Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość romana123456

wyprowadzka

Polecane posty

Gość romana123456

Z moim chlopakiem jestem prawie 2 lata, niestety to on wprowadzil sie do mojego domu (mieszkam z mama i siostra). Zaraz po jego wprowadzeniu sie, przeprowadzilismy sie do nowego domu z 3 sypialniami i salonem. Oczywiscie moja mlodsza siostra zajela sobie najwiekszy pokoj, a dla mnie i mojego chlopaka zostal najmniejszy, gdzie podwojne lozko sie nie zmiesci. Wiec od okolo 8 miesiecy spimy na pojedynczym lozku i szczerze mowiac nie wysypiamy sie. Zapytalam wczoraj siostry czy jest mozliwosc zamiany na pokoje, ale stanowczo odmowila... Nie wiem co robic... powinnysmy sie wyprowadzic? prosze o pomoc

Gość romana123456
Najgorsze jest to ze mama nie widzi w ogole problemu, ciagle faworyzuje siostre. To ja jestem zawsze ta zla, od brudnej roboty...Co robic?

Gość romana123456
prosze pomozcie

Gość romana123456
pomoze ktos?

Gość gość
no to po co sie wprowadza ten Twoj fagas ? jeszcze jeden wrzod na doopie Ci potrzebny ?

Gość romana123456
my mieszkamy razem juz okolo roku. po prostu chcemy byc razem i chcemy mieszkac razem. Od razu powinnysmy zamieszkac sami, ale ja nie chcialam mamy zostawiac samej..

Gość gość
Jeśli macie taką możliwość to się wyprowadźcie. Skoro matka faworyzuję Twoją siostrę to tak zostanie na zawsze. Lepiej Wam będzie "na swoim".

Gość gość
A dokładacie się do rachunków itp.?

Gość romana123456
probowalam rozmawiac z mama jak nas traktuje, ale ona nie widzi problemu, to ja jestem w domu od sprzatania, zakupow, dbania o ogrod, a moja siostra to mala dziewczynka wedlug niej, mimo ze ma juz 19 lat.

Gość romana123456
tak, rachunki sa dzielone po prowno, oprocz mojej siostry, bo ona sie uczy i nie ma kasy

Gość gość
Wyprowadźcie się, przecież mama nie będzie sama tylko z siostrą.

Gość gość
Moim zdanie to niesprawiedliwe, że są dzielone po równo, bo Twoja siostra jest na utrzymaniu Twojej matki a nie Twoim i chłopaka. Poszukajcie jakiejś kawalerki do wynajęcia. Oczywiście jeśli Was na to stać. Jeśli nie to musicie się dostosować, bo to dom Twojej matki...

Gość romana123456
moglismy od samego poczatku zamieszkac razem, ale ja glupia nie chcialam ich zostawiac i wprowadzac sie do chlopaka...

Gość romana123456
na wyprowadzke nas stac i rozwazamy to powaznie.

Gość gość
A teraz jest możliwość, żebyście zamieszkali u Niego? Jeśli tak to nawet się nie zastanawiaj. Pod warunkiem, że w Jego domu rodzinnym będziesz się dobrze czuła.

Gość romana123456
on mieszkal sam z kolega w innym miescie, chcielismy zamieszkac razem, on chcial zebym zamieszkala u niego, ale ja nie chcialam zostawiac rodziny wiec on sie wprowadzil do nas, teraz juz nie ma odwrotu wprowadzic sie do niego

Gość gość
wyprowadz sie jak najszybciej dopiero wtedy zobaczycie jak to jest cieszyc sie zwiazkiem :)

Gość romana123456
dziekuje za opinie ;) wyprowadzimy sie niebawem, to juz sie robi ciezkie do wytrzymania

Gość gość
No to wynajmijcie coś. Inaczej nie wytrzymasz psychicznie w domu z matką i siostrą. A jak będziesz mieszkać osobno to może Twoje relacje z rodziną trochę się poprawią... Poza tym myśl o sobie i swoim szczęściu:) P.S. Założę się, że jeśli siostra zaczęłaby pracować to nie musiałaby się dokładać do rachunków, bo przecież jest jeszcze młoda itp. Znam taki przypadek.

Gość romana123456
probowalam rozmawiac z mama, ale ona nic nie rozumie i za kazdym razem takie rozmowy konczas sie awantura, z siostra tez gadalam o zamiania pokoi, tlumaczylam, ze sie nie miescimy i nie wysypiamy ale ona powiedziala ze sie nie zamieni, ze nie ma takiej opcji... :(:( Moze wtedy jak sie wyprowadze to mama mnie doceni i to co dla niej robilam....

Gość gość
Na pewno nie będzie Cię to tak męczyć. Zajmiesz się Swoim/Waszym życiem i w końcu będziesz miała szansę być w pełni szczęśliwa. Życzę powodzenia i udanej przeprowadzki :)

Gość romana123456
dziekuje:) Od razu mi lepiej ;)