Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

W Polsce dyskryminuje się ludzi którzy nie mają partnera lub żyją bez ślubu

Polecane posty

Gość gość

Ta presja społeczna jest straszna. Nie rozumiem dlaczego media nic z tym nie robią, nie proboują zmienić myślenia ludzi tylko zajmują się ciągle polityką, pancerną brzozą i atakami na kośioł na zmiane z podlizywaniem się księzom :O

Gość gość
Bo Polska to kraj zacofany.

Gość Lejs
ciężko żeby promować życie singli. ktoś na emeryturę pracować musi.

Gość gość
Dodaj do tego jeszcze kobiety, które nie mają/nie chcą mieć dzieci. Uważane jesteśmy za egoistki, szmaty, podludzi.

Gość gość
Lejs - emerytury i tak nie dostaniesz wiec nie wiem o co ci chodzi :D ? Świat teraz tak szybko się zmienia, ze powinnaś myslec o własnej dooopie a nie czekać z nadzieją, że ZUS da ci emeryture. Za 20-40 lat ZUSu juz nie bedzie. Juz teraz ledwo sie trzyma, kasy od lat brakuje a na dodatek każdy rząd po kolei skubie resztki. Oskubana kurka :classic_cool:

Gość Lejs
no tak, ale z Państwo musi promować rodziny gdyż to one bardzo znacząco wpływają na PKB. dzieci wiążą się z maaaaaaaaaaaaaasą wydatków. Zdecydowanie rodzina z dziećmi jest potrzebna Państwu

Gość gość
Mam takich sąsiadów. Jak oni mnie wku.... Nic im nie pasuje a szczególnie ludzie po ślubie. Bo to zacofani, bo jak można na swoje życzenie skazać się do końca życia bla, bla, bla. Sprawiają wrażenie, że to właśnie ich coś boli, szczególnie ją. Teraz mieliśmy zebranie wspólnoty mieszkaniowej. Ten jej "konkubent" gadał bo bachory rzucają w blok kamieniami, patykami, rysują pigwami a sam zapomniał, że jak coś spłodzi będzie jednym z tych bachorów. Oni są nienormalni na tym punkcie. Cała klatka musi wysłuchiwać a szczerze każdy nawet na to uwagi nie zwrócił (ja szczególnie bo się dopiero z mężem wprowadziłam) czy są po ślubie czy nie. Mamy ich dość.

Gość gość
Z jednej strony dyskryminują pary bez ślubu, a z drugiej strony zabraniają im w ogóle prawa do ślubu. P******y kraj dla wybranych :O Ludzie nie uciekają z Polski dlatego, że nie ma tu pracy, a dlatego, że chcą mieć prawa, które dostaną w innych krajach.

Gość gość
Lejs - nie wypowiadaj się na temat ekonomii bo widzę, ze nie masz o tym pojęcia :classic_cool: w głowie ci tylko populistyczne hasełka :classic_cool:

Gość gość
A single to niby podatków nie płacą - co za bzdura.

Gość Lejs
tak się składa, że wypowiadam się bo coś na ten temat wiem. Jestem socjologiem.

Gość Tadzio pomocnik piekarza
a gdyby tak nagrac jaka pio_senke :P, :P, :P

Gość gość
W polsce na kazdym kroku jest sie dyskryminowanym i wcale nie dlatego ze slubu nie maja czy partnera ! W pracy dyskryminuja cie przelozeni nie dawajac ci premi , zarabiajac mniejsze pieniadze od innych i wszechobecny mobing ! Panstwo dyskryminuje cie ze singlem jestes , ze masz gorsze wyksztalcenie , ludzie dyskryminuja na podstawie wygladu , charakteru i tak dalej ! Problem polega na tym ze w Polsce nie ma konkretnych praw i organow do jego przestrzegania dlatego ludzie masowo z tad wyjezdzaja bo nie chca w ciemnogrodzie zyc lepiej w cywilizowanym panstwie :D

Gość prawiczek 30 lat mazowsze
Lejs - to niewiele się nauczyłaś na tej socjologii :classic_cool: Większosc ''logii'' uważam za zbędne kierunki :classic_cool: mam znajomą, która to skończyła...lepiej uciekać w podskokach, ciekawych rzeczy byście się od niej dowiedzieli :D 🖐️

Gość Lejs
pięknie widać jakimi egoistami single czasami są...Nie zauważają, że rodziny z dziećmi tez mają dużo problemów i bardzo często pod górkę. Nie wiem czy można tak łatwo stwierdzić kogo życie jest łatwiejsze.,a kogo trudniejsze.

Gość gość
Tak single sa egoistami bo chca zycia uzywac a nie wegetowac jak malzenstwa pokni sie w glowe dziewucho ! Kazdy zyje jak mu sie podoba i jak chce nie masz prawa wmawiac ze rodziny z dziecmi maja gorzej bo mozna sie spierac ! Ja dziekuje za takich socjologow jak ty pewnie nie masz roboty w tym kraju i tak jeczysz na forum :P

Gość gość
taki z niej socjolog jak ze mnie mongolska baletnica :O

Gość Lejs
buhaaaaaaaaaahahahah Jak nerw :)

Gość gość
wedlug pani socjolożki celem w zyciu jest ślub i robienie bachorów ,im wiecej tym lepiej w imie emerytur :D przypomina mi to czasy komuny, pracuj dla dobra panstwa a panstwo ci to wynagrodzi :D Nic dziwnego, ze Polska jest w czołowce z najwieksza liczbą osob chorych psychicznie, zaraz za Francją :D

Gość Lejs
ja nie piszę swojego zdania, ja piszę tylko skąd takie wrażenie dyskryminacji wynika.

Gość gość
Niestety taka jest prawda wyksztalceni specjalisci pouciekali do zachodnich krajow ! Zostaly tylko takie odpaly !

Relikt z zamierzchłych czasów: złapać męża, zaraz dzieciak i to jak najszybciej. I skończyły się cele w życiu. Jeszcze lepiej napisała któraś wyżej- że wstyd jest nazwać kogoś partnerem, a nie mężem- bo co ludzie powiedzą. Dla mnie to jest kwestia wiary- jeśli ktoś jest niewierzący to nie będzie odstawiał cyrków w kościele, bo i po co. A związki partnerskie nie różnią się niczym od małżeństw, bo jeśli jedynym co ma trzymać żonę/ męża jest papier to ja dziękuję za taką łaskę.

Gość Lejs
tak czy siak, uważam że w Polsce nie można się spodziewać żadnych udogodnień dla singli ani żadnej akcji która by życie w pojedynkę propagowała. Wynika to jasno z kampanii demograficznej jaka jest od 5 lat prowadzona. Pozostaje albo narzekać i się spalać, albo emigrować, albo nie przejmować się otoczeniem i zyć jak się chce.

Gość gość
co ma nie posiadanie partnera do życia bez ślubu? stawiasz singielkę i panne bez ślubu co statystycznie dużo z takich będzie narzekać na facetów i będzie porzucona z dzieckiem i stanie się panną z dzieckiem.

Gość gość
tak czy siak, uważam że w Polsce nie można się spodziewać żadnych udogodnień dla singli ani żadnej akcji która by życie w pojedynkę propagowała. Z tym sie zgodze z toba ze panstwo nic w tej sprawie nie zrobi bo poprzez malzenstwo i posiadanie dzieci panstwo kontroluje taka rodzine i doi przynajmniej z niej 18 lat a z singla co mozna wydoic !

Gość gość
chyba sie wywodzissz z jakies koziej wolki... mam 30 lat i w zyciu zadnej presji odnosnie ozenku nie odczulem. Wyjedz do wiekszego miasta tam nikt nikomu nie zaglada do lozka

Gość gość
ja sie niezmiernie ciesze ze narod polski maleje on juz powinien zniknac podczas II WS

Gość gość
Ludzi i tak jest za duzo na świecie. Lejs nie slyszalas moze o globalizacji, tworzeniu ponadnarodowego rządu ? Przeciez to trwa od czasów Ottona III, juz on chcial zjednoczyc Europe. Teraz tylko się to poglębia, Grecja jest uzalezniona od Niemiec, Austria wlasciwie od zawsze, Polska od Niemiec i Rosji, mozna bez konca wymieniac. Polskie banki, firmy ubezpieczeniowe 3/4 z nich jest w rekach międzynarodowych koncernów. Depopulacja istnieje , koniec kropka. Chiny mają problem z nadmiarem ludzi, Indie, Afryka. Po co az tyle ludzi na tym łez padole? Bardzo dobrze, ze ograniczają przyrost naturalny. Pomysl jednego światoweg orzadu mi sie nie podoba ale to tak.

Gość konkubentka
nie sądzę. Ja nie mam ślubu i nie spotkałam sie z dyskryminacją. A jeśli sie ma dzieci to są takie same "ułatwienia" jak dla typowej ślubnej rodziny. uważam, ze dla zwiazko dzieciatych powinny byc ułatwienia, większe niz są. A ślub nie ma tu nic do rzeczy.

Gość jsjsjs
ja tez nie spotkalam sie z dyskryminacja choc bez slubu zyjemy 5 lat