Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Bieda w Polsce nasz kraj to obraz nędzy i rozpaczy

Polecane posty

Gość gość

Po co obniżać koszty działalności, po co taniej wynajmować , lepiej zlikwidować a ludzi wyrzucić na bruk. Póły sklepowe aż uginają się od towarów a przy tak rosnącym bezrobociu to za 20 czy 30 lat tylko wybrani będą z tych półek kupować. Bo reszta będzie jadła obierki od kartofli z powodu braku pracy i funduszy na podstawowe potrzeby człowieka. Polska już jest niszczona przez prywatę, ludzie są bez pracy, kombinują, nie płacą podatków, kupują po Biedronkach bo taniej. Ale przecież można jeszcze znowu następnych ludzi zwolnić (czy to z Orange czy z firmy Kogucik, bez różnicy) i będzie jeszcze taniej i lepiej (?). Aż w końcu zostanie sam jakiś ojciec Dyrektor i drugi koleś-kierownik firmy jw. na których będzie pół człowieka robić. Błędne koło. Obraz nędzy i rozpaczy się tworzy. A czymże jest państwo czy rząd bez pracującego społeczeństwa? Kto na nich zarobi? Bezrobocie to brak pracy. Brak pracy to brak płaconych podatków. Brak płaconych podatków to brak utrzymania rządu. Tak więc dyrektorska kadra prywaty się bogaci a jednocześnie powoduje rujnowanie kraju. Pozostaje tylko pytanie kto dopuścił do takiej sytuacji. Odpowiedź rzecz jasna jest oczywista.

Gość gość
zła odpowiedź. Chodziło o kościół katolicki.

Gość gość
co kosciol ma wspolnego z bezrobociem, biurokracją i kolesiostwem? Potrafisz uzasadnić ? Czy to znow paplanina komuszych kafe zjebów?

Gość znawca obrzydliwości kobiet
ja też jestem za Nową Prawicą chociaż Korwin wierzy w ideę dżentelmeństwa i za bardzo idealizuje kobiety. ale jego program jest z***bisty

Gość gość
Ja jestem autorem i ta wypowiedź o Kościele nie była moja, jak zwykle ktoś nie ma argumentów więc się podszywa. Naprawde zabawne, tarzam się ze śmiechu.

Gość gość
winni są naziści i sowieci, którzy wymordowali w czasie wojny całą polską elitę.

Gość gość
a obecni politycy dokanczają ''dzieło'' PO, PIS, SLD...jeden chooj, te same mordy, chcą tego samego - nażreć się jak świnie i s********ć

Gość gość
Nowa Prawica pracę ci załatwi??? Przecież ich szefu NIGDY żadną pracą sie nie skalał :D

Gość gość
kosciuł jest od 2 tys lat polska była kiedyś potęga ale gdy zaczęła szlachta popuszczać pasa czyli opijać sie i w melanż to kto miał pilnować kraju wykorzystali wrogowie Tonący okręt - ojczyzna, człowiek głupi - szlachta. Ta historia pokazuje, że szlachta kieruje się prywatą, dąży do przywilejów i nie dba o los całego państwa. Piotr Skarga ostrzega, że ta postawa może doprowadzić do upadku ojczyzny.

Gość gość
noooooo...a świstak siedzi i zawija je w te sreberka.....:P

Gość gość
Idioto który zwie się autorem jak chcesz zobaczyć prawdziwy obraz nędzy jedź na mołdawie i przestan p******ic bo nie zdajesz sobie sprawy z tego co piszesz!tam ludzie muszą żyć za średnia pensje w wysokości 300zł a ceny produktów są na poziomie Polski..i co?weź się zastanów nad sobą i swoją egzystencja bo zapewne jesteś zwolennikiem najbardziej p******ej osoby w tym kraju jarosława kaczyńskiego dla którego niestety zabrakło jednego miejsca w tupolewie bo tak było by po sprawie i Polska nie zostałaby zalana jego jadem nienawiści.j***c pis! A Tobie jak tak źle to rusz d*pe za granicę i zasób kasę która wydasz w Polsce a nie p********z tylko brednie zakompleksiony bezradny ludziku

Gość gość
ROR kretynko zaloguj sie !

Gość gość
a nie bedziesz tu jako pomaranczowa o świstakach gadała

Gość gość
Co do osób solidaryzujących się z nowa prawica-jesteście zwykłymi faszystami a do czego prowadzi myślenie takich osób mieliśmy przykład 80lat temu w Niemczech..co do kościoła-jestem osoba wierząca W BOGA a nie duchownych..nie uznaje ich pośrednictwa między mną a nim.nie ma żadnego piekła ani nieba..jeśt tylko inne życie.. Wielu księży działa na zasadzie szarej strefy-pobierają opłaty za bezpłatne sakramenty nie płacąc podatków wszystko w imię Boga..a większość z nich nawet nie wie że wszystko co głosił Jezus głosił przed nim jakieś 7tysięcy lat wcześniej pewien dżentelmen o imieniu zaratustra..poczytajcię o nim bo zoroastryzm mówi wszystko o czym mówił judaizm i chrześcijaństwo co każe zastanowić się nad słusznością przekonań wielu pseudo księży i pseudo katolików że ich wiara jeste jedyną i prawdziwą i mają monopol na życiowe postępowanie

Gość gość
do 50 lat kraj oglosi niewyplacalnosc, bedzie gorzej niz w grecji czy hiszpani.

Gość gość
" winni są naziści i sowieci, którzy wymordowali w czasie wojny całą polską elitę. " Szkoda ze tam i twojej rodzinki nie bylo... o jedno pokolenie zjebow mniej a tak tylko czesc sie im udala zutylizowac

"Co do osób solidaryzujących się z nowa prawica-jesteście zwykłymi faszystami a do czego prowadzi myślenie takich osób mieliśmy przykład 80lat temu w Niemczech." x Czy w takim razie wolność gospodarcza to faszyzm? :D x "Wielu księży działa na zasadzie szarej strefy-pobierają opłaty za bezpłatne sakramenty nie płacąc podatków wszystko w imię Boga." x W dobrym tonie jest dać coś księdzu. I tak on lepiej to spożytkuje niż państwowy urzędas.

Gość gość
jasne, na kolejną nową furę :D

Lewacka propaganda z tym wydawaniem kasy na fury. A u mnie w mieście ostatnio wyremontowano kościół. Księża jeżdżą zwykłymi samochodami.

Gość gość
ale ich kobiety mają całkiem nowe fury :D

Gość gość
No chyba ksiadz nie bedzie jezdzil na rowerze :-D

Gość gość
nie jestem l.ewakiem i też głosuje na Pisiory, ale jestem szczery. Księża to tylko ludzie, lubią kasę, samochody, szybką jazdę i sekes. Ksiądz nie jest Bogiem, tylko zwykłym grzesznym człowiekiem.

Gość gość
a czemu nie ? co to, jest jakimś wyjatkiem ? przecież ojciec Mateusz jeździ :D:D i co korona mu z głowy spadła?

Gość gość
A jak go podwieje? Kto odpowie?

Gość gość
Ksiądz powinien życ skromnie a nie jak burżuj

Gość gość
nawet papież Franciszek mówi o potrzebie życia w skromności przez księzy. Czemu go nie słuchają ? Powinni mu być posłuszni .

Gość gość
Oooooo!O świstakach ,to "gadałam " ja!I nie jestem ROR!Średnio Ją znam,ale chyba nie bardzo lubię....Tak, że od moich świstaków,proszę się odpier.....!:P