Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

DLACZEGO W POLSCE JEST TAK NISKI WYMIAR KARY

Polecane posty

Gość gość

Polskie sądy to jakieś DNO totalne!!! Wczoraj słyszałam w interwencji to było chyba, że gościu znęcał się nad żoną psychicznie i fizycznie, nad dziećmi również i co? dostał rok więzienia i 3 lata w zawieszeniu! no k***a nie wiem czy się śmiać czy płakać:O -Za g***t słyszałam że jest 2 max 5 lat:D -Za zabójstwo maks 25 lat często słyszałam że tylko tyle, w dodatku za dobre sprawowanie odsiedzi taki połowę kary a nawet i mniej i wychodzi, czasem niestety znów zabija:( W stanach to niedopuszczalne! za zabójstwo dożywocie a w niektórych stanach kara śmierci i bardzo dobrze, tak powinno być też w pl. k***a tu każdy może czuć się bezkarnym i g*****ć, kraść i mordować:O bo i tak mało dostanie! ja p*****le!

Gość POmylony Johny
POlska to kraj mafijny. Jak myślisz złodziej woli, żeby prawo było dla niego łagodne, czy ostre?

Gość gość
no oczywiście że łagodny, ale to też nasza wina po jakiego huja wybraliśmy PO zamiast PiS? może chociaż te prawo by się zmieniło i kary byłyby takie jak w USA

Gość gość
proszę wypowiedzcie się co sądzicie o POlskim wymiarze sprawiedliwości?

Gość gość
dlaczego POlskim sugerującym odpowiedź? Posłanka Sobecka, zapłaciła za pana Rydzyka nie będąc jego krewną, a sąd zamienił to ,że pożyczyła mu kasiorkę, a to dlatego, że sędzia obawiał się ,że nie dostanie rozgrzeszenia

Gość gość
ja p*****le sądy są głupsze niż kler:O

Gość gość
ja nie czuję się bezpieczna w POlsce! bo wiem że każdy przestępca czuję się tu jak w raju, może robić co chce bo i tak dostanie niski wyrok, może mnie zgwa łcić, okraść, zabić bo państwo POlskie mu na to pozwala dając mu śmieszny wyrok i taki przestępca wie że i tak będzie wolny w krótkim czasie:O

Gość gość
Dobrze że są tak niskie wyroki. Za g***t powinno być pół roku do max dwóch lat jeżeli ze szczególnym okrucieństwem

Gość gość
jesteś pie rdo lnię ty skoro tak uważasz że za g***t pół roku do max 2

Gość gość
podobno wysoka kara nie powoduje wiekszego bezpieczeństwa, bardziej jej nieuchronnosc... moze u nas kary sa niskie bo jest sporo róznych patologii i nie ma kasy na trzymanie ludzi w wiezieniach, podobno na odsiedzenie wyroku trzeba czekac w kolejce... :p

Gość gość
za morderstwo powinno byc dozywocie,za pedofilie kastracja i 25 lat,a tak w ogole oko za oko ,zab za zab

Gość gość
juz patrz jak PIS ci zmienia wymiar kary... dwoch s*******now nie bede wymienial z nazwiska niejaka kaczka i zebro. Miala stanac przed trybunalem stanu i co i gowno sprawa sie rozeszla po kosciach

Gość gość
ale dla mnie to nie jest wymówka że w polsce są niskie wyroki bo nie ma kasy na utrzymywanie więźniów! za morderstwa kara śmierci! i koniec! żadnego utrzymywania sku r wy sy ństwa! i o ile by się miejsca zmniejszyło w więzieniach!

Gość gość
tzn ile by miejsc było wolnych w więzieniach dla innych więźniów "czekających"

Gość gość
a o pedofilach w kościołach to już w ogóle szkoda słów:O jedyną dla nich karą za takie świństwo nieludzkie jest przeniesienie do innej parafi masakra!!!

Gość gość
za morderstwa nie powinno byc kary smierci, bo ta kara to tez jak mordowanie, jest chora po prostu.... ja bym predzej wprowadziła kare smierci dla lekarzy, co np. spowoduja ze dziecko ma porazenie mózgowe, u nas tacy sa jeszcze chwaleni, predzej zrozumiem ze komus pusciły nerwy na ulicy i kogos uderzył za mocno

Gość gość
ale dla mnie to nie jest wymówka że w polsce są niskie wyroki bo nie ma kasy na utrzymywanie więźniów! za morderstwa kara śmierci! i koniec! żadnego utrzymywania sku r wy sy ństwa! i o ile by się miejsca zmniejszyło w więzieniach! x x o nic by sie nie zmiejszyło, wiezieniach ludzie siedza za pierdoły w wiekszosci, sama prawie trafilam raz, chcieli mi dac pół roku za zakup pirackich plyt przez internet

Gość gość
i właśnie dlatego nie ma miejsca w więzieniach dla prawdziwych przestępców! bo są wypełnione normalnymi ludźmi którzy siedzą za pierdoły! kolejny argument za którym uważam że polskie sądownictwo to DNO!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość gość
co z wami:O

Gość stallion
jeżeli ktoś jeszcze wierzy w to, że w POlska jest państwem prawa, a sądy są tutaj niezależne i niezawisłe to chyba jest idiotą :o więzieniach masowo zamykani są pijani rowerzyści i studenci z maryśką podczas gdy cały pruszków, mafia paliwowa, mafia węglowa, mafia hazardowa, sawicka, kiszczak, jaruzel wszyscy uniewinnieni.. 😡

Gość gość
cały POlski rząd i sądy to jedna wielka mafia:O

Gość gość
wypowie się ktoś jeszcze o polskich sądach?

Gość gość
a co książkę piszesz?

Gość gość
Nie książkę ale jestem ciekawa waszych opinii bo ja jestem przerażona polskim wymiarem kar. Normalnie strach na ulicę wyjść:O

Gość gość
za g***t do 12 lat, za zabojstwo nawet dożywocie. wymiar kary jest adekwatyny w tych przypadkach do zbrodni. dlaczego ludzie zakładają na kafeteriii denne tematy o rzeczach, na temat ktorych nie mają pojęcia, przez co obnażają swoja debilną ignorancję?

Gość gość
W jakim ty świecie żyjesz? Za gwa łt 12 lat? Hahaha chyba w snach! Za zabójstwo dożywocie? W Polsce chyba jeszcze nie słyszałam o tym a często za to słyszałamm że się dostaje 25 lat pff...