodniej troche, ja w taka temperature ubieram dlugi rekaw sobie i dziecku niezaleznie od wieku dziecka

Gość gość
15 stopni I czapka na glowie u 2.5 latka? Co ty w takim razie zakladasz mu na glowe przy -15?

Gość gość
No i się będziemy kłócić, uważam że w Krakowie dziś nie było temperatury na krótki rękaw, 18 st ale chłodno i wilgotno, zero słońca a ja sama wróciłam wychłodzona jak wracałam z cienkim rękawem 3/4. Generalnie ubieram dziecko tak żeby mu było ciepło, odpowiednio do odczuwalnej temperatury i innych warunków atmosferycznych, a nie bo lato, bo ileś tam stopni, bo słońce itd. Przecież widać czy marznie czy się przegrzewa, a czy ktoś swoje dzisiaj wypuszczał w polarach i czapkach, czy w podkoszulku na ramiączkach to już nie moja broszka.