Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

usunięcie gruczowłókniaka z piersi

Polecane posty

Gość gość

Jestem 2 dni po usunięciu 2 guzków z obu piersi, w znieczuleniu dożylnym. Ktoś miał usuwanego takiego guzka? Jakie są zalecenia pooperacyjne? Co z dźwiganiem? Lekarz, który mnie operował wyszedł zanim doszłam do siebie, a ten, który był na dyżurze w szpitalu niewiele wiedział i wszystko musiałam "wyciągać", w zasadzie nie wiem co teraz mam robić, bądź czego nie robić...

Gość gość
ja mam miec usuwany za miesiac no coz, generalnie z tego co wiem L4 od 2 do 7 dni można się po tym czuć różnie, jak TY się czujesz? sądzę iż jakieś dźwiganie zakupów czy dziecka to odpuść ze 2 tygodnie mogą powstac krwiaki i się źle goić, poprostu nie podnoś więcej niż musisz, myślę że lepiej odpuścić dxwiganie, opalanie, ćwiczenie, reszta normalnie

Gość gość
napisz jak było i jak się teraz czujesz bo ja jestem cała w nerwach mam mieć znieczulenie miejscowe, jedna pierś, ale jakiś taki połączony z 3 jak koniczynka, wolałabym całkowite znieczulenie, ale nie było o tym mowy, daj znac jak jest

Gość gość
Ja byłam "uśpiona", ale oddychałam samodzielnie. Zabieg trwał ok. 40 mini byłam 2 dni w szpitalu, choć miałam być 3 ale uprosiłam. Czuje się dobrze, nic mnie nie boli, czasem zakłuję, zaszczypie i tyle. Jeden szew jest bardzo ładny, drugi częściowo na brodawce średnio wygląda... moje guzy miały ok. 1-1,5 cm. Nad jednym szyciem mam sińca, ale podejrzewam, że mogli mi go zrobć przenosząc z łóżka operacyjnego ponieważ mam też kilka drapnięć na ręce. Teraz zrobiło mi się to żółte, i nad drugim szwem także, chociaż tam sińca nie było.