Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cfvgbnbvbnm

wypowiedzenie z pracy

Polecane posty

Gość cfvgbnbvbnm

Jutro ide do pracodawcy zlozyc wypowiedzenie .Znalazlem lepsza prace pelniejszy etat lepsze warunki pracy ,znacznie wyzsze zarobki.I teraz rozchodzi sie o to ze moj okres wypowiedzenia trwa 2 tygodni.Niestety od poniedzialku mam 2 tygodniowe szkole co powininem w tej sytuacji zrobic?

Gość gość
masz jakiś urlop ?

Gość gość
Zaproponuj rozwiązanie umowy o pracę za porozumieniem stron: wtedy nie obowiązuje wypowiedzenie i możesz odejść w dowolnym dniu, z tym że pracodawca ma prawo się nie zgodzić. Po drugie: nie możesz rozwiązać umowy o pracę zanim nie wykorzystasz przysługujących Ci dni urlopu (chyba że dostaniesz ekwiwalent pieniężny, ale pracodawca też nie musi się zgodzić).

Gość tttttuuuuu
mam tam jakies 5 dni aha czyli na takiej zasadzie, a co jesli pracodawca sie nie zgodzi?

Gość gość
Jeśli pracodawca się nie zgodzi (a ma takie prawo) możesz zaproponować urlop bezpłatny - na co też ma prawo się nie zgodzić. Jeśli jest złośliwy lub faktycznie bardzo Cię potrzebuje na te 2 tygodnie jeszcze to jesteś w ciemnej d***e: możesz albo wziąć lewe zwolnienie lekarskie (łatwe do wykrycia jeśli w tym czasie będziesz na szkoleniu w innej firmie) lub samowolnie opuścić stanowisko pracy - ale to grozi dyscyplinarką, którą masz potem w papierach. Moja rada: pogadaj uczciwie z jednym i drugim pracodawcą: może jeden przesunie termin o parę dni i drugi i jakoś się uda.

Gość tttttuuuuu
Z pracodawca zktorym zaczynam wspolprace niestety czekac nie moze gdyz zatrudnia jeszcze 3 osoby.Poza tym nie bedzie czekal specjalnie na mnie

Gość tttttuuuuu
I tak poszedlmi na reke bo chcial umowie podpisac juz Szkolenie trwa 2 tygodnie tyle co okres wypowiedzenia