Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pozwy

Polecane posty

Gość gość

czy mogę złożyć dwa pozwy o alimenty i ustalenie wizyt z różnicą 2 tyg? mogą toczyć się 2 postępowania

Gość gość
jeśli masz dwoje dzieci z różnymi facetami to oczywiście mogą się toczyć dwie odrębne sprawy o alimenty i ustalenie kontaktów. Ale jeśli dotyczą tego samego dziecka i tego samego tatusia, to sprawy zostaną połączone albo jedna z nich umorzona. A tak na marginesie, po co te dwie sprawy ?

Nie mogą się toczyć 2 postępowania jednocześnie, jeśli dotyczą tej samej sprawy, czy jeśli jest tożsamość stron ( ten sam powód i pozwany ) oraz to samo roszczenie ( alimenty ).

Gość gość
to jak mam to zrobić? złożyć 2 pozwy jednego dnia? czy jakoś to połączyć? jedno dziecko i jeden ojciec. ktoś tam mi mówił, że mam złożyć 1 pozew, poczekać do zakończenia sprawy i drugi

Gość gość
czy mogę po prostu napisać 1 pozew: o alimenty i ustalenie kontaktów z dzieckiem?

Gość gość
napisz dwa pozwy: 1 - o alimenty i ustalenie kontaktów 2 - o to że cie matka w dzieciństwie na głowe upuściła.

Gość gość
Pytam, bo mam prawo...

Gość gość
Odpowiadam, bo mam prawo!!!! Odpowiadać głupio na głupie prowoo!!! ;):)

Gość gość
To nie prowo, naprawdę mam z tym problem. Pozew o alimenty napisałam, o uregulowanie kontaktów jeszcze nie. Chciałam złożyć więc o alimenty, potem zanieść drugi, tylko dowiedziałam się, że tak nie można, że mam poczekać, aż skończy się sprawa o alimenty, potem złożyć o uregulowanie kontaktów. Chciałam się dowiedzieć czy jest inne rozwiązanie sytuacji.

Gość gość
Możesz.