Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dominb

Dyskopatia ledzwiowa

Polecane posty

Gość Dominb

Zwracam się z prośbą o wytłumaczenie opisu RTG. Już sam nie wiem czy mam się obawiać. Praca niestety siedząca 8-10h, 30 lat na karku a tu dni, że człowiek nie może podnieść się z łóżka. OPIS:*Spłycenie lordozy lędzwiowej. Niewielka tylna centralna przepuklina jądra mieżdzystego obniżonegoi odwodnionego krążka m-k L5/S1, modelująca worek oponowy-dodatkowo z możliwym drobnym (5 mm) sekwestrem jadra miazdzystego do lewego zachyłka bocznego kanału kręgowego. Poza tym kręgosłup lędźwiowo-krzyżowy w normie. Stożek rdzenia kręgowego prawidłowy. Z góry dziękuję za pomoc Dominik

Gość gość
No ciekawie nie jest, trzeba koniecznie się tym zająć: odpowiednio wyprofilowane krzesło w pracy, dobry materac, właściwe - bez gięcia kręgosłupa w pałąk - wykonywanie codziennych czynności, rehabilitacja (poszukaj u siebie rehab. pracującego na metodzie McKenziego) i ćwiczenia - skonsultowane z lekarzem i rehabilitantem - na wzmocnienie gorsetu mięśniowego...

Gość carollines19
A lekarz Ci tego nie wytłumaczył? Wiem, że jeżeli masz problemy z kręgosłupem to rehabilitacja powinna Ci pomóc. Ja chodziłam tutaj: www.luxmedica.pl i z efektów byłam zadowolona.