Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak pomóc temu dziecku

Znajoma pastwi się nad córką

Polecane posty

Nie jest to znęcanie fizyczne,więc wątpię aby opieka się tym zainteresowała. To jest znęcanie psychiczne. Ona upokarza córkę i to przy obcych :( Ta dziewczynka jest bardzo ładna, spokojna i grzeczna. A jej matka... cóż do urodziwych nie należy. Jest niska i gruba i z twarzy przypomina shreka... i najwyraźniej z powodu własnych kompleksów dokucza córce. Mówi jej że jest głupią blondynką i to że jest ładna nic jej w życiu nie da, co najwyżej skończy w burdelu... I takie teksty do tej dziewczynki non stop-a ona ma 10 lat. Mają też syna 7 letniego-on jest kopią mamusi,to do niego zupełnie inaczej się odnosi. Zresztą wystarczy spojrzeć jak dzieci są ubrane-chłopiec ładne i widać drogie ubrania i buty, a dziewczynka hmmm no wygląda jak uboga krewna... Żal mi tej małej bo matka jej zryje psychę. A to naprawdę bardzo grzeczne i mądre dziecko-w odroznieniu od brata,który nie zna żadnych granic i wszystko mu wolno. Ojciec pracuje za granicą,więc jest gościem w domu i ma wszystko gdzieś :( Jak można tej małej pomóc?

Gość gość
udaj sie do jej szkoly popros tam o pomoc

Gość gość
coś okropnego , cała moja przeszłość wróciła jak żywa .... nie mam pojkęcia jak pomóc , idz do prokuratury i opowiedz co się dzieje , tylko nie na policje ,oni to mają w d..

Nie wiem gdzie to dziecko chodzi do szkoły. Nie wiem nawet jak oni się nazywają. Mamy działkę w ogródkach działkowych obok. Wiem,że mieszkają w Krakowie,my w Tarnowie. Także wiem o nich tyle co nic.

Gość gość
witaj "ziomalko" :) a ja wątpiłam że u mnie w mieście są jeszcze empatyczne osoby .

Gość gość
"ziomalko" zawsze można się dowiedzieć będąc na działce po sąsiedzku , delikatnie psychologicznie podebrać shrekową

Znęcanie psychiczne bardzo ciężko udowodnić nawet jeżeli pokrzywdzony zeznaje przeciwko oskarżonemu. A co dopiero w takiej sytuacji? Prokuratura się nie zainteresuje bo oni chcą spraw do wygrania, chlubią się skutecznością ponad 97% spraw zakończonych skazaniem,więc tu się nie włączą-za duże ryzyko przegrania. Akurat,to że nie jest to sprawa do sądu,to wiem. Dlatego zastanawiam się kto mógłby pomóc? Z tą szkołą dobry pomysł i chyba powiem swojej córce aby zapytała się jej czy ma fb lub nk,jak tak to niech da namiar. Będę znała nazwisko i może dowiem się do jakiej szkoły chodzi.

A witam :) ja co prawda nie jestem rodowitą mieszkanką,tylko nabytkiem :p Ale na pewno jest tu wielu sympatycznych i wrażliwych ludzi :) Matkę ciężko będzie podejść,bo to taki beton :O Ale spróbuję przez córkę zdobyć trochę informacji. Matki staram się unikać bo za przeproszeniem gowno wie ale na każdy temat najmądrzejsza. Teraz dzieciaki są u nas codziennie a ona tylko na obiad je woła lub pyta czy mogą zjeść u nas bo ona nie miała czasu nic zrobić :O A ja w 7mcu ciąży mam na wszystko czas. jej córka to takie grzeczne dziecko,pilnuje brata, bawi się ładnie, nie rozrabia-no po prostu anioł nie dziecko.

Gość gość
to ja "ziomalka" ja też jestem nabytkiem ,z krakowa właśnie o ironio ,wstyd mi za to babsko , niech Twoja młoda sie dowie o ten FC czy nk , to nie do pomyślenia , mnie też tak matka zryła psychę , do dziś a mam 34 lata podnoszę się z tego.

Dobra lecę bo przyszła ta mała zapytać czy mogą przyjść się pobawić.