Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zazenowana syfem

Chcę zatrudnić panią do sprzątania ale wstydzę się że obecnie mam syf

Polecane posty

Gość zazenowana syfem

Jestem w ciąży i muszę leżeć. Oprócz tego mam małe dziecko. Mąż robi co może ale już mu nie zostaje czasu na prasowanie czy szorowanie prysznica. Padł więc pomysł zatrudnienia osoby, która zajmowała by się ze dwa razy w miesiącu takimi grubszymi sprawami. Problem polega na tym, że obecnie leżę już miesiąc i niestety ale syf w mieszkaniu się zrobił okropny. Pod prysznicem nawet lekki grzyb się pojawił, piekarnik zapieczony, w kuchni niby ok ale kuchenka zapieprzona, wszędzie plamy na podłodze. No syf i malaria. I jakoś mi głupiowpuszczać kobietę w ten armagedon. A przecież nie będziemy sprzątać przed przyjściem osoby sprzątającej bo to mija się z celem. Co Wy o tym myślicie? Wielki to będzie wstyd?

Gość gość
no bez przesady chyba po to zatudniasz kogos zeby posprzatal. Do mnie tez przychodzi taka pani ale raz w tyg. robi blysk kiedy jestem w pracy. Przychodze i tak pachnie ze az sie chce wracac.

Gość gość
mysle ze panie sprzatajace wieleeee widzialy, a skoro lezec musisz to zrozumiale ze jest syf popros meza niech popsika antygrzybowym specyfikiem w lazience i odmoczy kuchenke i piekarnik, zeby kobieta nie musiala szorowac jak glupia i nie tracila na to czasu

Gość zazenowana syfem
Na pewno tego grzyba to zaraz domestosem zaleje, bo do tego ostatnio ogranicza się nasza dbałość o łazienkę. A ile płacicie za godzinę? Ja chcę zaproponować 10 zł/h.

Gość gość
a sama posprzątałabyś taki syf za 10 zł/h???

Gość gość
place za sprzatnie raz w tyg 80zl. Pani zajmuje to ok 4 godz czasami dochodzi prasowanie i wtedy place 90zl ale prasowania nie jest duzo.

Gość wiśnióweczka
U mojej mamy pani sprząta raz w tygodniu i średnio była umowa na 10zł/godzinę, ale jak np. sprząta 4 godziny to mama daje 50zł. Z tym, że u mojej mamy jest czyściutko, mama sama też myje podłogę w międzyczasie, odkurza, naczynia myje... właściwie to sprzątanie to jest łazienka, ubikacja, lustra... moja mama ma straszne uczulenie na chemię i dlatego bierze panią, no i chce jej pomóc bo kobiecie się życie pogmatwało, więc kasy potrzebuje... ja uważam, że za takie zapuszczone mieszkanie trzeba zaproponować więcej i na pewno raz w miesiącu skrobać kuchenkę to za rzadko ;-( może umów się raz w tygodniu i zapłać tak trochę z górką, np. za 3 godzinki 50zł. Będzie ok i na pewno nawet na jakieś "grubsze brudy" nie wstyd poprosić.

Gość gość
mam tak samo tzn. burdel na kolkach !!! i mysle nad kims do sprzatania. moje dziecko ma rok a my oboje pracujemy a po pracy mi sie niechce !

Gość gość
Wyluzuj, jak zatrudnisz kobiete ktora sie tym zajmuje zawodowo to nie zwroci na to uwagi a zrobi swoje.. Tylko odrazu popros ja o pierwsze generalne sprzatanie dluzej a pozniej normalnie..

Gość gość
i twoje dziecko mieszka w takim chlewie??? współczuję... jak uwązasz że prysznic czy kuchenkę wystarczy myć 2 razy w tygodniu to nie dziwne że masz taki syf.

Gość gość
tzn dwa razy w miesiącu (skoro chcesz tylko na tyle zatrudnaić osobe)

Gość gość
jak masz grzyb pod prysznicem.... to nieźle musisz mieć zapuszczony ten domu grzyb nie rozwija się z dnia na dzień ta łazienka chyba nie była czyszczona miesiąc kurczę.... i ty masz dziecko i jesteś w ciąży???? takie mieszkanie jak ty opisujesz to mi się kojarzy z wynajmowanym przez studentów..

Gość gość
O już znaleźli się specjaliści,którzy najwyraźniej byli w mieszkaniu autorki i wszystko wiedzą :D