Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wstręt do karmienia piersią

Polecane posty

Gość gość

Karmienie piersią jest dla mnie wstrętne, ohydne po prostu, nie chcę żeby dzieciak ssał mi pierś. Nie przemawia do mnie, ze to zdrowe, czuję opór psychiczny, żeby syn, którego urodzę brał do ust moją pierś, dla mnie to zboczone. Wiem, że nie jestem jedyna, czy są tu kobiety, którym udało się nie karmić piersią w szpitalu, jak sobie radziłyście

Gość gość
Mam ten sam dylemat:(

Gość gość
Co to wogole za probel nie karmic w szpitalu? Jezyka w buzi nue macie czy jak?

Gość gość
W szpitalu panuje terror laktacyjny, jak nie będe chciała karmic piersia to dziecko mi zagłodzą. Ordynator sie nie zgadza na mieszanki a matka, która chce karmić butelką jest wyszydzana.

Gość gość
Wyszydzana i publicznie zlinczowana:)

Gość gość
Hej :) jak byłam w ciąży to bardzo chciałam karmić piersią ale jak mi dziecko w szpitalu przystawili do piersi to go odruchowo odepchnełam no masakra jakaś nie dałam rady . W domu do mnie moja mama do mnie przychodziła i kazała mi ciagle go przystawiać ... nie dałam rady , obleśne to było . SUtki to zawsze kojarzyły mi się z delikatnymi pieszczotami językiem faceta Z SEXEM a tu mały wampir :( .... nie dałam rady odciągałam małemu laktatorem na szczęście wolał mm bo czułam się jak krowa i wstydziłam się odciągać ten pokarm robiłam to w nocy jak mąż spał ....

Gość gość
A jeszcze jedno mi się przypomniało moja kolezanka karmi 2 letniego syna cyckiem okropnie to wyglada

Gość gość
Srata pierdata z tym terrorem. Urodzilam 2 dzieci i zadnego nie karmilam piersia. Tylko wy kochane zapominacie jezyka w buzi. Nikt mi dziecka nie glodzil. Przyszla neonatolog zrobila wyklad jak kp jest zdrowe pozniej o steryizacj butelek i koniec gadania o kp.

Gość gość
Ta i dziecko zaglodza. Zapewne.

Gość gość
Zboczone jest jak facet to robi anie dziecko .Poto masz cycki cioto :)

Gość gość
Są szpitale, gdzie nie trzeba pokazywac c**y na obchodzie, nie trzeba wywalac cyca do karmieia przy gościach, mozna chodzić w czym sie chce. A są takie, gdzie pokazujesz gołą d**ę wszystkim lekarzom, pacjentom i gościom, nie możesz zakładac majtek bo na obchodzie krzyczą :D

Gość gość
Ja myslalam ze piersi oryginalnie "zaprojektowane" sa do karmienia dziecka, co wy widzicie w tym zboczonego, nienormalne jestescie czy co? Wypaczone mozgi macie kobietki niestety. Piersi pokazywane sa jako obiekt seksualny a zapomina sie po co one tak naprawde zostaly stworzone.

Gość gość
Jak mozna brzydzic sie karmic wlasne dziecko? A wycierac pupe z kupy sie nie brzydzisz? Masakra, to jest jakies zaburzenie chyba zeby matka brzydzila sie wlasnego dziecka ktore jest przeciez czescia niej. Za duzo seksu w Naszych glowach i potem robia sie takie wynaturzenia.

Gość gość
tak naprawde to czlowiek jest stworzony do tego by byc szczesliwym,czyli nie zmuszac sie do rzeczy,ktorych nie chce robic,i tyle sa kobiety(ja do nich rowniez naleze)ktore swoje cialo traktuja jak swoja wlasnosc i nie beda sie meczyc w imie dobrago imienia,czy czegos innego,bla bla mam 2 dzieci,zadne nie bylo karmione nawet 1 sekunde,sa zdrowe,inteligentne itd nic na sile

Gość gość
Zrób jak ja :D Powiedziałam, ze jestem po operacji plastycznej piersi i nie mam możliwości karmienia ;) Mimo, że u mnie w szpitalu był terror laktacyjny, to mnie nie zmuszali, bo jak? Skoro miałam rzekomo przecięte kanaliki mleczne :D

Gość gość
a co złego w tym, ze w naszych głowach jest za dużo seksu? To chyba dobrze! Ja kocham seks, piersi mam wrażliwe na stymulacje i nie wyobrażam sobie karmić dziecka i mieć kisiel w majtach- no sorry ale to jest OBRZYDLIWE!!!

Gość gość
Matko, nie wiem po co zakladasz takie jalowe tematy. Karm kwasem siarkowym jak chcesz, mnie to dynda. A do oblepionego nasieniem sisiora nie miałas wstretu jak cie zapładniał ?

Gość gość
No ja rozumiem, ze mozna nie chciec karmic piersia z roznych powodow, ale brzydzic sie wlasnego dziecka, doszukiwac sie seksualnych podtekstow w kontakcie z wlasnym dzieckiem, czy tez nazywanie go wampirem jest dla mnie niepojete. Po co taki ktos ma dziecko? A nosic go wewnatrz ciala sie nie brzydzilyscie? Nie myjecie tez dzieciom tylkow i narzadow rodnych bo sie brzydzicie i macie zboczone skojarzenia? Moim zdaniem to chore i jeszcze raz zaznaczam ze karmienia mm nie uwazam za cos zlego tylko taka argumentacja mnie powala na kolana.

Gość gość
Jesli wobec wlasnego dziecka masz seksualne skojarzenia to to jest cos zlego i powinno sie to leczyc.

Gość gość
JA nie lubię myć sisiora mojemu małemu ,jakoś mam skojarzenia i co tez mnie wyzwiecie od zboczonych mamusiek?

Gość gość
nie mam seksualnych skojarzeń wobec mojego dziecka, tylko podnieca mnie stymulacja sutków i nie panuję nad tym. Porzygałabym się jakby dziecko mi ssało pierś a mi by się zrobiło mokro. Jest to moja strefa erogenna i to bardzo i najmniejszy dotyk wywołuje podniecenie. Dlatego dla mnie jest to totalnie obrzydliwe. Poza tym dla mnie piersi ogólnie są zbyt intymną sferą żeby dziecko miało ją ssać, widzieć etc.

Gość gość
Wszystko rozumiem, sama karmiłam mm ale niektóre osoby powinny psychiatrę odwiedzić , mają coś nie tak z głową:O

Gość wifigdańsk
ja akurat jestem mama karmiącą ktora chce utrzymac karmienie jaknajdłuzej ale nie w tym rzecz-uwazam ze jesli kobieta nie chce katrmic to nie musi i nikt nie powinien jje do tego zmuszać.natomiast mysle ze jednak mimo wszystko po urodzeniu dziecka powinna zjawic się specjalistka od laktacji ( i tak się dzieje w mniejszym lub wiekszym stopniu) i pouczyc kazdą kobiete o zaletach kp. a kazda powinna miec prawo do samemu zdecydowania co z tym zrobi. mysle ze to zalezy od nastawienia i podejscia kobiety i w jakim momencie zycia to się dzieje. jak to mowią punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia i akzdy bedzie brobił swojego stanowiska. ja jak mialam meza to podchodziłam podobnie,teraz jestem zszokowana moją dawną postawą. a ze panuje terror w szpitalach to fakt-mi by raz dziecko prawie zagłodzili,mialam jednej nocy jakis stres no i odbiło się to na ilosci i jakosci pokarmu i mimo ze chcialam karmic jakos nie moglam a malutka miala wilczy apetyt...poł nocy ryczała bo chociłam prosiłam o mleko zastępcze jednak "miłe " panie odmawiały,wkoncu jak za ktoryms razem nacisnełam dzwoneczek to juz same miały dosc-przysżły zabrały moje dziecko niby na sprawdzenie co się dzieje bo nie przestawało ryczec a mi serce pekało bo wiedziałąm ze potrzebuje tylko mleka,ze mam mały kryzys i chciałam ten raz nakarmic butelką,no i po pewnyum czasie oddały mi dziecko juz uspokojone spiące i jedna tylko warknęła-miala pani rację,nic dziecku nie jest było tylko głodne. myslalam ze zabiję na miejscu.

Gość wifigdańsk
no coz ja karmię piersią i nie mam mokro w gaciach,to jest zupełnie inne podejscie, karmienie jest zupełnie innym doswiadczeniem i przezyciem niz pieszczenie przez faceta,to nie jest kwestia przyjemnosci czy podniecenia,raczej to jest lekkie szczypanie ale rozumiem te panie ktore mają swoich facetow,ja w tej chwili nie dałabym się dotknać zadnemu,ta sfera moze dla mnie nie istniec,jestem tylko ja i Ona.

Gość gość
No piersi sa tez moja strefa erogenna, ale nawet przez mysl mi nie przeszlo ze karmienie mogloby wywolywac podniecenie. Wagina tez stanowi strefe erogenna a jak ide do lekarza to sie nie podniecam ani troche wiec czemu mialabym sie podniecac karmiac wlasne dziecko. Takie myslenie jest wg mnie chore i powinno sie to leczyc bo kto wie czym to bedzie skutkowalo w przyszlosci.

Gość gość
Zawsze zastawiała się na karmienie piersią a jak urodziłam to nie mogłam się przemoc ....widzę że nie tylko ją tak mam

Gość gość
u mnie w miescie sa trzy szpitale i w trzech jest terror laktacyjny,jedynie w jednym nie glodza dzieci,ale i tak jojcza na temat kp w jednym kumpela rodzila i miala za malo pokarmu nie mogla sie doprosic o dokarmienie jej dziecka i maly spadl na wadze wiecej niz jest norma

Gość gość
Czy chodzi o Gdańsk?

Gość gość
autorko topiku jestes sztucznym tworem terazniejszej cywilizacji, ktora umiejetnie potrafi prac mozg, dziecko to dla ciebie lalka, ktora mozesz sie pochwalic kolezankami, ewentualnie nie potrafilas sie postawic presji srodowiska w ktorym zyjesz, ze nie musisz miec dziecka... Zenada Lepiej nei karm dziecka piersia, bo moze cos ci jeszcze dodatkowo w glowie sie pomiesza i tak jak pewne Chinka zadzgasz swoje wlasne dziecko, ktore ja ugryzlo, biedne dziecko ledwo przezylo... Moze pomysl o oddaniu dziecka do adopcji, bo jak brzydzisz sie karmic piersia swoje wlasne dziecko, to potem moze bedziesz sie wogole go brzydzic i cos mu zrobisz, a jest tyle par, ktore chcialyby miec dziecko, a nie moga, a ty bedziesz mogla sobie dalej spokojnie prowadzic zycie idiotki, co lubi kolorowe magazyny dla celebrytek...

Gość gość
ja uwazam, ze moderatorka kafe powinna namierzyc ip tych kobiet i powinny byc pozbawione swoich dzieci, bo to jakies zboczone idiotki sa, moze jeszcze za pare lat zgwalca swoje wlasne dzieci, bo im sie cos w glowie poprzewraca i zacznie je podniecac, co sie dzieje z tym swiatem...