Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mańka33

smród stęchlizny na świeżo wyjętym praniu

Polecane posty

Gość mańka33

piorę w persilu, płukanie w Lenorze a smród jest... pralka Bosh Maxx

Gość zostawiaj
Otwarte drzwiczki i szufladę bo w wilgoci pleśń się robi trzeba pralkę wietrzyć a nie zamykać

Gość gość
Masz grzyba w pralce jak ta lala, wyjmij szuflade wymyj ja i wyczysc kieszen, ale to nie wszystko, grzybek jest tez pod bebnem. Kup ocet i pusc program na 90 stopni i tak kilka razy, potem pralke wysusz.

Gość mańka33
wyjęłam szufladę a tam pleśń... o ile szufladę mogę wyszorować, to jak tą wnękę po niej wymyć? co dokładnie z tym octem zrobić? zwykły ocet? rozcieńczyć czy co?

Gość gość
ja myylam wneke cilitem bang pleśń cos tam. spsikaj porządnie i gabka szoruj ta pleśń to taki kożuch, będzie schodzić. ewentualnie szczotka do zebow szoruj. wlej butelke octu i wlacz pranie najwyzsza temperaturę i później pamiętaj żeby zostawiać otwarte drzwiczki i szuflade po praniu

Gość mańka33
dobra, polece do rossmanna po cillit. Napryskać nim w kieszeń od szuflady i zetrzeć czy czymś spłukać? tam się ledwo dłoń mieści

Mam taka sama pralke :) ale pranie mi nie smierdzi po wyjeciu. Masz prawdopodobnie zle pralke pdlaczona, i woda nie zostaje calkowicie odprowadzona w czasie wirowania , zostaje troche w wezu i ona tak smierdzi. Wiem bo u mnie bylo to samo jak przenieslismy pralke do nowej lazienki. Nic nie pomagalao ani ocet ani wietrzenie. Wnieslimy pralke na jej dawne miejsce i zapach ustapil. :)

Gość mańka33
Jagoda, u mnie do tego jest grzyb - za szufladą jest widoczny i w bębnie pewnie też siedzi. Tylko nie wiem co z tym octem, gdzie go wlac i ile? i na jakim programie puścić pustą pralkę, po jakim czasie?

Gość mańka33
dziewczyny pomóżcie...

Gość gość K
Ocet najzwyklejszy, min. 1 litr. Wlej tak z 80% butelki bezpośrednio do bębna, a resztę w dozowniki na proszek. Wrzuć jakąś szmatkę czy mopa, aby coś tam było i nastaw pełne pranie 90'. Zabija grzyby, odkamienia lepiej niż reklamowane gadżety.