Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MagdaaHehe

głodówka

Polecane posty

Gość MagdaaHehe

hejj dziewczyny ;D kto chce zacząć od jjutra ze mną 10 dniową głodówke?

Gość beti333w
może ja od dziś powalczę z Tobą

Gość kwiatuszek81
a scisla glodowka czy np soki czy zupki??? czy tylko czysta woda??

Gość Llalala mallowana
Ile się na tym schudnie? i czy nie bedzie efektu jojo??

Gość grandarka17
Ja zaczelam od dzis ale bede pila kawke i wode i nic poza tym:)

Gość grandarka17
Ile sie schudnie to zalezy od organizmu i od tego jaka jest waga startowa ja waze 66 kg przy 172 cm wzrostu sadze ze w 1 tygodniu poleci tak 4-6 kg pozniej moze ze3-4 czyli tak ogolnie do 10 kg w 2 tygodnie ale potem trzeba z tej glodowki umiejetnie wychodzic zeby kilogramy nie powrocily...!

Gość MagdaaHehe
ja zaczynam od jutra ;D i bede piła samą wode z cytryną i mam nadzieje że dotrwam do końca tych 10 dni a wy?

Gość MagdaaHehe
No wiem właśnie ;c najgorsze jest wychodzenie z tej głodówki bo jak źle pójdzie to wsytąpi efekt jojo ;p

Gość MagdaaHehe
Ja mam 161 - strasznie niska jestem :/ i waże 50 kg niby dobrze tylko że ja nie chce stracić na wadze tylko by ten tłuszcz troche znikł!! bo mam grube nogi i wielki brzuch jak na moją wage i wzrost ;c jak myślisz grandarka17 jak u mnie będzie?

Gość grandarka17
Wiesz ja prorokiem nie jestem ale mysle ze tak do 45 kg zejdziesz nie chce cie demotywowac moze wiecej zrzucisz zalezy jak wygladasz i jak rozlozona masz tkanke tluszczowa ale gwarantuje , ze napewno bedziesz sie lżej czuc:))) I bedziesz szczuplejsza wizualnie:))

Gość gość
kobiety zamiast za glodowki to za cwiczenia sie wezcie!! bo tluszcz wam nie zniknie po 10 dniach tylko woda i masa miesniowa. bo tluszcz to rezerwa energii dla organizmu i spala sie jako ostatni. efekt jojo murowany! oraz zniszczony metabolizm, praca nerek i jelit.. wiem co mowie bo nascie lat temu tez tak robilam. potem mialam anoreksje i 9 lat bulimii. dziewczyny piekne jestescie z tymi kg przy waszym wzroscie nie niszcie sobie zycia!! i zdrowia! nie warto az tak walczyc aby uzyskac ideal piekna ktory istnieje tylko na okladkach czasopism po obrobce w photoshopie! zycze wam powodzenia i mam nadzieje, ze przemyslicie sprawe

Gość gość
glodowke sie robi pod kontrola lekarza mozecie sobie tylko zaszkodzic ale wasz wybor ja odradzam

Gość MagdaaHehe
No dzięki... na ja bym chciałą ważyć 45 no nie mniej bo bym była za chuda a tego nie chce ;D no właśnie chciałąbym być chudsza wizualnie ^.^ chciałabym żeby mi sie uda nie łączyły .. to jest moj cel ;D I jak czujesz już głód? ja miałam od dziś ale sie okzało że zapiekanki są więc zaczynam od jutra na 100 % ;p

Gość MagdaaHehe
wiedziałam że ktoś będzie odradzał..... czytałam o tym sporo i wyszło ze przez pierwszr 3 dni trawi sie to co jest w żołądku a później pobiera sie tłuszcz... a mięśnie na samym końcu a ja nie ryzykuje i biore jedną z mniejszych głodówek - 10 dni niż jak niektórzy 21 ;p

Gość grandarka17
Mi nic zbytnio nie jest dobrze sie czuje i jest okey tylko spac mi sie chce ale dam rade bo mi chodzi o to zeby zobaczyc sie jak wygladam chuda nie szczupła i tego czy wytrwam :) taki moze sadomasochizm ale mam wakacje i chcialabym zobaczyc ta 5 na poczatku;)))

Gość MagdaaHehe
Życze ci powodzenia, tak jak innym osobom które chcą zmiejszyć swoją wage ;p jeśli macie pyttania to najlepsza strona to http://glodowka.pl/ jest tam wszystko opisane, głodóowk amoże wyleczyć bardzo dużo chorób i nawet bezsenność ;D

Gość grandarka17
Dzieki ci bardzo tez ci zycze powodzenia:) ja zakladam sobie cel przetrwac tydzien a pozniej moze bede zwiekszac ;) lepiej male kroczki niz porywac sie z motyka na slonce i sie czlowiek zniecheca;)))

Gość MagdaaHehe
Też dziękuje :D ja bym bardzo chciałą 10 dni ale nawet pierwszego chyba nie przetrwam ;p mam nadzieje że razem wspólnymi siłami damy rade, ja narazie spadam bo musze posprzątać dom ale odezwe sie wieczorem... ej grandarka jak robisz te fajne minki?

Gość grandarka17
Trzeba byc silnym pierwsze 3 dni najgorsze pozniej leci ;) te buźki to poprostu dwukropek i nawias :) lub średnik i nawias ;)

Gość gość
magdaahehe a dlaczego stosujesz glodowke?? nie rozumiem tego. przeciez to wyniszcza organizm no i efekty sa krotkotrwale. wiem ze kazdy chce ladnie i szczuplo wygladac no ale zeby az tak samodestrukcyjnie dazyc do celu? absolutnie nie chce cie krytykowac czy takie tam, po prostu szkoda niszczyc zdrowie. wiem co mowie to twoja sprawa i zdrowie wiec zrobisz co chcesz. ale przeciez mozna tez mniej drastyczny sposob osiagnac wymarzony cel. predyspozycje masz :) bo skoro wytrzymasz 10 dni bez jedzenia to i spokojnie wytrzymalabys miesiac czy dwa na diecie :) buziaki

Gość Rose_22
Ja bym sie przylaczyla ale chcialabym tylko tak na chwile...z 3 dni chyba ze wytrzymam dluzej...mozna tak?

Gość gość
mozna ale po co sie głodzicie

Gość sympatyczna_brunetka
Witajcie. Jestem chętna rozpocząć głodówkę ale za kilka dni. Od ponad tygodnia się do niej przygotowuje i schudłam już 3 kg,które na pewno nie są w całości ubytkiem wody z organizmu - widzę to po ubraniach, stały się luźniejsze! Jem lekkostrawne potrawy oraz piję dużo wody nie rezygnując właściwie z niczego bo za słodyczami i tak nie przepadam. Zauważyłam, że znacznie zmniejszył mi się żołądek. Głodówkę planuję na 5-7 dni a następnie tydzień,półtorej na wychodzenie. Mam 169 cm wzrostu i jeszcze niedawno ważyłam 67 kg:/, wyglądałam jak potwór. Powiedziałam sobie dosyć. Wszystkim polecam jak najmniej drastyczny sposób głodowania, który Was przygotuje, by nie była ona aż tak uciążliwa.

Rose_22: Każda głodówka jest dobra, nawet taka jednodniowa. Można na niej schudnąć nawet 1 - 1,5 kg i przez ten czas nasz brzuszek, czyli układ pokarmowy mają szansę odpocząć. W dłuższej głodówce jest tak, że po 3 dniach ustaje wydzielanie kwasu trawiącego pokarmy, dlatego te 3 pierwsze dni są najtrudniejsze. Potem idzie już z górki...chyba, że tak jak ja delektujesz się jedzeniem. Ja przytyłam bo lubię jeść. Dodatkowo prowadzę stresujący tryb życia, niestety jak mam jakieś problemy to też zabijam to jedzeniem. Warto nad tym popracować, ja teraz się zawzięłam. Kiedyś miałam super figurę, niestety się zaniedbałam. Chcę do tego wrócić i znów podobać się sobie!

Gość MagdaHehe
gościu ale głodówka nie jest tylko po to by schudnąć ;) przytocze fragment ze strony glodowka.pl tam jest wszystko np : ,, Dolegliwości, które wspaniale leczy głodówka to przede wszystkim zaburzenia w przemianie materii. Koronną dolegliwością, która doskonale poddaje się leczeniu to: nadwaga, artretyzm, reumatyzm, wszelkie zmiany zwyrodnieniowe. Także choroby organów trawienia: trzustki, żołądka, jelit, wątroby, woreczka żółciowego. Do drugiej grupy schorzeń, również dobrze poddających się leczeniu głodówką, należą: choroba wieńcowa, wszelkie choroby serca związane z nadmiarem cholesterolu, wysokie lub niskie ciśnienie, zapalenia żył, wszelkie zwapnienia. Trzecie – to zatrucia wszelkiego rodzaju, wywołane przez nadużywanie leków, lub przez sposób odżywiania. Do nich należą również alergie i katar sienny. Dobrze poddają się głodówkom również choroby skóry, jak łuszczyca, egzemy, trądzik, wrzody, a także choroby kobiece, szczególnie dolegliwości okresu przekwitania, zaburzenia w miesiączkowaniu, zapalenia jajników i przydatków, grzybice. Także dolegliwości nerwicowe, a w szczególności migreny, wyczerpanie nerwowe, bezsenność, zapalenie nerwów dobrze poddają się głodówkom. "

Gość gość
ile dni wystarczy ? musi byc 10?

Gość MagdaHehe
3 dniowa też coś daje ale najlepiej to więcej niż 3 dniową bo dopiero po 3 dniach pobiera sie tłuszcz, a tak to może jak nie chcesz duzo to z 5 ale ja minimum jak dam rade to z 7 dni ;)

MagdaHehe, a przygotowałaś się chociaż trochę do tej głodówki czy idziesz na żywioł?Pozdrawiam...