Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Glupie pytanie ale zapytac sie musze

Polecane posty

Gość gość
jesli pisala z komorki to ZADNA policja jej nie namierzy KRETYNI.

Gość gość
Witajcie moi drodzy jestem mama. 15 latki ktora jest nekana przez pewna osobe przez Internet. Martwie sie o nia jak kazda matka.curcia jest obrazana na forum publicznym. Chcielibysmy sie za to wziasc od strony prawnej. Czy ktos moglby udzielic nam od czego zaczac? Czy aby uzyskac ip komputera trzeba miec nakaz z policji? Czy mozna go dostac od tak sobie? Ciezko mi patrzec jak moje wlasne dziecko cierpi.

Gość gość
podaj do siebie kontakt i ci pomoge

Gość gość
Ok moj kontakt to: annaf.78@tlen.pl Prosze napisz w tytule @ forum zebym wiedziala ze to ty.bbbb dziekuje w adresie @ nie ma spacji

Gość Matka 15 latki
Curcia podejrzewa ze to jest jej byla kolezanka ze szkoly ktora obecnie przebywa zagranicami kraju na wyjezdzie zarobkowym z rodzicami.

Gość gość
Zbierz dane (e-maile, screenshoty z wpisami, adresy stron internetowych) i z cala ewidencja udaj sie na policje. Oni maja swoich ludzi, ktorzy zajmuja sie takimi rzeczami od strony technicznej i beda w stanie namierzyc dana osobe. To, czy sie tym zajma zalezy od tego, jak duze jest przestepstwo. Nie wiem w jakim kraju mieszkasz, w UK jest ostatnio duzy nacisk na zapobieganiu internetowym "trollom", bo pare osob popelnilo przez nie samobojstwo, glownie nastolatkowie.

Gość gość
"jesli pisala z komorki to ZADNA policja jej nie namierzy KRETYNI." - w angli sam Ci moge namierzyc wystarczy numer kom i pewne aplikacje i dostep do penych baz danych. W anglii, jak do ICebi dzwoni pani z zapytanie czy masz mobiel i ile placicsz za rachunek, t robi to tylko z grzecznosci bo juz dawno wie gdzie mieszkasz, w ile, jaki masz mortgage, ubezpiecznie, tv, auto, dzieci i wszytko inne. Ci ludzi handluja bazmi danych na porzadku dziennym. Namierznei kogos prze telefon robi sie odkad praktycznie powstawly telefony komorkowe. teraz to jest drobnostka. Zwykly czlowiek nie ma takie dostepu bez pewnych pozwolen i wykupionych subskrybcji, ale jednak jest to w zasiegu reki.

Gość gość
Córcia pisze się przez "ó". Mi ciężko patrzeć na takie byki wielokrotnie powtarzane w tak prostym słowie.

Gość DO AUTORKI TEMATUU
mieszkasz w wielokulturowym kraju jakim jest Kanada ten kraj zostal stworzony przez emigrantow z wielu krajow obecnie chyba przedstawiciele kazdej narodowosci zamieszkuja w Kanadzie powiem ci ze jestes ograniczona i tyle typowa polska mentalnosc dlatego ja za granica trzymam zie z dala od Polakow co cie to obchodzi kto z kim jest ty masz pewno za faceta polskiego otylego i lysiejacego polaka albo kanadyjczyka o polskich korzeniach tak ? wiec zajmij sie soba a nie oceniaj ludzi wedlug rasy i lepiej nauczyc sie tolerancji bo rasizm w Kanadzie jest karalny wiec jak tak dalej bedziesz szerzyc swoje chore poglady to mozesz miec w przyszlosci klopoty wiec radze sie zastanowic nad soba

Gość gość
A Ty wyzej gosciu odp*****l sie odemnie bo cie podan za stalking!!

Gość gość
Zenada, rasizm jest przestwem i nauczcie sie ludzie, ze w cywilizowanych krajach za rasizm mozna isc do wiezienia. Wielu osobom sie wydaje, ze w intetnecie sa anonimowi, bo pewnie internet bierze sie z powietrza. A tymczasem jest to system, siec kabli i serwerow, kazdy device da sie latwo namierzyc, nie ma znaczenia czy jest to pc, ipad czy komorka.

Gość gość
Blablabla

Gość gość
Taaaa osoba ktora uzyla slowa na "n" tudziez ktora NIE toleruje ich pojdzie siedziec , to co powinni zrobic z mordercami g****ielami co?!!!

Gość gosc nr 3
to takie typowo polskie nienawidziec ludzi o troche innym kolorze skory i wygladzie jesli ktos na zagranicznych forach glosi rasistowskie teksty moze zostac namierzony rasizm jest karalny rowniez w Polsce o czym sie przekonal Kuba Wojewodzki gdy zartowal w radiu z murzynow

Gość gość
Jak juz napisalem wsadzmy tych co NIE lubia kolorowych a wypuscmy mordercow!!! Paranoja whoo cares?

Gość gość
nie chodzi o wsadzanie do wiezienia bo sa tez kary grzywny itp ale ja uwazam ze powinno sie zglaszac rasizm czy dyskryminacje narodowosciowa wiadomo ze to mniejsza szkodliwosc spoleczna niz morderstwo i nie ma co porownywac

Gość gość
a kto komu zabroni nie lubic ciapakow czy czarnuchow ? jak zaplaci grzywne to ich pokocha ? kazdy ma prawo nielubienia np swojej sasiadki, za to tez grzywna ?

Gość gość
kupy też ci nikt nie zabrania robić, ale czy robisz ją poblicznie? nie wszystko nadaje się, żeby się z tym obnosić, pod tym względem akurat każdy powinien pilnowac swojej d**y

Gość gość
"wiadomo ze to mniejsza szkodliwosc spoleczna niz morderstwo i nie ma co porownywac" - takie gadanie jest bez sensu. Nikt tu nie porownuje rasistowskiego wyzywania kogos w internecie do morderstwa, ale przeciez morderstwa nie sa jedynymi przestepstwami, ktorymi zajmuje sie policja. W UK kazdy oddzial policji ma specjalny Hate Crime Unit zajmujacy sie rasizmem, przesladowaniem w internecie, w szkole, homofobia, przemoca domowa itp.

Gość gość
Podaje wiecej informacji na ten temat, jesli ktokolwiek spotkalby sie z rasizmem lub przesladowaniem w necie: http://stand*ptohate.blogspot.co.uk/p/reporting-online-abuse-and-extra.html

Gość gość
Nie moge dodac linka, blog nazywa sie Stand Up To Hate (razem) kropka, a potem blogspot.co.uk/p/reporting-online-abuse-and-extra.html

Gość gość
Podnosze

Gość gość
Masz prawo nie chciec mieszanego zwiazku. Twoja d**a twoja sprawa, ale nie masz prawa obrazac kogos kto w takim zwiazku jest, jakiekolwiek jest twoje zdanie na ich temat. Kto niby dal ci to prawo? Jak uwazasz ze ludzie robia blad, to jest to ich blad. Jestes glupia, ograniczona prostaczka. Ludzie jak ty mysla ze ich zdanei jest jedynym wlasciwym i ze ktos ich bedzie sluchal, a niczym nie roznia sie od krola afrykanskiej wioski ktory zabija albinosow, bo sa inni, wiec straszni.

Gość gość
wali was porzadnie :D Ja rowniez nie toleruje zwiazkow mieszanych ras, uwazam, ze biala rasa nie powinna niszczyc wlasnych genow. Wsadzi mnie ktos za to? :D Ciapackie zlewy na sperme tutaj tez grozily policja. Niejaka tink nawet juz byla na komisariacie :D (jej slowa) I co? Ano nic. Tink jak to czytasz, to napisz jak gremlin sie miewa? Nadal taki brzydki czy morda jeszcze mocniej sie smrodowi wykrzywila? Z tink to byl dopiero ubaw, paszteciara rachitycznego kozo/jebcy :D

Gość gość
Jestem w szoku bo tez ktos mnie obrazal przez neta wowczas ktos tez napisal ze jezeli ta osoba pisze przez neta w komorce jest praktycznie nie do namierzenia.

Gość gość
Jak dawno think pisala ze niby byla na tym komisariacie?

Gość gość
Nie wiem dlaczego oskarzacie wszystkie osoby zdegustowane waszym rasizmem o to, ze sa zwiazane z kims innego koloru skory. Ja mam chlopaka Polaka i nigdy nie bylam z nikim kto by nie byl Polakiem, a tez obrzydza mnie wasz rasizm.

Gość gość
A ja musze przyznac ze odczulam ( nie jeden raz) rasizmu I dyskryminacji ze strony czarnych!!! Raz w ubikacji publicznej zepsuta suszarka do suszenia rak wydawala okropny dzwiek jedna murzynica powiedziala ze ta suszarka brzmi jak obcokrajowiec a ja jej na to ze Ty natomiast brzmisz dla mnie jak mentalnie uposlesxona osoba!!!! Takich przykladow mozna mnozyc!

Gość gość
aska dalej srasz w portki?? buhahahahaha zalosna glupia c**a