Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość miszkaaa

łuszczy sie skora przy azs

Polecane posty

Gość miszkaaa

Czy przy azs skóra ma buzi może się łuszczyć i swędzieć? Mam iść z córeczka do pediatry w pt, ale zastanawiam się czy takie zmiany mogą być atopowe? Jej twarz wygląda strasznie, było lepiej, po tych upałach tak się to nasililo…

Gość gość
U mojego dziecka skóra na policzkach się łuszczyła i wyglądała tak jakby ktoś ją pomalował lakierem bezbarwnym, przy tym była zaczerwieniona. Mały się drapał, lekarz oświadczył mi że to są zmiany atopowe, okazało się że alergenem jest laktoza. Ale zmiana diety i kuracja latopickiem pomogła.

Gość miszkaaa
Jak okreslila pani alergen, na jakiś testach? Ten lek pomaga przy azs? Moja Olga ma rok, może to brać?

Gość gość
Alergolog dziecięcy zaproponował nam metodę prób i błędów, zaczęliśmy od laktozy i się okazało, że to właśnie ona jest problemem. Testy można wykonać, ale nie wiem jak to jest u rocznego dziecka. Probiotyk bardzo nam pomógł, kuracja trwała trzy miesiące, ale się udało, skóra była gładka, przestała się łuszczyć, problemy z brzuszkiem się skończyły. Ten probiotyk nie ma ograniczeń wiekowych, jest bezpieczny, jak się niepokoisz lub chcesz wiedzieć więcej to sobie wpisz:www.latopic.pl

Gość miszkaaa
nie wpadło mi nawet do głowy żeby zahaczyć o alergologa! dzięki za ta myśl, może lepiej niż do pediatry, dzięki!