Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pewny siebie agresywny dominujacy czy spokojny spolegliwy wycofany

Polecane posty

Gość gość

Jakiego wola kobiety?

Gość gość
Dominujący, spokojny i koniecznie spolegliwy - muszę wiedzieć, że mogę na facecie polegać.

Gość gość
wolą małomównego, kobiecego prawiczka, takiego jak Ty:) śpij spokojnie:)

Gość gość
Ale jakbys miala wybrac tylko sposrod tych 2 wersji?

Gość gość
ja lubię dominującego, bez ciotowatej spolegliwości. żeby umiał postawić do pionu. z charakterem.

Gość gość
Wybiorę tego spolegliwego, bo jak juz wspomniałam potrzebuję faceta, na którym mogę polegać. Oby tylko nie był uległy. :classic_cool:

Gość gość
Spolegliwość nie jest ciotowata, jest męska. Polecam lekturę słownika języka polskiego.

Gość gość
Moorland, czasami mam wrażenie że jesteś mną. :D

Gość gość
Spolegliwość – pewność, możliwość polegania na kimś. Ktoś spolegliwy jest osobą na której można polegać, na kim można się oprzeć, to ktoś troskliwy, opiekuńczy, godny zaufania. Potocznie słowo to jest używane przede wszystkim w sensie "uległości" lub "podporządkowywania się innym", i to drugie znaczenie uzyskało również status poprawnego (jako wyrażenie potoczne) . xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx ciota

Gość Avp2
Wbrew temu co beda tu pisac, poleca zawsze na tego 1ego. Zbyt wiele razy to w zyciu widzialem.

Gość Tooth brush
Dominujacy.... Jesli chodzi o lozko

Gość gość
No sama pomysl.:))

Gość Avp2
Nie wyklucza. Pewnosc siebie i agresja to dopamina. Zobacz sobie w google taki schemat (obrazek) pod haslem :"dopamine serotonin norepinephrine cube"

Gość gość
dlaczego? :D

AVP - dopamina to też wiele innych rzeczy. Pewność siebie jako ogólna postawa w życiu wyklucza agresje, bo oznacza przekonanie o swojej wartości. agresja to reakcja na poczucie zagrożenia i niepewność.

Gość Avp2
Brokenwings nie masz racji.

Gość Avp2
Agresja to dopamina . Bez dopaminy jednostka moze byc zestresowana, czuc lek i niepewnosc ale nie bedzie posiadac agresji.

Gość Avp2
Dopamina to przekaznik typowo meski. Nawet w psycjiatrii okresla sie osoby z duza zawartoscia dopaminy w zakrecie polobreczy jako "iron personality". To agresywne dominujace jednostki, z niskim,poziomem empatii, samiec alpha

Spójrz jeszcze raz na ten diagram :) Dobrze się przypatrz, przeczytaj nawet i zorientujesz się, że dopamina sama w sobie nie wywołuje agresji. Wręcz przeciwnie, dopamina sprawia, że odczuwamy przyjemność, ma wpływ na funkcje motoryczne i produkcje hormonów - wszystko zależy o którym "systemie" na który wpływ ma dopamina mówisz :)

Gość Avp2
Chodzi mi o dopamine przy relatywnie niskiej zawartosci innych przkaznikow. Dopamina to pewnosc siebie i satysfakcja ale i agresja. Serotonina to zadowolenie, spokoj a adrenalina to nerwowosc i niepewnosc.

dziwnie, bo jak cholera nie patrzę na ten diagram to mi wychodzi, że dopamina równa się niepewność siebie i paranoja. Nawet schizofrenicy mają podwyższony poziom dopaminy.