Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Imię DELFINA dla córki

Polecane posty

Gość gość

Co myslicie? Jest oryginalne, mnie się podoba.

Gość gość
A mnie sie kojarzy z taka wielka matrona ..........

Gość gość
Biedne dziecko w przedszkolu i w szkole i tak bedzie delfinem,wiec moze przemysl wybor.

Gość gość
Każde imię może się kojarzyć z jakas nielubianą osobą np. Mnie się kojarzy z arystokratką :)

Gość gość
Na studiach przejdzie, ale do tego czasu dziecko będzie miało przerypane w każdej placówce oświatowej. Na pewno tego chcesz?

Gość gość
Znałam jedną Delfinę, teraz już stara kobieta Przepiękne imię Lepsze niż te wszystkie wiktorie weroniki i julki Od nich to już rzygać się chce A argument że będą się z niej śmiać jakoś do mnie nie przemawia Dzieci śmieją się też z agnieszek czy basiek tu nie ma reguły, zależy od charakteru dziecka

Gość gość
może być, ale znając te polskie zacofane dzieci to pewnie się będą śmiały. Moje siostrzenice nazywają się Chloe i Phoebe i ciągle się z nich śmieją.

Gość gość
Koszmarne

Gość pixidixikot
sama nie wiem, kojarzy mi się tez z arystokracją natomiast, rówiesnikom będzie kojarzyć się z morskim stworzeniem a stąd juz tylko krok od orki walenia czy innego kaszalota, sama nie wiem imie niebrzydkie, oryginalne ale bałabym się nadać je własnemu dziecku, choć fakt dzieci śmieją się też ze zwykłych imion, chodzi bardziej o przywary i charakter niż o imię w tym wyśmiewaniu. No i trochę przydługie, jak to zdrabniać? delfi? fina? finka? wiem wiem zdrabnianie jest passe ale nie chciałoby mi się wołać Delfino, Delfino bez przerwy...

Gość bambaryla32
Wredna Magda hahahaha :D

Gość gość
Delfisia, Delfunia, Funia :)

Gość gość
Uśmiechnęłam się, bo kiedy spodziewałam się córki i rodzina męża nachalnie dopytywała się, jak damy jej na imię zirytowani wypaliliśmy, że Delfina. Natarczywe pytania ustały, jak nożem uciął.. ;)

Gość gość
Oryginalne imie...

Gość gość
Mnie się nie podoba.

Gość gość
a to ryba ma być,czy człowiek?

Gość gość
Dla tych z klepkami,jak u konia-imie sie nie nadaje :-D

Gość gość
Delfina to bardzo oryginalne imię wg mnie (kojarzy mi się Delfina Potocka) Znam dziewczynę o tym imieniu, która była moją uczennicą w szkole i obecnie w wieku 19 lat chce zmienić to imię, ponieważ często była wyśmiewana przez rówieśników, więc zalecam ostrożność :)

Gość gość
Bardzo ladne imie...Dla tych ,ktorzy nie koniecznie chca krakac jak te inne wrony ;-)

Gość gość
Cześć mam na imię Delfina i mam 16 lat, chciałabym powiedzieć żebyś nie pytała się innych o zdanie, bo to zależy od ciebie czy tobie się podoba i co o tym sądzisz. Ja jak byłam mała bardzo nie lubiałam swojego imienia gdyż wszyscy sie ze mnie śmiali, wyzywali, obrażali, ale gdy zmieniłam szkołe już tak nie było i ludziom się podobało to imie, nie wiedzieli że takie jest i że można takie imię znaleźć w kalendarzu. Dla ludzi jest to brzydkie imie i się śmieją z niego, bo jest bardzo rzadkie i nie popularne. Kojarzy wam sie z waleniem, wielorybem itp. I twierdzicie że dajac takie imie dziecku to je krzywdzicie, a imie np. Bożena, Bogumiła kojarzy nam sie z bogiem i nikt sie z tego nie smieje bo jest nam znane i popularniejsze niz Delfina, czy np. Róża kojarzy nam sie z kwiatem, czy Jagoda z owocem. Delfina to imie jak kazde inne tylko po prostu nie popularne, ja dopiero z biegiem lat zaczełam doceniać to imię i jestem z niego dumna, to dla mnie zaszczyt. Ja rozumiem ze moze komus sie nie podobac, ale troche szacunku ludzie.

Gość gość
Flądra też ładnie :p

Gość gość
okropne

Gość gość
Fantastyczne imię. Osobiście mam tylko pozytywne skojarzenia, chociaż żadnej Delfiny nie znam.

Gość gość
Piękne imię, aczkolwiek uczyłam kiedyś dziewczynę o tym imieniu i miała lekko mówiąc przechlapane, gdyż była otyła, stąd od razu ksywy delfin, wieloryb...